Nešioju plačius megztinius ir ilgus sijonus, bet matau, kad tai mane sendina. Gal galėtumėte patarti, kokius drabužius turėčiau rinktis.

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Apversto trikampio figūra - kuomet viršutinė kūno dalis dėl plačių apvalesnių pečių, putlių rankų ir moteriškos krūtinės atrodo kur kas didesnė nei klubai. Liemuo dažnai neišraiškingas, klubai ir šlaunys plokšti. Plati pečių juosta ir stambi krūtinės ląsta vizualiai daro moterį stambią, “didelę”. Kuomet pečiai labai raumeningi, figūra atrodo labai atletiška, vyriška.

Šio figūros tipo korekcijos drabužių pagalba tikslas - vizualiai sumažinti stambią viršutinę kūno dalį ir vizualiai didinti bei išryškinti apatinę kūno dalį. Viršutinę dalį vizualiai galima sumažinti renkantis vertikalias linijas, tamsias spalvas, švarų aiškų drabužių siluetą. Tuo tarpu apatinei kūno daliai rinkite ryškius, raštuotus, horizontaliai dryžuotus, šviesesnius, įmantresnių formų, dekoratyviais priedais papildytus drabužius.

Šio tipo figūrai labai tinka ryškus, aiškus ir ryškių kontūrų stilius: švarios, aiškios palaidinių ir švarkų linijos, labai tinkantys vienaeiliai švarkai. Nenaudokite petukų ar dekoratyvių antpečių - jie dar labiau išplatins ir taip pakankamai plačią pečių juostą. Nesirinkite pečių srityje raukinių, venkite rauktų ar pūstų rankovių - jos beprotiškai didina figūrą.

Palaidinės, suknelės turėtų būti nors truputį liemenuotos: nuo krūtinės kristi tiesiai, arba iki liemens gražiai priglusti prie kūno (labai plačios beformės palaidinės sunkins, didins figūrą.) Viršutinėje kūno dalyje naudojami asimetriškų formų drabužiai, kombinuoti keli skirtingi raštai ar kelių spalvų kombinacija taip pat vizualiai puikiai paslepia nereikalingus kilogramus.

Šio tipo moterų biustas dažnai pavydėtinai didelis ir gražus. Jei leidžia amžius, aplinkybės ir situacija - demonstruokite jį, dėvėdamos palaidines atviromis apykaklėmis ir iškirptėmis iš plonos, glotnios ir minkštos audinio faktūros.

Norėdamos krūtinę pridengti (kad netinkamoje situacijoje ji neatrodytų vulgariai)- rinkitės glaustinukes, uždaras ir ne itin margas ar spalvotas palaidines ¾ rankovėmis.

Jei krūtinė labai didelė, stenkitės palaidinės dekoratyvines detales sumažinti iki minimumo, rinktis palaidines kuo paprastesnės siuvimo konstrukcijos. Tuo tarpu pečius ir stambokas rankas denkite - kuo mažiau bus apnuoginta plati ar apvali pečių juosta, tuo geriau. Tam tinka šaliai, skaros, trumpi švarkeliai.

Vizualiai apversto trikampio formos figūra gražiai koreguojama dėvint safari ir jūreiviško tipo kostiumėlius, sukneles, sarafanus - švarus aiškus siluetas, pridėtinės kišenės, maskuojantys raštai bei spalvos ar įvairių pločių dryželiai vizualiai puikiai gali pakoreguoti figūrą.

Šiam figūros tipui labai tinka ampyro stiliaus suknelės - t.y. kirptos aukštai po krūtine, ir nuo kirpimo linijos žemyn krentančios tiesia ar lengvai platėjančia linija. Labai ilgi nuo klubų iki žemės platėjantys sijonai gali būti sluoksniuoti, plazdėti papuošti raukiniais, kutais, nėriniais. Atkreipkite dėmesį, kad būtų išlaikytas aprangos pasirinkimo balansas - jei demonstruojamas apnuogintas viršus, apatinė kūno dalis turi būti uždengta; o jei viršutinė kūno dalis visiškai uždengiama drabužiais - apnuoginkite kojas.

Ar liemens liniją ryškinti, ar jos neakcentuoti šiam figūros tipui, vienareikšmiai atsakyti negalima - tai priklauso nuo individualios moters figūros, jos pilnumo bei pasirenkamų konkrečių drabužių.

Dažniausiai šio figūros tipo moterų kojos ilgos, palyginti siauri klubai bei ganėtinai smulkus tvirtas užpakaliukas.

Reiktų ir akcentuoti šią gražią apatinę kūno dalį - užpakaliuką aptempiančius bei klubus išryškinančius drabužius. Tam tinka tiek siauros, tiek plačios kelnės su klostėmis, raukimais, įvairiomis detalėmis ir kišenėmis ties klubais. Labai tinka šiai figūrai įvairios kelnės platesnėmis klešnėmis.

Jei norite dėvėti trumpesnes - kapri stiliaus kelnes, jas rinkitės tokio ilgio, kad būtų visiškai uždengta plačiausioji blauzdos dalis, o iš kelnių matytųsi jau prasidedanti plonėjanti blauzdos dalis (5-7 cm žemiau plačiausios blauzdos vietos).

Sijonai rekomenduojami A formos: platėjantys varpelio formos, tulpės formos, arba klostuoti sijonai. Sijonų ilgis gali būti labai įvairus: nuo trumpo, atidengiančio ir demonstruojančio gražias atletiškas kojas, iki žemiau kelių ar vidutinio ilgio.

Avalynė jums tiks įvairi - tiek žemakulniai ar plokščiapadžiai bateliai, tiek aukštakulniai. Atkreipkite dėmesį į pasirenkamo kulniuko storį - jis turi vizualiai derėti pagal jūsų čiurnos stambumą ar smulkumą.

Jei čiurna plona, rinkitės plonesnį kulniuką, jei čiurna stamboka, tuomet avalynės kulniukas turi būti stambesnis, stabilesnis.

Atsargiai rinkitės sunkius batus su platforma, nes jie gali sukelti griozdiškumo, sunkumo efektą. Venkite avalynės su dideliais metaliniais papuošimais, daugybe dirželių bei sagtelių - metalas taip pat sukelia vyriškumo, grubumo, sunkumo asociaciją.

Trikampio figūrai netinka

Labai gilios V ir U formos iškirptės ir dekolte (gali atrodyti vulgariai).

Išplatinti pečiai ir raukiniai pečių zonoje.

Palaidinės su labai plonomis petnešėlėmis (taip išryškės putlios rankos ir platūs pečiai. Rinkitės platesnes - 3-4cm pločio petnešėles ir stenkitės pečius pridengti).

Pūstomis arba platėjančiomis rankovėmis palaidinės (rankos gali atrodyti itin stambios, griozdiškos).

Platūs ilgi beformiai drabužiai - galite atrodyti kaip “kalnas”. Jei renkatės platesnį ar laisvą ilgesnį viršutinį drabužį, tuomet apatinė kūno dalis turėtų būti siauresnis, ar trumpesnio ilgio drabužis - demonstruokite kojas.

Siauras sijonas iki žemės.

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)