Pataria Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Tamsiai mėlyna laikoma dalykiška spalva - ją mėgsta verslininkai, ją naudoja dauguma visuomeninių tarnybų. Tai stabilumo, tvirtumo, ištikimybės, susikaupimo, pastovumo, dalykiškumo spalva, neginčijamos valdžios spalva. Tačiau tuo pačiu ji asocijuojasi su ilgesiu, šaltumu ir depresija. Rinkitės ją, kuomet jūsų auditorija - solidūs, išsilavinę, rimti žmonės, dėstomas dalykas - labai tikslus, sudėtingas, jūs norite demonstruoti aukštą savo kompetenciją.

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
Ruda spalva simbolizuoja žemiškumą, patikimumą, išmintingumą.

Smėlio spalva - stabilumą, paprastumą, ekologiją. Šią spalvą mėgsta meno, mokslo žmonės, intelektualai. Ją reikėtų naudoti saikingai - per daug rudų atspalvių gali sukelti nuobodumo, stagnacijos įspūdį. Rudą kostiumėlį pagyvinkite oranžiniais, gelsvais, balsvais priedais ar drabužiais.

Pilka spalva - inteligentiška, rami, neutrali, rimta ir solidi spalva. Ši spalva gali padėti susilieti su minia, tačiau jei ja piktnaudžiaujama, žmogus atrodo nuobodus, be savo nuomonės. Ši spalva nerodo jokios intensyvios emocinės būklės. Todėl pilka dažnai naudojama dalykiniuose kostiumuose - tai puikus fonas ir pagrindas - ją derinant su kitomis spalvomis galima lengvai sukurti norimą psichologinį efektą.

Derinyje su balta spalva - formuojama ideali ramybės, pastovumo, pusiausvyros išraiška; tuo tarpu su visomis gaiviomis ir ryškiomis spalvomis formuojami puikūs vizualūs, skirtingą informaciją nešantys, spalviniai deriniai.

Juoda spalva yra pati kontraversiškiausia. Ji siejasi su slaptumu, prievarta, valdžia, magija ir seksualumu. Šią spalvą mėgsta dalykiškos moterys, ji laikoma elegantiška, liekninančia, beveik niekada iš mados nepasitraukiančia spalva. Tačiau nesaikingai naudojama kartais gali gniuždyti, slopinti žmogų. Su ja dera visos be išimties spalvos, rezultatai dažnai tinka lektoriaus išvaizdai.

Žalia spalva - tai išminties, erdvės ir laiko spalva. Ji asocijuojasi su augimu, gaivumu, išmintingumu, harmonija, gyvybe bei jaunyste. Gali veikti raminančiai, tačiau kai kurie atspalviai kartais sukelia dirginimo įspūdį. Naudokite jums tinkantį žalią atspalvį, kai norite sukurti pasitikėjimo, stabilumo įspūdį.

Raudona spalva - pati intensyviausia - ugnies arba gyvenimo pilnatvės spalva. Jos esmė - aistra, meilė, išdidumas, jėga, valdžia, kartais agresija ir vienpusiškas dominavimas. Raudoną kostiumėlį rinkitės tais išskirtinais atvejais, kai be žodžių klausytojams reikia pranešti, kad vienintelis lyderis kurio visi turi klausyti, esate jūs, ir kad šiuo metu auditorijos valdžia, be jokių abejonių, tik jūsų rankose.

Balta spalva - universali pergalės, tiesos, ramybės ir taikos spalva, kurioje slypi visas spalvų spektras. Ji simbolizuoja šviesos šaltinį, gilinimąsi į save. Balta spalva psichologiškai atriboja nuo aplinkos, padeda įveikti susikaustymą, tinka apniukusią dieną ar sunkioje slogioje aplinkoje - žmonės ilgiau gali dirbti nepavargdami. Baltą kostiumėlį derinkite su jums tinkančiomis spalvomis. Tai puiki spalva karštuoju metų sezonu, arba svarbiomis, iškilmingomis progomis.

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją