„Gyvenimo malonumų“ rinkimai vyksta čia!

TV1 dovanos įspūdingus malonumus tiems DELFI skaitytojams, kurių pasiūlyti malonumai sulauks daugiausia balsų.

Malonumų vaizdelius žiūrovai išvys naujose TV1 vinjetėse. Didžiausių malonumų sąrašas bus paskelbtas liepos pabaigoje.

-----------------------------------------------

Man didžiausias malonumas yra šiltą vasaros dieną Baltijos jūroje saulei leidžiantis ir pučiant 8 m/s vakarų vėjui drožti bangą, kai ant kranto žiūri ir ploja mano puikioji mergaitė.

Vilius

--------------------------------------

Mano didžiausias malonumas nėra stebėti saulėlydžius, nes tada baigiasi dar viena mano gyvenimo diena. Aš esu tikras lietuvis ir man labai patinka krepšinis. Todėl mano didžiausias malonus - žaisti krepšinį ir savo varžovus tiesiog žudyti savo staigiais prasiveržimais ir taikliais tolimais metimais. Koks žaidėjas to nemėgsta?

Vygantas K.

--------------------------------------

Daryti tai, ką noriu, kai lieku viena namuose!

Jonė

---------------------------------------

Pats didžiausias malonumas - rankdarbiai, kuriuos kuriu vakarais, grįžusi iš darbo. Kai rankos dirba, smegenys pailsi.

Vidmantė

------------------------------------------

Didžiausias gyvenimo malonumas - vasaros naktys: meteoritų lietūs ir tylūs norų šnabždesiai, taurė vyno ir praeitos vasaros prisiminimai, nugairinti saulės ir kvepiantys ką tik nupjauta žole, gaiviai vėsi šiluma, apgaubianti pečius, kai aplink nėra mylimo glėbio, į kurį galėtum įkristi lyg į pūkų patalą pas močiutę kaime, nuodėmingai saldžios vyšnios vidurnaktį ir per ežerą ataidanti atsiskyrėlio giesmė.

Lina D.

--------------------------------------------

Man didžiausias malonumas - matyti, kaip mažėja klubų apimtys :)

Gabrielė

---------------------------------------------

Didžiausias malonumas man - kai galiu išlieti savo susikaupusias kūrybines mintis. Užsidarau viena namuose, pasileidžiu muziką, išsitraukiu dėžę su vilna ir šilku ir paleidžiu savo fantaziją... lai bėga, kaip aš vaikystėje lenktyniaudavau pievoje su savo prijaukinta stirnele. Šilkas meiliai kalbasi su vilna, glostomas mano rankų, ir pamažu įgauna kiekvieną kartą vis kitą formą, spalvų derinį, nuotaiką... Šis kūrimo šauksmas pabunda ir kviečia nuolat, vesdamas tik jam vienam težinomais keliais, ir niekaip negali jam atsispirti.

Ugnė

-----------------------------------------------

Man didžiausias malonumas - klausytis savo paauglio sūnaus meilės istorijų, t.y. aš džiaugiuosi, kad esame atviri vienas kitam ir nuoširdūs. O jam didžiausias malonumas, kaip pats sakė, tai bučiuotis su mergaite: „Mamyt, tu neįsivaizduoji, koks tai malonumas!..”

Ona

-------------------------------------

Viename labai kultūringame laikraštyje radau labai išmanaus ir, žinoma, kultūringo profesoriaus teiginį, kad jei jūs iš prigimties esat laimingas žmogus, tai jums yra gerai ir nieko nepakeisi. Tikriausiai čia ir apie mane, nes neseniai skaičiau savo mokyklos laikų dienoraštį ir pastebėjau, kad prie daugumos Didžiausių Gyvenimo Tikslų jau sudėti pliusiukai.

Gerai, kad dar keletas liko - be to, pasilikau ir vieną kitą menkesnio kalibro malonumą, suregistravau juos, sudariau sąrašą ir prašau juo naudotis visus, kuriems "dingsta malonumas gyventi". Gal gyvenimas tiesiog pavargo nuo jūsų bambėjimo?

Štai ir sąrašas:

1. Malonu būna tada, kai valkiojiesi po namus raganos kudlų šukuosena, bandai gražiuoju tartis su užpuolusiomis bacilomis, ir, gavusi bučinį į varvančią nosį, išgirsti: "Tu graži".

2. Dar maloniau, kai tau sako: "Kas tu man esi? Nieko tokio, tik gyvenimas".

3. Visai malonu pasislėpti kavinėje, kur gali šaukšteliu pradaužti deserto creme brulee plutelę ir jaustis beveik kaip Amelija iš Monmartro.

4. Bent kartą gyvenime tikrai malonu skaityti "Pusryčius pas Tifanį" ir užkąsti braškėmis.

5. Ar kada apsimetėte, kad lydite jaunesnį brolį į animacinį filmą, iš tiesų turėdami tikslą jį pažiūrėti patys? Malonu.

6. Neapsakomai malonus jausmas apima tada, kai iš močiutės žirnių darže pasprunki anksčiau nei tave paveja uodai.

7. Malonu, kai žiemą stovi ant užšalusio ežero, aplink dega žvakės, ir jauti, kad tau tuoj pasipirš (malonumas, žinoma, retas, bet Didelis).

8. Labai malonu glostyti katės kailį ir apsimesti, kad esi jai autoritetas.

9. Kai meškere pagauni žuvį, supranti, koks malonumas su ja žaisti "Drasūs/stiprūs/vikrūs" ir laimėti.

10. Ausims malonu girdėti pagyras už sunkų darbą, dėl kurio kelis mėnesius džiovinai smegenis.

11. Ačiū, buvo malonu vidurnaktį atsidurti kalnų serpantinuose, ieškoti nakvynės ir stengtis neprisiminti siaubo filmų scenarijų (lengvas išgąstis ir nuotykiai įpučia gyvybės).

12. Pūkuotukas sakė - gera žinoti, kad pernakt nepastorėjau. Malonu žinoti, mielieji!

13. Malonu žiūrėti į tikrą deimantą muziejuje, nors ir neturi pinigų. Galvoti, kad tokį pat grožį gali aptikti ir šviesai žaidžiant vandens lašelyje. Nemokamai.

14. Malonumas, išeinant iš gydytojo kabineto, išgirsti: "O šiaip esate gana sveikas žmogus". Malonu žinoti, kad ne veltui graužei morkas.

15. Ar minėjau, kaip pasidaro malonu, kai galiausiai nustoji žagsėti ir gali paragauti šokolado?:)

R.

---------------------------

Jodinėti su žirgais!

Augustė

-------------------------

Man didžiausias gyvenimo malonumas yra muzika. Niekas kitas taip neatpalaiduoja ir nenuramina sunkiomis gyvenimo situacijomis. Man muzika gyvenimo pirmenybių sąraše užima labai aukštą vietą. Be muzikos neįsivaizduoju nei dienos.

Aušra

-------------------------

Bučiuoti Mėlynakio lūpas ir ištirpti - didžiausias malonumas.

Spindulėlis

-------------------------

Sėdau rašyti aiškiai žinodama, kas man malonu. Juk tai šitiek daug dalykų! Geri santykiai su artimaisiais, puiki sveikata, mėgstamas darbas... Bet pala! Gal nereikia taip globaliai? Taip, šie dalykai – neabejotinas malonumas: malonu žinoti, kad tavo artimas žmogus laimingas, malonu džiaugtis puikia savijauta ir su malonumu keliauti į darbą. Tai juk taip natūralu...

Kas apskritai tas malonumas? Kuo, pavyzdžiui, skiriasi jausmas, kai mirtinai išalkęs pripuoli prie nemėgstamiausios burokėlių sriubos ir ją visą nė nemirktelėdamas sudoroji vienu mauku, nuo pojūčių, kai tyliai grojant muzikai sėdi su brangiu žmogumi ir šnekučiuojiesi apie... nieką? Vienu atveju – malonu, kitu – irgi. Tik gal kitaip... O kas sakė, kad malonumai turi būti vienodi?!

Malonumas – tarsi akinamai balta šviesa, užliejanti tave nuo galvos iki pirštų galiukų nepalikdama nė lašelio neigiamybės. Tai švelni ir subtili jausmų audra. Galų gale tai transo būsena, kai mes tampame labai geri, labai jautrūs, pažeidžiamesni ir visokie kitokie –esni... Netikit? Lengva patikrinti.

Prieikit vakare prie žmogelio, tik ką išlipusio iš nežmoniškai perpildyto autobuso, kur jis buvo suspaustas kaip silkė, ir paprašykit labai detaliai paaiškinti, kur tokia ir tokia gatvė, dar įterpkit istoriją, kodėl ten einate ir apskritai kaip gyvenate. Labai tikėtina, kad žmogelis jus pasiųs. Bet ne į tą gatvę. O pabandykite prieiti prie kito žmogelio, kuris galbūt irgi išlipo iš tokios pačios mėsmalės, bet šypsosi (ne, jis ne pamišėlis, jis tik laimingas, nes jaučia malonumą!

Gal dėl to, kad grįžęs suvalgys skanią vakarienę, gal gavo nuostabią SMS žinutę, gal sužinojo, kad atvyksta seniai matytas bičiulis – koks skirtumas!). Kas nutiks? Jis ne tik paaiškins, kaip rasti gatvę, bet galbūt netgi palydės jus! Žingsniuosite susikabinę už parankių, švilpiniuosite į taktą ir turėsite nuostabiausią pašnekovą!

Šiek tiek nuklydau... Nors ne! Labai aiškiai pasakiau, kas man malonu...

Bet nereikėtų pamiršti ir tų mažų dalykų, kuriuos taip pat vadiname malonumais ir dažnai sakome, kad jie savotiškai net vertingesni, nes... mažiau pastebimi.

Knyga išsitiesus žolėje, po medžiu, kai laiko – marios, ir jis visas tavo.

Laiškas draugei, kurios nemačiau jau kokį 100 metų.

Kūryba labai anksti ryte. Tada, sako, mintys aiškiausios ir skaidriausios...

Kelionė, kai laikas, šiuo atveju, tavo priešas, o pamatyti nori tiek, kiek nepajėgtų joks normalus žmogus.

Puodelis arbatos šiltoje vonioje.

Miegas, kai iš malonumo net ištįsta seilė.

Kiekvienas rytas, kai šalia šnopuoja (o taip, gana garsiai...) artimas žmogus ir įsirango katinas (man iki šiol mįslė, kaip jis sugeba kasryt įsliuogt į lovą tuo pačiu laiku?! Gal jis pažįsta valandas?)

Jei egzistuotų tokia malonumų rūšiuotųjų komisija, jie pastarąjį malonumą turbūt priskirtų prie globalių... Gerai, tada paskutinis paprastas ir šiuo metu mano smegenis įkyriai gręžiantis noras patirti... masažo malonumą. Banalu? Galbūt.

Bet ar banalybėje nėra nė lašelio prasmės? O ar jautėt kada tą saldumą (saldesnį net už šokolado, kondensuoto pieno ir cukraus kartu sudėjus!), kai atsipalaiduoji taip, kad pamiršti net savo vardą? Ne? Tada viskas aišku – neteko laimės (ir malonumo) patirti gerą masažą!

Gražina

-------------------------------------

Mano gyvenimo malonumas yra visokie daikčiukai. Kaip šuniukas, naujas
telefonas, ar nauji drabužiai. Taip pat gyvenimo malonumas yra Tv1 -
Vienas malonumas!

Patricija

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją