Nekalbu apie pernelyg solidų/nuobodų įvaizdį. Norisi kažko įdomaus. Mėgstu patogų, beveik sportinį stilių, bet tada atrodau kaip jaunuolis. Taigi, ką daryti?

Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
Moterišku laikomas X raidės siluetas, todėl Jūsų lieknai figūrai tikrai nėra sudėtinga drabužių pagalba jį sukurti. Moteriškumo pojūtį, renkantis drabužius, galima sukurti šių elementų pagalba:

* linijomis: plonomis, lengvomis, minkštomis, horizontaliomis, krentančiomis ir lenktomis;
* forma: minkšta, lenkta, apvalia;
* spalvomis: šviesiomis, pastelinėmis, arba spalvų kontrastu;
* piešiniu: augaliniu motyvu, nekonkrečiu „išplaukiančiu“ ar smulkiu marginimu;
* faktūra: lengvomis, minkštomis, skaidriomis, slidžiomis, matinėmis ir porėtomis. Audiniai: plona vilnelė, šilkas, trikotažas, aksomas, kailis, plunksnos, minkšta oda.

Pirmiausia visada reikėtų išryškinti taliją - drabužio konstrukcija, dirželiu ar kitais aksesuarais. Viršutinei kūno daliai Jums tiktų raukiniai, akcentai krūtinės zonoje ir dekolte, įmantrios rankovės.

Venkite itin aptemptų drabužių, ypač golfo. Švarkelius bei striukes rinkitės „suminkštintom" linijomis - apvalia apykakle, užapvalintais atlapais, įliemenuotą, būtinai su surišamu arba dekoratyviu diržu. Venkite tiesių, griežtų linijų, daugybės užtrauktukų, metalo detalių - tuomet drabužis tampa grubesnis, vyriškesnis. Minkštumo, moteriškumo įspūdį sustiprina lengvai krintančios linijos - plonas šalikėlis ar skarelė, ilgi minkšti kaspinai ar kutai, minkšti megzti ar kailiniai šalikai.

Patarčiau vengti pečius platinančių detalių-  išplatintų pečių ar parauktų rankovių. Apatinė aprangos dalis turėtų būti platesnė, pvz. nežymiai platėjančios arba ties juosmeniu klostes turinčios kelnės, „aladino‘‘ ar „galife“ kelnės, platėjanti suknelė ar sijonas, sluoksniuoti ilgi lengvi sijonai. Avalynėje tabu: sunkūs batai, platformos ir batai storais kulnais. Rinkitės patogius susmukusius minkštos odos batus, balerinos batelius. Jei rinksitės aukštakulnius, pakulnė turėtų būti Jūsų sudėjimo tipo, t.y. plona, moteriška, elegantiška.

Beje, labai svarbi ir Tavo šukuosena bei eisena. Galbūt čia taip pat reikalingi pokyčiai?

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją