...mėgautis saulės šiluma, vandenyno gaiva, nakties vėsa, paukščių dainomis ir vėjo muzika, kai šalia mylimas ir mylintis žmogus... Ir net ne todėl, kad labai patinka būti gamtoje, nes pati esu miškų dukra, bet tai padeda išlikti žmogumi ir nepasiduoti įtraukiamai į beprotiško tempo sumaterialėjusį pasaulį...

Kristina Ž.

--------------------------------------

Savo gyvenimą ir jo teikiamus malonumus aš suskirstyčiau į dvi dalis: darbas ir atostogos.

Esu mokytoja ir mano darbo savaitė būna pilna triukšmo, įtampos, ne visada malonaus ir norimo bendravimo su žmonėmis, todėl didžiausias malonumas, reiškiantis savaitės pabaigą ir dvi dienas tylos ir ramybės – tai detektyvinis serialas „Midsomerio žmogžudystės“ penktadienį.

Mūsų namuose tai jau tapo ritualu, į kurį niekas nedrįsta kėsintis: devintą valandą vakaro šeimos motina, t.y. aš, uždarau kambario duris ir su arbatos puodeliu įsitaisau fotelyje stebėti tikrus angliškus kraštovaizdžius, išpuoselėtus sodelius, grožio operacijų nepataisytus gyventojų veidus ir neprilygstamą policijos inspektorių duetą. Labai tikiuosi, kad TV1 kanalas neatims iš manęs šio malonumo ir kitais metais.

Vasarą, kai pasiseka porai savaičių išvažiuoti į mano numylėtą Juodkrantę, didžiausias malonumas man yra jūros krantu nueiti nuo vieno Juodkrantės galo iki kito. Žmonių nugulti paplūdimiai greitai baigiasi, aš einu viena, visais savo pojūčiais gerdama druskos ir gaivos kvapą, bangų ošimą, paukščių čirenimą, beribę melsvai žalsvą platumą ir jaučiu žodžiais neišreiškiamą gyvenimo pilnatvę ir džiaugsmą būti čia ir dabar.

Jolita S.

----------------------------------------

Man gyvenimo malonumas yra atostogos. Juk kiekvienas žmogus laukia kažkokių atostogų.

Gabrielė H.

------------------------------------------

...Pagalvojus, kas gyvenime malonu... Tai tiek daug dalykų... Kurie suteikia laimės... Juk kai šypsaisi, pakyla lūpų kampučiai... Tebūnie keli man patys maloniausi... Neseniai supratau, kad man nepaprastai patinka kelionės, nors dar buvau tik vienoje kelionėje, atostogos užsienyje, kai niekas nerūpi, kai gali atsiduoti į karščio, malonumų rankas ir galvoti, kokia graži jūra, ar bandyti save įtikinti, kad šiandien tavo gimtadienis, o tu ne bet kur, o prie vieno pasaulio stebuklų - piramidžių... Tai nepaprasta...

Kitas labai keistas malonumas tai, kad man nieko nėra maloniau kaip mylimo žmogaus apkabinimas, kai gali jaustis saugi ir mylima... Gaila, kol kas neturiu šalia tokio žmogaus... Tačiau, kai apie tai pagalvoju, tikrai kelia šypseną... Ir manau, kad atsiras tas, kuris mane apkabins...

Inga

-----------------------------------------------

Man didžiausias malonumas yra įžengti į prekybos centrą ir iš karto bėgti apsipirkti... Marškinėliai, suknelės, mini sijonėliai, aukštakulniai, tai nuostabu... Kai nusiperku juos, būna kažkoks keistas jausmas, bet malonus jausmas... Tada būnu laiminga labai... Visus pinigus išleidžiu drabužiams, bet užtat džiaugiuosi... Man malonumas yra drabužiai.

Ugnė P.

--------------------------------------------------

Kiekvienam gyvenimas yra skirtingas dalykas, kiekvieno požiūris vis kitoks. Man jis yra nuostabus, nepakartojamas. Kam tuomet esame šioje Žemėje, jei negalėtume pasimėgauti gyvenimo malonumais? Kam gyventi ir laukti rytojaus, neįžvelgiant šios dienos malonumų?

Juk taip yra gera apkabinti mylimus žmones, rytą nubusti išgirdus paukščių giesmę, sugrįžti į namus, kur taip vilioja mamos kepamo pyrago kvapas. Juk taip gera paliesti ką tik nupjautą žolę... Ištarti nepažįstamajam "LABAS".

Daugelis pasakytų: "Kaip atrodys, imsiu ir sveikinsiuosi?" Bet ar tai sunku? Galbūt rytoj mes negirdėsime grojančios muzikos, galbūt neužuosime pražydusios gėlės aromato, galbūt neturėsime ką apkabinti ir pasakyti MYLIU. Todėl reikia džiaugtis šia diena, net mažyčiu malonumu, kuris gali padaryti žmogų laimingą.

Juk kartais iš pievos, kurioje gulėjome ir grožėjomės dangumi, nuskinta ir padovanota brangaus žmogaus gėlė yra daug vertingesnė nei nupirkta...

Dovilė

--------------------------------------------------

Gyvenimo malonumas... Aistra... Didžiausias įsiplieskiantis jausmas. Šokti. Šokti ne šiaip, o iš visos širdies, kai jauti, kaip susitraukinėja kiekvienas raumuo, kaip grakščiai lankstosi rankos pirštai ir kaip greitai keičiasi veido mimika. Šokti vienai, kai niekas nemato ir šokti su kitu, bendrame rate, su savo kolektyvo nariais.

Šokti tol, kol tavo nugara ima žliaugti prakaitas, o kojos degte dega. Šokti iki tol, kol norimas judesys atliekamas taip, kaip tu to trokšti. Malonumas yra nejausti grindinio po kojomis, kai tavo šokių pora tave iškelia aukščiau visų. Malonumas yra nejausti laiko, kai tu esi scenoje.

Malonumas yra nebejausti jokios blogos emocijos, kai suki smagų ratelį. Malonumas, kai šokant sustoja laikas, kai supranti, kad tu stovi scenoje, o laiko nebėra, yra tik šokis. Malonumas, kai tu pati sustoji, o į tave žvelgia šimtai, kartais tūkstančiai akių ir matai jose pasigėrėjimą savo tautiniu šokiu, savo kultūra. Matai, kaip tau ploja, jauti kiekvieną jų šalia savęs.

Didžiausiais mano gyvenimo malonumas - buvimas scenoje šokio žingsniu, kai sustoja laikas, bet nesustoji tu.

Lina J.

-------------------------------------------------------

Mano didžiausias malonumas ir yra pats gyvenimas! Su visomis laimės akimirkomis, liūdesiu, laukimu, pareigomis. Pati nuostabiausia gyvenimo dovana - mano sūnus. Nieko nėra smagiau, kai grįžusi iš darbo, atidariusi duris, mane sutinka sūnus ir su didžiausiu entuziazmu pasakoja savo nuotykius, planus.

Supranti, kad vaikai ir yra didžiausias džiaugsmas. Supranti, kad tik jie moka visiškai tyrai džiaugtis gyvenimu! Pasižiūrėkime į juos ir mokykimės, nes per daug esame įklimpę į savo problemų liūną ir jau nebematome nieko aplink.

Man gera po dienos darbų sėsti ant dviračio ir kartu pasileisti paupio keliukais, kai vakarėjanti vasaros saulutė maloniai šildo veidą, išlįsdama iš po medžio šakų, o vėjelis kedena plaukus ir gaivina du beskriejančius dviratininkus. Koks malonumas tuomet, kai matai aplink nuostabią Lietuvos gamtą, girdi paukštelių čiulbėjimą, suuodi liepų žiedų skleidžiamą aromatą.

Leki, skrieji, tarsi atsiplėši nuo kasdienybės darbų, žmonių, beprotiško tempo. Lekiu ir negaliu sustoti, besikeičiantys vaizdai skrieja pro mane beprotišku greičiu, bet šalia manęs visada mano berniukas.

Jis nusišypso man ir tuomet pasaulis atrodo dar gražesnis, nuostabesnis, supranti, kad nesvarbu kokios gyvenimo audros nešiotų, svarbiausia - artimiausi žmonės supantys mus, kurie neleis suklupti, visada padrąsins ir skries kartu per gyvenimą...

Vilija

----------------------------------------

Mano didžiausias malonumas, kai mama mane valgydina, čiūčiuoja, migdo, maudo ir tepa visokiais skaniai kvepiančiais tepalais, valo nosį ir po to lengviau kvėpuoju. Padeda atsistoti ir pagauna, kai krentu, leidžia pamakaluoti rankytę košėje, žaidžia žaidimą “aš numetu - mama pakelia”, rengia spalvotais drabužėliais, auna naujais batukais ir mes einame į lauką balandžių gaudyti. Slaugo, kai aš sergu, veda pas žmogų baltu chalatu ir priglaudžia, kai man įduria, saugo mane nuo vėjo ir saulės, juokingai šypsosi ir vadina mane “zuikiu”.

Su malonumu jums papasakojau,
Kristijonas

Užrašė mama Ieva

----------------------------------------

Mano didžiausias malonumas yra mylimojo glėbyje skanauti burnoje tirpstantį šokoladą. Juk mylimasis ir šokoladas labai dera tarpusavyje... O jei šiais malonumais mėgaujamasi gamtos peizaže, tai galima pasiekti didžiausią malonumo jausmą.

Eglė M.

--------------------------------------------

Mano didžiausias malonumas - ilgai mąsčiau ir supratau, kad didžiausia
laimė ir malonumas leisti laiką su mylimais žmonėmis ir šeima.

Kai pilname gėlių kieme aplink stalą susėdame 4 šeimos kartos, kepame
šašlykus ir šnekame apie viską. Niekas labiau neįkvepia kaip
besišypsantys artimųjų veidai.

Didžiuojuosi savo šeima, jie visada palaiko mane ir būti namuose,
kuriuose užaugau, kurie pilni meilės ir rūpesčio, kuriuose pagaunu
save užsisvajojusią apie 5 šeimos kartos pradžią.

Nėra didesnio gyvenimo malonumo kaip mylinti šeima ir laikas, praleistas su ja.

Goda Z.

-----------------------------------------------

Didžiausias man gyvenime malonumas - tai akimirkos kartu su mylimu žmogumi, kai gali sėdėti šiltoj vasaros nakty prie jūros, girdėt jūros bangų ošimą, o tuo pačiu ir mylimo žmogaus širdies plakimą, jo tvirtas ir šiltas rankas.

Juk tik jo glėbyje galiu jaustis taip, tarsi nieko aplink daugiau nebebūtų, tarsi šiame pasaulyje būtume tik Mes abu... Tarsi pasaulis, žemė, visata - viskas priklausytų tik Mums. Kiekvienas jo bučinys priverčia kūną suvirpėti, o širdis pradeda plakti tarsi išprotėjusi paukštė, uždaryta narvelyje ir norėdama ištrūkti. Į nieką neiškeisčiau šio malonumo.

Živilė

-----------------------------------

Daugeliui pasirodys keista, kai kam atrodys melas, kai kas nepatikės, bet mano didžiausias malonumas - mano darbas. Aš jį myliu ir einu į darbą kaip į šventę, ir tai suteikia man didelį malonumą, nes aš galiu padėti žmogui pagal savo profesiją, sugebėjimo lygį, nes aš esu slaugytoja, ir tai darau su meile tam žmogui, kad tik jam būtų geriau.

Aš ir savo vaikams sakau: jei turėsite darbą, kuris tau teikia malonumą, tai niekada nereikės dirbti.

Virginija V.

----------------------------------------

Didžiausias mano gyvenimo malonumas - masažas. Jei jaučiuosi
blogai, pamaloninu save masažo procedūromis ir nesvarbu, kas jas
suteikia - profesionalas ar mylimas žmogus. Tada atsipalaiduoju, užsimiršta problemos, atsipalaiduoja raumenys.

Vita

------------------------------------------

Mano didžiausias gyvenimo malonumas yra kelionės ir nesvarbu, ar tai
aplankytas nežinomas Lietuvos miestelis, ar išsvajotoji Kreta,Ispanija, bet dievinu keliones, dievinu jų įspūdžius, saulę, o taip pat ir lietų, kad tik keliauti, keliauti, keliauti.

Neringa L.

-------------------------------------------

Nėra didesnio malonumo nei skaityti knygą.

Jūratė K.

---------------------------------------------

TV1 filmai 21 val. Didžiausias malonumas būti kartu su tėvais (Mariukas 7 m.)

Didžiausias malonumas - žaidimas kompiuteriu ir su broliuku. (Mantas 4 m.)

Didžiausias malonumas - anūkai ir saldus miegas (močiutė 66 m.)

Monika K.

----------------------------------------------

Ar Tu prisimeni vaikystę? Kai buvai mažas ir Tavo didžiausios problemos šių dienų kontekste atrodo tik smagus nuotykis?

Ar Tu atsimeni, kaip bėgdavai pieva? Bėgdavai, kol pavargdavai ir netekęs jėgų nugriūdavai? Ar pameni, kad tuo metu, visos blogos mintys jau būdavo atsilikusios toli toli nuo Tavęs? Jos tiesiog Tavęs nepavydavo, nes tu buvai greitas, labai greitas.

Ar pameni, kaip gulėdamas žolėje Tu plačiai atmerkdavai akis į beribę erdvę. Į žydrą pasakų jūrą, kurioje ilgėliau įsižiūrėjęs matydavai tai, ko trokšta Tavo širdis: kartais dideles pilis su jų gyventojais, kartais gyvūnus, besišnekučiuojančius su Tavimi, kartais tiesiog didžiulė giria stodavo Tau prieš akis, užtverdama kelią tam, ko Tu nenori matyti. Ir visa tai būdavo lydima tylios galios. Galios, kuri Tave nuramindavo, kuri Tave apsaugodavo, kuri Tau suteikdavo naujų vilčių ir sumanymų. Galios, kuri Tave lydėdavo iki kito pasigulėjimo žolėje.

Aš tą atsimenu, nes tai nutiko vakar...
Vaikiška, bet malonu!

Kristina

----------------------------------------------------

Man didžiausias malonumas - internetas. Čia ir info, naujausios žinios, pramogos, bendravimas, net mokslams man jis naudingas, tai didžiausias mano malonumas.

Santa K.

-----------------------------------------------------

Oi, malonumų gyvenime yra daug, bet labiausiai man prie širdies yra
televizorius, geras filmas, laida, gera komedija. Tiesiog aš taip pailsiu
geriausiai.

Valdas L.

--------------------------------------------------------

Didžiausias... Jų daug...

Šeštadienį ryte - pasiimti kavos puodelį, "Kauno dieną" ir neskubant... skaityti, versti puslapius, mėgautis kava, o jei atsiranda dar koks nors skanulis...

Savaitgalius leisti su šeima... Prie upės pasikloti užtiesalą, pasiimti gerą knygą, stebėti, kaip vyrui kimba arba ne... Klausytis paukštukų pypavimo, mėgautis saulutės spinduliais...

Matyti laimingą dukros šypseną, žinoti, kad Pifui (taksui) nieko netrūksta...

Svajoti... Svajoti... Kaip romantiškai leidi atostogas kartu su vyru, bet kur, kur gera kartu... Kur niekas netrukdo džiaugtis vienas kitu...

Vilma R.

-----------------------------------------------------------

1. TV1
2. Sexas
3. Grietinėlė
4. Karšta vonia
5. Diena prie jūros
6. Bučiniai
7. Pasisėdėjimai su šeima
8. Popiečio miegas
9. Vakarėliai
10. Pašnekesiai su draugais

Aiste V.

-------------------------------------------------------------

Didžiausias mano gyvenimo malonumas, manau, daugumai Lietuvos gyventojų pasirodys banalus - gulėti po palme ar ant baseino gulto ir siurbčioti vietinės kilmės spalvotą kokteiliuką. Kas gali būti geriau: saulė, jūra, šiluma, visiškas atsipalaidavimas ir, žinoma, brangus žmogus šalia?!

Visos problemos ir rūpesčiai tarsi išnyksta tą akimirką, kai lėktuvas atsiplėšia nuo tėvynės žemės ir tu lieki visiškai laisvas nuo kankinančių minčių, planų bei įsipareigojimų... Vėl gebi mėgautis kiekviena akimirka, džiaugtis gyvūnijos skleidžiamais garsais ar stebėtis neįprastu reginiu. Vėl pasijauti vaiku...

Edita K.

---------------------------------------------------------

Man didžiausias malonumas, kai mano mylima katytė įsitaiso šalia manęs po antklode ir tyliai murkdama švelniai letenėlėmis masažuoja man krūtinę:)

Renata M.

-----------------------------------------------------------
* * *

Nelengva rytą, darbo dieną,
Peržvelgdamas Delfi puslapį ne vieną,
Radau neturinčius alternatyvų rinkimus,
Kurie savaip spaudoj vyliojo mus.

Šauni idėja pasirodė,
Nors pradžioje gal kiek kitaip atrodė,
Susižavėjęs Jūsų šia mintim,
Pasidalinsiu savo patirtim.

Susimąsčiau, ką reiškia žodis malonumas,
Atsakymas gal slepias žodžiuose pagundos ir silpnumas?
Juk būtų malonu ir mylimosios glėbyje ištirpti,
O gal kartu pripildytoje putų vonioje pamirkti?

Svarsčiau, kokių silpnybių vedamas „praskysčiau“ aš,
Gal parašyt, kad saldumynus mėgstu šveisti į valias.
Nelengva atsispirt krepšiniui vakarais,
Lietuvių pergales pažymint su pilnais ir ošiančiais barais.

Nelengva, bet kaip vyras pasakysiu atvirai,
Jaučiuosi tik tuomet gerai,
Kai mane supa brangūs žmonės,
Žinau, tai skamba tarsi iš svajonės.

Ir nesvarbu, k1 veikiame t1 dieną,
Ar žiūrim filmą, išrinktą per TV1-ą,
Ar mėgaujamės dievišku vynu,
Ar kartais skraidom oro balionu.

O pabaigai - išliksiu savimi,
Nenorit, netikėkit manimi,
Kaskart išsirenkame kas mums malonu,
Tam, kad ištrūktume iš ritmo ir planų.

Akivaizdu, malonumus suvokiame savaip,
Skirtingus dalykus juk matome kitaip,
Linkiu, kad panašiom idėjom džiugintumėt mus,
Ir dar kartelį ačiū už gyvenimo malonumų rinkimus.

Saulius K.

-------------------------------------------------

KAVOS LAIKAS

Mano rojaus laikas sustoja
dabar aš tik sau
pilnatvės jausmas aplanko
mintyse skęstu...
kavos kvapą aš geriu
ritualas šis
horizontus ištirpdo - pasaulis nuostabus...

Netrukdykit manęs -
nepasiekiama aš...
Pro šalį plaukia
dienos įvykiai, veidai, vardai...
Šis gėrimas dievų
tarsi iš laiko rankų
dovanoja mano sielai šokį.

Ar ne stebuklas tai-
Kad kasdienybė virsta švente? -
Kaip nuostabu gyventi...

Sigurda

-------------------------------------------

Mano gyvenime yra daugybė malonumų. Pirmoje vietoje tikrai nėra materialieji dalykai, kurie suteikia džiaugsmą ir malonumą tik trumpam. Man malonios smulkmenos, kurias visada prisimenu, net ir smulkiausias.

Malonu, kai tėtis, grįždamas po sunkios darbo dienos, parveža tau šokoladą. Malonu, kai mama nepastebi kiek valandų, ir gali ilgiau pabūti su tau mielu žmogumi. Malonu, kai gali kalbėtis per naktį su geriausia drauge apie rimtus dalykus, arba visiškas nesąmones ir vistiek bus gera.

Malonumas man yra miegas, juk taip gera per atostogas miegoti kiek tik gali ir atsikelti 15,05 val., kai rodo Simpsonus :) Malonu būti su žmogumi ir tylėti, nes žinai, kad ir be žodžių jis tave supranta. Malonu elgtis taip, kaip tą sekundę ir nori pasielgti, nors žinai, kad paskui gali ir gailėtis. Tai štai kas man gyvenime atrodo malonu :)

Gabrielė

------------------------------------------

Mano didžiausias malonumas turbūt miegas! Gi ryte, kai saulė kyla, taip nesinori keltis iš šiltos lovytės...

Ingrida J.

-------------------------------------------

Maloniausia, kai mergina kasinėja galvą... Mur mur...

V.

-------------------------------------------

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją