Galime pradžiuginti, kad 2011/2012 metų rudens/žiemos batų tendencijos yra labai įvairios, tad visos moterys ras kažką, kas joms patinka. Madingiausios spalvos? Juoda, balta, akmens, metalo, rusvai gelsva, raudonojo vyno, tamsiai mėlyna, šokolado, tamsiai violetinė, chaki ir raudona. Nesirinkite šviesių atspalvių - žiemą labiau tinka tamsesni.

Rudens/žiemos kolekcijose karaliauja įprasta, blizganti ir roplių oda, zomša bei atlasas. Batai puošiami įdomiai suvarstytais raišteliais, kiek rečiau - kailiu.

Šį sezoną bus madingi batai ir smailiu, ir suapvalintu priekiu. Tai reiškia, kad galite avėti mėgstamiausios formos batelius ir vis tiek būsite labai madingos.

Štai 10 šį rudenį ir žiemą madingiausių batų tendencijų:

1. Roplių oda. 2011/2012 m. rudenį ir žiemą bus labai madingi batai iš roplių odos. Dauguma dizainerių šį sezoną dirbo su gyvatės oda; krokodilo oda ne tokia populiari, bet irgi madinga. Jei norite pasisemti idėjų, patyrinėkite Balenciaga, Giorgio Armani, Chloe, Donna Karan, Michael Kors, Louis Vuitton, Valentino ir kitas kolekcijas.

2. Blizgi oda. Ši oda ne tokia universali ir praktiška kaip įprasta, bet kas galėtų paneigti, kad ji puikiai atrodo? Ieškodamos batų šiam rudeniui ir žiemai, atkreipkite dėmesį į ryškiausius derinius (juoda-raudona, juoda-balta, mėlyna-raudonojo vyno spalvos). Tokių pavyzdžių rasite Marc Jacobs ir Viktor & Rolf 2011/2012 m. rudens/žiemos kolekcijose.

3. Zomša. Kokybiška zomša atrodo prabangiai, ir dizaineriai tai žino - štai kodėl kiekvieną sezoną mums pateikiami tūkstančiai zomšinių batų modelių. Šį rudenį ir žiemą madinga įvairiausių atspalvių zomša.

4. Atlasas. Šį sezoną nerasite madingesnių batelių už atlasinius. Tai ne kasdienis apavas, bet geriausias pasirinkimas ypatingai progai.

5: Platformos. Platformų tendencija atėjo iš praėjusio sezono. Bet jei pavasarį / vasarą matėme spalvingas ir neįprastas platformos, rudenį jų dizainas yra kuklesnis ir elegantiškesnis.

6. Nėrinius primenantys suvarstymai. Ši tendencija, kaip ir platformos, atkeliavo iš 2011 m. pavasario/vasaros kolekcijų. Tiesa, matyti tam tikros stiliaus transformacijos. Jei pavasarį raištelių kompozicijos buvo subtilios ir moteriškos, rudenį ir žiemą jos bus seksualesnės ir agresyvesnės. Pasidairykite po Alexander McQueen, Marc Jacobs ir Rag & Bone kolekcijas.

7. Batai su sagtimis. Anksčiau ar vėliau mados sugrįžta. Pasirodę prieš keletą sezonų, batai su sagtimis netrukus trumpam dingo, bet dabar ir vėl pasirodė. Šį sezoną jų dizainai įvairesni nei anksčiau.

8. Storas tvirtas kulniukas. Stori kulniukai grįžta į madą beveik kiekvieną žiemą; tai nieko nuostabaus, nes apsiavus tokiais batais kur kas lengviau klampoti per pusnis. 2011/2012 m. rudens/žiemos kolekcijose gausu batų storais kulnais, o jų stiliai labai skirtingi - nuo klasikinių apvalianosių iki grubių rokeriškų.

9. Ploni aukšti kulniukai. Stori kulnai - patogu, bet jie niekada neatrodys taip stilingai ir seksualiai kaip aukšti ir ploni; štai kodėl dizaineriai nuolat kuria naujus “stiletto”. Mums jie irgi patinka - kuri moteris nenori atrodyti seksualiai ir gundančiai?

10. Batai ir kojinės. Šis derinys - ne kiekvienam skoniui, bet kai Rihanna pasirodė apsimovusi kojines ir įsispyrusi į atvirus batelius, ją pradėjo kopijuoti milijonai moterų visame pasaulyje. Jei kojinės ir batai - per drąsus derinys, apsitempkite šiltas pėdkelnes, ir atrodysite kur kas elegantiškesnės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)