Ši figūra nėra labai problemiška, todėl galima drąsiau eksperimentuoti įvairių modelių drabužiais, aksesuarais.

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
"Vizualios figūros korekcijos tikslas - proporcinga išvaizda, paslėpti figūros trūkumus ir išryškinti privalumus. Tai - dėmesio atkreipimas į norimą arba gražiausią kūno vietą, arba žvilgsnio privertimas sustoti ten, kur yra kompozicinis centras", - sako Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja.

Drabužių konstrukcijoje turi būti pabrėžta liemens linija - tai pagrindinė taisyklė šiam figūros tipui. Liemenį ir diafragmos dalį pabrėžkite diržais. Rinkitės drabužių modelius su juosmenimis, aiškiu įliemenavimu ar klostėmis liemens linijoje.
Rankovės - rekomenduojamas trumpas reglanas arba giliai įleisti, ne pernelyg tiesūs pečiai. Venkite klostytų, rauktų bei įdurtinių rankovių.

Iškirptės - minkštų formų, apvalios ar lengvai nukritusios. Prigludusios glaustinukės dar labiau pabrėš liekną taliją, bei krūtinės linijas; tuo tarpu dėvint laisvas, beformes ar stipriai rauktas palaidines atrodysite daug stambesnė nei iš tikrųjų esate. Atkreipkite dėmesį į suknelės ar palaidinės krūtinės įsiuvų suformavimą, bei kokybišką drabužio įliemenavimą.

Švarko atlapai turėtų būti ne tiesūs ir griežti, o apvalaini. Skarelė ar šalikas dar labiau sušvelnintų griežtą švarko konstrukciją. Arba rekomenduojami švarkai be atlapų.

Švarko ar palaidinės ilgį rekomenduojama nustatyti tokiu principu - surasti plačiausią klubų vietą, ir švarko ar palaidinės ilgį rinktis 4-7 cm aukščiau arba žemiau šios linijos.

Taip pat parenkamas vidutinis sijono ilgis - surandama plačiausia blauzdos vieta, ir pagal ją aukštyn ar žemyn parenkamas individualus drabužio ilgis. Nesirinkite drabužio tokio ilgio, kuris sutampa su plačiausia kūno vieta (striukė ar švarkas - su klubų; palto, sijono ar suknelės ilgis - ties plačiausia kojų vieta).

Sijonai - tiesūs arba platėjantys, leidžiantys atlikti laisvą judesį. Tai gali būti stipriai platėjantys, užrišami, sutraukti, keletos dalių ar kelių sluoksnių sijonai.

Kelnės - prigludusios tiesios arba į apačią lengvai platėjančios.
Rinkitės raštus su taškučiais ar žirneliais, abstrakčius gėlių piešinius, daugiaspalvius abstrakčius raštus. Nerekomenduojamas marginimas juostelėmis ar langeliais, aštriomis geometrinėmis formomis.

Bendrai apibūdinus, rekomenduojami apvalūs, gerai krintantys drabužių siluetai. Drabužių kirpimas turėtų būti minkštas, prigludęs ir lengvas, laisvas. Drabužių konstrukcinės linijos paprastos, lengvai krentančios.

Venkite tiesaus drabužio kirpimo, tiesių siūlių, griežtų elementų. Tankių, kietų, grubių audinių. Taip pat labai ankštų arba labai apkritusių, beformių drabužių.

Jums, pavyzdžiui, nerekomenduojamas klasikinis neliemenuotas kvadratinis Chanel tipo kostiumėlis su trumpu švarkeliu - tiesios švarko ir sijono linijos moterį su apvalių, švelnių linijų kūnu daro grubią ir beformę. Toks tiesus kirpimas paslepia krūtinės liniją, ploną taliją bei moteriškus klubus - visi moteriški iškilumai suniveliuojami į vieną “dėžutės“ efektą. Tuo tarpu šį kostiumėlį padarius stipriai įliemenuotą- Jūs turėtumėte puikų darbinį ansamblį.

Taip pat nerekomenduojami „maišo“ tipo drabužiai - sluoksniuoti beformiai drabužiai vizualiai Jus darys daug žemesnę, beformę bei stambesnę nei iš tiesų esate.

„Smėlio laikrodis“ – figūros tipas, galintis džiaugtis tuo, kad nesvarbu, ar moteris priaugs svorio, ar ne, figūros formos pakinta labai nepastebimai.

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)