Sudėtingo kirpimo drabužiuose daug drapiruočių, siuvinėjimo, persmelkto atsainiu lengvumo ir paprastumo dvelksmu.

"Vėl siūlau naujų nuotakų drabužių, o ryškūs kolekcijos štrichai – tai svajonė apie bent dienelę atostogų, nes jų neturiu jau daug metų..." - sakė J. Statkevičius.

Kolekcijai dizaineris naudojo daug šilko, tiulio, tinklelio. Pernai J. Statkevičiaus kolekciją demonstravusios merginos avėjo Christiano Louboutino batus, o šiemet dizaineris atidavė duoklę dizaineriui Manolo Blahnik.

Kaip atsiranda tendencijos?

Anot J. Statkevičiaus, visos tendencijos čia pat: miestų gatvėse, kelionių įspūdžiuose, patirtuose nuotykiuose:"Bet visa tai pateikta per mano estetikos prizmę, taigi tendencijas sugalvoju aš. Kurdamas kolekciją, likau ištikimas savo skoniui. Šį kartą norėjau pasidžiaugti žmonių individualumu ir išskirtinumu. Daugelis kaltina dizainerius kuriant tik liesoms manekenėms.

Per 20 kūrybos metų sukūriau tūkstančius kostiumų 50-čiai spektaklių. Turėjote pastebėti, kad solistų, artistų ir choristų figūros toli gražu ne pačių idealiausių apimčių. Ir man daug įdomiau kurti įvairiausiems žmonėms. Esu tikras, kad su pilnos figūros ypatumais susidoroju profesionaliai, todėl manau, kad šie kaltinimai mano atžvilgiu yra tuščios neišmanėlių kalbos ir pataikavimas neįsigilinusiai į mados kultūrą visuomenei. Jei esi profesionalas, gali puikiai aprengti bet kokį žmogų, kuris bus vertas podiumo..."

Juozas Statkevičius
Kviesdamas į kolekcijos pristatymą, dizaineris sakė, kad tai yra sunkus darbas: "Nelengva sukurti sapną, iš kurio nesinori pabusti. Tai intymu ir sudėtinga, ir, žinoma, brangus malonumas, bet darau tai nuoširdžiai, su didžiausiu malonumu ir užsidegimu.

Manęs nejaudina standartiniai parodymai be atmosferos! Jie visai nemadingi ir posakis, kad turime džiaugtis, kad iš viso kas nors ir ką nors pristato, visai netinka madai! Nekenčiu pseudo dalykų ir chaltūros, kurie įžūliai skverbiasi į mūsų gyvenimą ir bukina žmones. Mano tikslas konkretus: kad viskas būtų aukščiausio lygio – nuo kvietimų iki šampano! Kitaip neverta nė pradėti".

Įdomu, kokia sostinės grietinėlė rinkosi į kolekcijos pristatymą? Apie tai skaitykite DELFI Pramogų rubrikoje Lietuvos įžymybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją