Skaitytojų idėjos

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galiu drąsiai teigti, kad esu teminių vakarėlių maniakė. Esu įsitikinusi daugybę kartų, kad tam tikra tema ar tiesiog keli būtini akcentai vakarėlį padaro įsimintiną, suvienija draugų idėjas ir vėliau išpiešia šypseną, bežiūrint nuotraukas.

Taigi, 2009 metų sutikimas buvo ne išimtis dar vienam linksmam pobūviui. Vakarėlio idėja gimė bežiūrint filmą „Mama Mia“ . Aš ir draugės buvom sužavėtos Meril Stryp ir jos draugužių kostiumų spalvingumu. Naujųjų metų vakarėlis bus pilnas disko muzikos, ryškių spalvų ir blizgučių, nusprendėme mes.

Mūsų vyrukai nesipriešino idėjai ir sutiko avėti platforminius batus, žaižaruojančius apdarus ir perukus...Netgi mano draugės šuo buvo įtrauktas į projektą.

Vienintelė taisyklė buvo ta, kad niekas negali rodytis savo kostiumų prieš vakarėlį.

Naujųjų sutikimas buvo šaunus. Be perstojo juokėmės vienas iš kitų, nes ne kasdien gali pamatyti vienas kitą su kvailais perukais, aptemptais blizgančiais drabužiais, rėkiančiu makiažu ar beprotiškai aukštomis platformomis. (Svirduliuoti ant ledo su šampano taurėm ir dainuoti „Ilgiausių Metų“ pasirodė ne taip jau paprasta.)

Dekoracijom naudojom daug lempučių girliandų, šventinių blizgučių, netyčia radau vienkartinių lėkščių su užrašu „Disco“. Idealiai tiko didžiulis disko skritulys, kuris žaidė šviesos atšvaitais po patalpą. Manau, kad tokiam vakarėliui gali panaudoti neribotą fantaziją, žaisti su spalvomis ir idėjomis.

Vakarėlis buvo pilnas šokių, „karaoke“ dainavimo, fotografavimosi ir neužmirštamų akimirkų disko fanais virtusių draugų būryje.

Jurga

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šauniausias vakarėlis buvo šių metų žiemą. Visai netikėtai suorganizavome gimtadienį atšvęsti kitaip, t.y. suorganizuoti "teminį vakarėlį". Mūsų teminio vakarėlio tema - animaciniai filmukų herojai. Ruošdamiesi tokiam vakarėliui nelabai nutuokėme, kokia bus šios idėjos kulminacija, tačiau visi gimtadienio kitos dienos ryte dalyvavę asmenys buvo labai patenkinti ir pilni įspūdžių.

Dvi savaites turėjome apsisprendimui, kaip ir kas bus apsirengę, ir pasisakėme, kad nebūtų panašių personažų. Kiekvienas pasiruošėme ir atvykome į sutartą vietą. Dalyvių skaičius - 16 žmonių, tačiau nebuvo visi pažįstami.

Sutilpome viename kambarėlyje su dideliu stalu, taip pat buvo kubilas bei pirtelė. Kaip nuotraukoje matyti, personažai buvo: Pepė Ilgakojinė, Buratinas, Raudonkepuraitė, Karlsonas, vienas iš Bremeno muzikantų Asiliukas, Songokas, Zoro, Mardžė Simpson, Snieguolė, Supermenas, Kleopatra, Klounas, Seselė ir Velniukė.

Kiekvienas buvo atsakingas už savo personažo aprangą. Visi labai pasistengė, todėl pats vakarėlis ir jo nuotraukos išėjo labai smagios. Dalis mūsų buvo atvažiavęs anksčiau, kai sulaukėme likusių personažiukų, darėm susipažinimo vakarėlį.

Kiekvienas atsistojęs prisistatė vardu ir davė palyginimą (pvz:. Aš esu Edita - energinga ir t.t.), tuomet kitas asmuo turėjo pakartoti buvusiojo vardą ir prisistatyti pats su savo palyginimu. Buvo labai smagu girdėti, kaip kiti sugeba atsiminti visų asmenų vardus ir jų palyginimus, bei apibūdinti save labai įdomiomis frazėmis.

Pabaigus prisistatymui, reikėjo kiekvienam pristatyti po savo žaidimą. Buvo daug įvairiausių užduočių, pavyzdžiui, kas daugiausiai į burną susidės čiulpinukų ir pasakys bet kokius 3 žodžius, turint juos burnoje, kitas žaidimas, kas pataikys į alaus butelio kaklelį su pririštu ant virvės pieštuku (šis žaidimas buvo taikomas Vyrams).

Kitas žaidimas - taikomas poroms, kaip gerai pažįsti antrąją pusę ir kiti žaidimai, kurie paliko neišdildomą įspūdį. Taip pat dainavome karaoke. Atliekant žaidimus ne visi jau buvo su kostiumais.
Vėliau visi bėgo ilsėtis į pirtelę ar į kubilą. Žiemą tai pats geriausias laiko praleidimas. Šio vakarėlio nuotraukos vis primena, kaip buvo smagu.

Edita J.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artėjant vyrų puikiai žinomai vasario 23-ajai, seniau vadintai "Tarybinės armijos ir karinio jūrų laivyno diena", dabar vyrų vadinamai "Vyrų diena", sugalvojome nustebinti įmonės, kurioje dirbau vyrus ir tuo labiau "užsidirbti" taškų dėl kovo 8-sios.

Intensyviai vyko pasiruošimas: rūbelių, su rusiškais atributais ieškojimas, mastymas, ką turėtų apsivilkti med. seselė ir kaip turi atrodyti "gaspadinė". Jau iš vakaro vyrai buvo informuoti, kad bus kitą dieną po darbų išvežti kuriam laikui. Vyrai tikrai įtarė mūsų klastą, todėl pamatėme, kad po darbo susirinko visi su klastingais maišeliais, kuriuose buvo paslėpti "velnio lašai".

Prie durų pasistatėme autobusiuką, šalia kurio mergina, susirišusi kaseles ir vilkėdama autobuso vairuotojos uniformą, pagal pavardes visus vyrus suvarė į autobusiuką ir išvežė. Visos merginos jau laukėme jų atvažiuojant, grojo rusiškas himnas.

Išlipus vyrams iš autobusiuko, prie durų pasitiko šeimininkė su gražia prijuoste, buteliuku trauktinės ir kiekvienas turėjo išgerti po šaukštą - dezinfekcijai. Salėje jau laukė kita moteris, vilkinti kareiviškais drabužiais, kuri griežtu balsu įsakė sėstis. Stalas buvo kiek įmanoma anų laikų, su metaliniais dubenėliais, aliuminio šaukštais, briaunuotom stiklinėm, didžiuliu puodu barščių, lašinukais, žiedais pjaustytais svogūnais, žuvies konservais, degtine, alumi.

Po darbo dienos vyrai su didžiausiu malonumu "srėbė" barščius ir besimėgaudami tokia aplinka pradėjo dalintis atsiminimais, kaip tada buvo, kuris kur tarnavo, ir kad tokių puikių barščių nė su žiburiu nebūtų radęs nei vienas. Stebėjosi, kad suradome net Lenino raštus ir indus tokius. Bet vakaras tuo nesibaigė.

Apsirengusi med. sesele, patikrinau kiekvienam pulsą ir visi norintys galėjo pasikaitinti pirtyje. (Kadangi toje įmonėje jau nebedirbu, tai nuotraukos bus tik iš aplinkos, ir kaip atrodžiau aš - seselė). Po maudynių vyrai matavosi kareiviškas kepures, švarkus, šoko, gurkšnojo, užsikando svogūnais ir "šprotais", ir vis dalinosi prisiminimais.

Kiek žinau, iki šiol mūsų suorganizuota šventė vis dar prisimenama. Manau, tai nebūtinai idėja tokiai dienai, galima ir šiaip panaudoti kaip temą vakarėliui.

Sėkmės fantazuojant!

Rasa

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją