Sūdytas lašišinis upėtakis su kiaušiniene

P.S. Šio patiekalo nerekomenduojama valgyti sergantiesiems podagra.

Geriausia pirkti visą žuvį, o ne filė. Žuvį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir išpjaukite filė (palikite odą, kad jos gabalus galėtumėte suvožti, taip mėsa mažiau džius). Filė ištrinkite druska su nedideliu kiekiu cinamono ir juodaisiais pipirais. Suvožkite abi puses ir 12 valandų palikite marinuotis šaldytuve. Ryte žuvį pjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite su puriai kepta kiaušiniene. Gardu.

Džiovinta mėsa

Džiovinti galima bet kokią mėsą, tačiau ji turi būti puikios kokybės ir neriebi. Mėsą supjaustykite nedideliais bryziukais, įtrinkite juos prieskoninių žolelių mišiniu be druskos ir marinuokite parą ar 12 val. Galima užpilti sojų padažu, tuomet mėsa įgaus šiek tiek sūrumo. Sudėkite mėsą į metalinę skardelę ir padėkite ją šiltai (geriausia ant krosnies). Mėsa turi ne kepti, o lėtai džiūti. Po pusės paros ją pavartykite, kad džiūtų vienodai iš visų pusių. Džiovinkite, kol ji taps visiškai sausa. Nutrupėjusius prieskonius galima panaudoti kitiems kepiniams. Mėsą kramtykite ilgai. Atsivers visas jos skonis.

Cukininės „picytės“

Imkite kelis jaunos cukinijos nestorai atpjautus griežinėlius su visa žievele (jei sėklos nesubrendusios, galima jų nepašalinti), dėkite į keptuvę ir šiek tiek patroškinkite. Jei įpilsite kiek sojų padažo, cukinijos įgaus grybų skonio. Tada užpilkite išplaktus kiaušinius su druska ir kitokiais mėgstamais prieskoniais ar sudedamosiomis dalimis ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite supjaustę tokiais gabaliukais, kokio dydžio buvo cukinijos griežinėlis. Skonis įsimintinas.