Makiažui - ne

Moterys gali nesinaudoti kosmetika dėl įvairių priežasčių (alergija jos komponentams, odos ligos). Jeigu kosmetikos atsisakoma be regimų priežasčių, galima teigti apie žemą savivertę. Tokios moterys nėra moteriškumo šalininkės ir mažai save prisižiūri.

Priežastys: tingumas, laiko sau stoka, motinos pavyzdys. Daug kas priklauso ir nuo aplinkos, auklėjimo. Jeigu mergaitė vaikystėje draugavo tik su berniukais, tai ateityje kosmetikos naudojimas jai gali pasirodyti keistas.

Vyriškame kolektyve dirbančios moterys kartais pamiršta apie „koketę viduje“ ir kartais netgi naudoja unisex kvepalus. Makiažo nebuvimas gali būti ir feminizmo ženklas. Noras būti lygiomis su vyrais kai kurias moteriškos lyties atstoves skatina visiškai atsisakyti kosmetikos. Dažniausiai tokioms moterims gyvenime nėra nieko svarbiau už karjerą.

Lūpdažio bei akių tušo atsisako ir egocentriškos asmenybės. Jos mano, kad visas pasaulis sukasi aplink jas ir gražiai atrodyti joms visai nebūtina. Moterys, gyvenančios laikantis principo „esu tokia, kokia esu“, taip pat nesidomi kosmetika. Jos yra natūralios išvaizdos šalininkės ir mano, kad su aplinkiniais reikia elgtis sąžiningai bei neslėpti tikrosios savo išvaizdos, neapgaudinėti vyrų.

Vos pastebimas natūralus makiažas

Vos pastebimą makiažą moterys mėgsta ne dėl to, kad joms jis patinka, o dėl to, kad taip jos tartum prisiderina prie visuomenės, nenori pernelyg išsiskirti. Joms visiškai pakanka blakstienų tušo ir savo akių blizgesio, o kai kurios tenkinasi tik kontūriniu pieštuku akims. Tokios moterys nebūna širdžių ėdikės. Joms nepatinka būti dėmesio centre, vyriškos lyties palankumo jos siekia savo protu, tarpasmeninių santykių kūrimo taktika ir netgi gudrumu.

Ryškus, iššaukiantis makiažas

Moterys, mėgstančios pasidažyti, turi kelias priežastis rinktis dažymąsi karo spalvomis. Šiuo makiažu jos gali slėpti savo natūralų nepatrauklumą arba tikrus ar menamus išvaizdos trūkumus, o gal ir asmeninio gyvenimo problemas. Psichologų teigimu, moterys, kurios staiga ima ryškiai dažytis, neretai junta vidinį nerimą ir yra linkusios į staigius nuotaikos pasikeitimus. Pasitaiko, kad moterys, norėdamos iš esmės pakeisti savo gyvenimą, pradeda būtent nuo makiažo. Gali būti, kad jos tokiu būdu pasąmoningai stengiasi atkreipti aplinkinių žmonių dėmesį.

Valandą ar ilgiau trunkantis makiažas

„Narcizo sindromas“ būdingas savimyloms, nesugebančioms atitraukti žvilgsnio nuo nepakartojamo savo atvaizdo veidrodyje. Kartais jos dažosi valandų valandas, taip siekdamos sukurti tobulą vaizdą. Moterys-narcizės neabejotinai yra perfekcionistės.

Niekada nesikeičiantis makiažas

Moterys, daugelį metų nekeičiančios lūpdažio atspalvio, permainas vertina ne itin teigiamai. Jos yra klasikos mėgėjos: dar jaunystėje atrado „savo stiliuką“ ir kategoriškai atsisako bent kiek keisti  įvaizdį. Šios moterys bet kurioje vietoje – ir spektaklio premjeroje, ir viešajame transporte – atrodys taip pat, ir net nesistenkite joms dovanoti kito šešėlių atspalvio – tik išmesite pinigus lyg į balą.

Profesionalus stilistų makiažas

Dažnai profesionalų paslaugomis naudojasi permainingos moterys, mėgstančios dovanas, staigmenas ir viską, kas stilinga. Bet neretai už išorinio blizgesio slepiasi savimi nepasitikintis žmogus. Ir jam padėti gali tik profesionalai. Iš esmės pats profesionalo darbo faktas jų akyse jau yra kokybės garantija, net jeigu profesionalas suklys ir ką nors padarys ne taip. Unikalumas, stilius, žinomas vardas – štai tikrieji autoritetai, neleidžiantys suabejoti tuo, kaip gerai moteris atrodo.

Akcentuojamos akys

Jei moteris daugiausia dėmesio skiria akims, reiškia, jos yra dėmesingos ir pastabios, kurios nori parodyti, kad jos dar ir geros klausytojos. Tokios moterys gali permatyti žmogų kiaurai, o savo jausmus ir emocijas virtuoziškai slepia.

Akcentuojamos lūpos

Ryškiai lūpas dažančios moterys dažniausiai būna sentimentalios, jautrios ir mėgstančios bendrauti. Tarp jų daug kokečių, bet dar daugiau – mėgėjų pakalbėti apie save.

Be abejo, per gyvenimą žmogus gali ne kartą pakeisti makiažo stilių, liautis dažytis ar atvirkščiai, pradėti tai daryti. Tai yra permainų to žmogaus gyvenime, naujų charakterio bruožų, atsiradusių dėl gyvenimo patirties, ženklas. Skonis gali keistis netgi per vienus metus. Be to, kinta ir mados tendencijos, o savo išvaizda besirūpinanti moteris stebi madas. Labai svarbu suprasti, kas makiaže yra mados dvelksmas, o kas simbolizuoja širdies balsą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)