Šių tyrimų rezultatais galbūt galima paaiškinti ir Jennifer Lopez bei jos vyro Marco Anthony skyrybas. Visai neseniai pora paskelbė, kad po septynerius metus trukusios santuokos nutarė pasukti skirtingais keliais.

40-metė dainininkė garsėja ne tik puikiu balsu, bet ir įspūdingu užpakaliuku. Tuo tarpu jos vyras yra akivaizdžiai lieknesnis. Šią naują teoriją galėtų patvirtinti ir kitų garsių porų pavyzdžiai.

Manekenė Heidi Klum, kuriai pavyko išlaikyti liekną figūrą, 2005 m. ištekėjo už dainininko Sealo ir jau ne kartą atnaujino santuokos įžadus.
Davidas Beckhamas ir jo lieknutė žmona Victoria kartu laimingai gyvena jau 12 metų.

Tyrimuose, kuriuos atliko Tenesio universiteto mokslininkai, dalyvavo 169 jaunesnės nei 35 m. amžiaus sutuoktinių poros. Jie ketverius metus kas 6 mėn. turėjo pildyti specialius klausimynus.

Paaiškėjo, kad vyrai, kurių KMI (ūgio ir svorio santykio rodiklis) buvo didesnis nei žmonų, santuokos pradžioje ir vėliau jautėsi laimingesni nei tie, kurių KMI buvo mažesnis.

Tas pats galiojo ir moterims - ketvirtųjų metų pabaigoje žmonos, kurių KMI buvo mažesnis nei vyrų, jautėsi laimingesnės nei tos, kurios svėrė tiek pat ar daugiau už savo sutuoktinius, rašo dailymail.co.uk.

“Mūsų tyrimai rodo, kad bet kokio svorio moteris gali būti laiminga su tinkamu jai partneriu. Svarbus yra reliatyvus, o ne absoliutus svoris. Moterys, žinoma, neprivalo būti lieknos. Mūsų visuomenėje jos jaučia spaudimą sulieknėti, o šie standartai dažnai yra tiesiog nepasiekiami, - sakė tyrimo vadovė Andrea Meltzer. - Tai viena iš teorijų, kad vyrams svarbus patrauklumas ir svoris, ir dėl to jie laimingesni turėdami liekną žmoną. Vyrų pasitenkinimas ar nepasitenkinimas laikui bėgant formuoja ir žmonos laimės pojūtį”.

Anot tyrėjų, sutuoktiniai - tiek vyrai, tiek moterys - yra laimingesni, kai vyrai tam tikrais atžvilgiais yra truputį pranašesni už moteris.

“Šis pranašumas gali būti didesnės pajamos, išsilavinimas, ūgis, svoris ir kiti aspektai, - sakė santykių specialistė Susan Heitler. - Šalia tokių vyrų moterys jaučiasi saugesnės, o ilgainiui patiria ir daugiau materialinio pasitenkinimo.”

“Visgi nemanau, kad daugelis vyrų atstumtų partneres vien dėl didelio svorio - tikriausiai skyryboms yra svarbesnių priežasčių”, - pridūrė santykių ekspertė Jean Hannah Edelston.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)