---------------------------------------------------------------

Vos pamačiusi šį konkursą, supratau, kad privalau dalyvauti. Aš ir mano draugų kompanija be galo mėgstame rengi teminius vakarėlius - juk taip smagu ruoštis, ieškoti originalių drabužių ir galiausiai visus nustebinti savo pritrenkiančiais apdarais. Kadangi puikiai suprantu, kaip sunku rasti idėją smagiam ir nepriekaištingam vakarėliui ar nepamirštamam gimtadieniui, norėčiau pasidalinti savo patirtimi, kurios, tiesa pasakius, jau turiu nemažai.

Pirmojo mūsų vakarėlio tema buvo „Bling bling vakarėlis: merginos ir blizgučiai“. Nors sako, kad pirmas blynas būna prisvilęs, tačiau mums viskas puikiai pavyko. Organizuojant tokį vakarėlį, svarbiausia aprangos detalėse panaudoti kuo daugiau blizgančios atributikos, o pati apranga turėtų būti kuo seksualesnė.

Kadangi šventėme draugės gimtadienį, jai teko blondinės perukas ir nuostabi, viliojanti vakarinė suknelė. Norėčiau pabrėžti, kad teminis vakarėlis neapsiriboja vien išskirtiniais rūbais, reikalingi ir smagūs užsiėmimai. Šio vakarėlio metu mes dainavome karaoke, šauniausios atlikėjos gavo po gražiai apipavidalintą plokštelę (dar dabar ji kabo ant mano sienos, kaip prisiminimas).

Taip pat žaidėme linksmus žaidimus, pvz.: prie kelnių (sijonų) galinių kišenių ar diržo iš nugaros pusės reikia priklijuoti siūlą ant kurio pakabintas pieštukas ir stengtis kuo greičiau jį įdėti į stiklainį, nenaudojant rankų. Patikėkit, labai linksma lenktyniauti. Taigi, ši tema ypač tinka merginoms, kurios pripažįsta neformalų aprangos stilių (kai organizavom šį vakarėlį ir pačios buvom truputį neformalės, nešiojome inkariukus bei kerzinius batus, tad apsiauti aukštakulnius mums buvo atrakcija).

Maždaug po metų Lietuvoje beprotiškai populiarus tapo stilius "EMO", kasdien taip rengtis nepanorom, tad suorganizavom vakarėlį. Pagrindiniai akcentai: roko muzika, sušiauštos skiauterės ir puiki nuotaika. Aprangoje būtina panaudoti kuo daugiau tamsių spalvų, kniedėmis puoštų apyrankių ir lankelių su kaspinėliais.

Kartais taip norisi pasipuošti kostiumais ir vakarinėmis suknelėmis, tam puikiausiai tinka tema "Tėvų baliai" (pripažinkit, mažai septyniolikmečių, ruošdami gimtadienius, dress code pažymi vakarinę aprangą, o tėvai, keliaudami į pobūvius, taip rengiasi nuolat). Muzika šiai temai parinkome taip pat atitinkamą: trečio Baliaus dainos buvo pats tas („Kalnuos dainuoja, rageliai uli uli jo...“) Visgi tai tėvų jaunystės dainos, tačiau visi jas mokėjome mintinai.

Šokių rateliai, prisiminti polkutės žingsneliai išjudino ir tuos, kurie šokti nemėgsta. Labai panaši tema – „Kokteilių vakarėlis“, taip pat vaikinams tenka mautis kostiumines kelnes, o merginoms sukneles, tačiau šįkart suknutės turėtų būti ne vakarinės, o tiesiog truputį aukščiau kelių, puošnios. Pagrindinis akcentas: kokteiliai. Mes turėjome įvairiausių receptų knygutę, tad kiekvienas išragavo mažiausiai trijų rūšių kokteilius.

Vasarą vyko mano gimtadienis, o šiam metų laikui geriausiai tinkanti vakarėlio tema - „Havajai". Gėlėtos suknelės merginoms ir ryškiaspalviai šortai vaikinams puikiai atitiko šios idėjos tematiką. Dovanų gavau didžiulę puokšte įvairiaspalvių helio pripūstų balionų, kurie buvo ne tik vakarėlio aplinkos puošmena, tačiau, sugalvoję po norą, leidome skristi į dangų. Mano noras išsipildė.

Aštuonioliktas gimtadienis yra kone svarbiausias gyvenime, juk sulaukiame pilnametystės, tad akivaizdu, kad šią dieną reikia atšvęsti įsimintinai. Mano draugės gimtadieniui pasirinkome temą - "Garsiausios poros". Dalyviai: Karibų piratai, Vilma ir Fredas Flinstounai (savo kostiumus pasisiuvo tiesiog iš paklodžių ir buvo patys originaliausi), Barbė ir Kenas, Gomesas ir Mirtišė Adamsai, Pokahonta ir batuotas katinas (priešingybės kartais traukia, pora tapo vakarėlio metu).

Jubiliatei teko būti karaliene, o jos vaikinas buvo karalius. Sienas nukabinėjome mūsų vaidinamų tikrųjų personažų nuotraukomis. Likus kelioms minutėms iki dvyliktos valandos, visą namą iškabinėjome įvairiomis nuorodomis (vienoje nusifotografuoti, kitoje ji rado mūsų kurtą nuotraukų klipą ir nešiojamą kompiuterį, kuriame galėjo jį pažiūrėti (sentimentalu, tačiau tokios dovanos vertingiausios), trečioje gėlių ir t.t.....)

Visi pasislėpėme lauke su pagrindine dovana. Įvykdžiusi visus mūsų norus, paskutinėje nuorodoje ji turėjo atsekti mus lauke, kur buvo karūnuota. Šaudė fejerverkai, o jubiliatė buvo be galo patenkinta.

Kitos draugės gimtadieniui pasirinkome temą „Vaikystė“, šiai temai pasiruošti visai nesunku. Pagrindinis akcentas - kaspinai plaukuose ir ryškiaspalvė apranga. Šios tematikos nuotaiką sukūrė Telebimbam dainos, vakaro topas – daina „Pupa“. Dovanojome atsiminimu pilną dėžę t.y. aprašytų kartu patirtų nuotykių, ir gardžiausių saldainių, kurių popierėliai buvo linksmos draugių nuotraukos. Taip pat buvome paruošusios kelias užduotis pvz.: šokinėti per šokdynę arba žaisti klases.

Gal prieš savaitę man teko dalyvauti taip pat pilnametystės sulaukusios merginos gimtadienyje, tematika: "Fiesta Latina". Tema gana plati, galima rengtis bet kurios Pietų Amerikos šalies motyvais. Dominavo gėlės plaukuose, kepurės ir ryškios spalvos. Visos patalpų sienos buvo nukabinėtos gėlėmis ir balionais, vaišių stalas papuoštas ananasais ir kokosais atrodė tikrai stilingai.

Pagrindinis gėrimas – punčas. Šokome makareną, salsą ir kitus Lotynų Amerikos šokius, žinoma, geriausios poros neliko neapdovanotos.

Organizuodami tiek vakarėlių, kartais pritrūkdavom idėjų, tačiau gera nuotaika ir didelis optimizmas mums visuomet pagelbėdavo. Žinau, kaip sunku rasti idėjų teminiams vakarėliams, tad tikiuosi, kad mano laiškutis kam nors padės. Ir nepamirškit, teminis vakarėlis nėra tik dress code. Pasipuoškit patalpas, jei gimtadienis - suorganizuokit įsimintiną pasveikinimą atitinkantį tematiką. Ir ne tik originalios nuotraukos papuoš Jūsų fotoalbumus, bet ir linksmiausios akimirkos, ir įvairūs nuotykiai įsirėš atmintyje, kurių, žinoma, suorganizuoti neįmanoma, jie įvyksta savaime.

Jurga R.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kiekviena šventė ar pabuvimas su draugais tampa smagesniu, kai ruošiamasi smagiai ir su nuotaika. Kaskart sugalvojame temą vakarėliui, ar tai būtų jubiliejus, ar vaiko gimtadienis, ar Naujametinė šventė. Tema padeda daugiau pasiūlyti idėjų, kad šventimas būtų smagus ir įsimintinas.

Vartydama nuotraukas su šypsena prisimename visas temas, "Dekoratyvinių vištų" kai sutikinėjome Gaidžio metus - visos buvome pasidabinusios plunksnomis ir kaukėmis... "Auksinę šventę" kai auksas blizgėjo visur - ant sienų, taurių, rūbų...net "auksinius" batelius paskutinę valandą nusipirkau:)

"Raudonam" gimtadieniui ruošiantis buvo lengva apsispręsti dėl vaišių - viskas - raudonos spalvos - braškės, ridikėliai, pipirai:)

"Militaristinio" vakarėlio metu visi dėvėjo karinę atributiką, o kas norėjo skolinosi ir vilkosi įvairių stilių uniformas...

Smagu, kai tampa įpročiu gavus pakvietimą į vakarėlį klausti: kokia tema ir koks aprangos kodas ir išgirdus su šypsena ruoštis:) Nesvarbu, kad dažnai tų rūbų daugiau nebenaudoji, bet vakarėlio nuotaikos ilgai išlieka atmintyje ir nuotraukose.

Audronė Zamalienė

-----------------------------------------------------------------------

Organizuoju vakarėlį visiems pasaulio žmonėms! Tiems, kurie be perstojo šypsosi, žiūrėdami į žolės žalumą. Tiems, kurie kas kartą susiraukia, saulei glostant jų pašėlusias strazdanas. Tiems, kuriems gyvenimas nebemielas. Tiems,nestrazdanotiems, kuriems skaičiai tapo tokie svarbūs, jog užstoja saulę. Tiems, kurie praradę darbą, prarado žmogiškąjį orumą, ir Amžinas vertybes paslėpė sunkiai praveriamoje skrynioje. Vis dėl to, girgžda skrynia pastatyta sename rūsyje, kai vaikai vakare žiūrėdami „Amerikietiškas imtynes“ sako: Tėti, pasek mums šįvakar pasaką“.

Vakarėlis Jums, žmonės, kad sušiltume. Ne plečiančiųjų pagalba, bet Nuoširdumo ir Tikrumo spinduliais. Vakarėlis tam, kad sušiltumėt pėdas, kurios pastarąją savaitę braidžiojo šaltose žmonių akyse, nerasdamos ten paramos. Šis ypatingas vakarėlis Jums, žmonės, kad Vertybių kakava paliestų širdis ir džiūgautų širdys!

Vakarėlio tema – Meilė. Nesvarbu, kaip ją išreikštume – ji tvyro ore. Turbūt slogu pasidaro kiekvienam, benarpliojančiam idėjų pančius, kaip gi meilę išreikšti buitiškai, t.y. įrėminus į šiuolaikinio vakarėlio rėmus? Va, mano draugužė siūlo apsirengti prostitutėmis. Skambinu draugui, jam kyla išganinga mintis apsikaišyti rūtomis ir Amūru pavirtus guminėmis strėlytėmis sužadinti meilės jausmą.

„Dievas yra meilė“. Taip yra pasakęs apaštalas Šv. Jonas. Ji – kiekvieno piktdžiugiško banko tarnautojo ar alkoholiu pritvinkusio elgetos širdyje. Jai nereikia teikti išorinio pavidalo, Meilė – mumyse.

Vakarėlio vieta – Mažojo princo planeta. Renkamės jau dabar. „Face control“ – Su Suaugusiojo rimtumo kaukėmis neįleidžiama. Nebūtina laukti Maximos išpardavimo, kad nusipirktum vakarėliui dekoracijas. Mažojo princo planetoje saulė leidžiasi vos tik patogiai įsitaisai kėdėje. Rimtiems žmonėms, besipuikuojantiems materialybėmis - čia ne vieta.

Atsineškite, svarbiausia - delnus.
Kad pasisemtumėt tikėjimo, nebūtinai krikščioniško – tačiau gyvenimu.
Pyktį dar namuose sušluokite lyg pelenus,
Paslėpkit jį, sudeginkit lig galo...
Lig ryto jaukiai įsitaisę ant pasaulio krašto,
Klausydami širdies balsų,
Sušilsime ir bekvailiodami lig valios,
Užmigsime mes ant plunksnuotų debesų!

Pagarbiai, Ina Strazdanėlė

----------------------------------------------------------------------

Praėjusią vasarą su kolegomis buvome pakviesti į "Akmens amžiaus" vakarėlį. Ilgai sukome galvas, kaip gi čia apsirengti, bet, tikiuosi, mums pavyko. Gamtos prieglobstyje prie upės šalia besikūrenančio laužo mus pasitiko pats genties vadas. Į savo gentį jis nelabai norėjo mūsų įsileisti, tai turėjome kiekvienas duoti po "pakišą".

Valgiai ir gėrimai taip pat buvo pritaikyti vakarėliui: virėme žuvienę, ant laužo kepėme paukštieną, gėrėme iš išskobtų arbūzų ir pan. Atrakcijų taip pat buvo labai daug. Šaudėme iš lankų, mėtėme ietis, šokome medžioklės šokius... Vakarėlis buvo puikus!


Vaida

-------------------------------------------------

Vasara – linksmybių metas! O kokia vasara be vakarėlių? Tad ilgai nelaukus sumąsčiau ir aš surengti savo artimiesiems teminį vakarėlį. Kadangi rugpjūtis man labiausiai patinka, o jame yra graži šventė Žolinė, tad pradėjau organizuoti šiai šventei vakarėlį. Noriu būti originali ir surengti netradicinį vakarėlį.

Žolinė švenčiama rugpjūčio 15 d. Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų iškilmės. Tai nedarbo diena, todėl visi artimieji tikrai nedirbs ir bus pasiryžę švęsti šią šventę. Pasakojama, kad apaštalai, atidarę Marijos kapą, nerado jos kūno – tik gėles. 1950 m. popiežius Pijus XII, tikėjimą, kad Marija buvo paimta į Dangų su siela ir kūnu paskelbė kaip dogmą.

Senovės baltai Žolinę skyrė apeigoms didžiajai Deivei gimdytojai Ladai atlikti ir jai atiduoti užaugusio ir subrendusio derliaus aukas. Iki tos dienos niekas nedrįsdavo valgyti naujojo derliaus vaisių. Todėl aš, vakaro šeimininkė, būsiu deivė Lada, o visi kiti svečiai bus baltai. Jau pats žodis Žolinė asocijuojasi su žole, su žalia spalva, todėl vakaro tema ir bus Žolinė-žalia.

Visi svečiai rengsis tik žaliai, bus užsidėję vainikus, nupintus iš augalų.

Deivė Lada kvies visus į vakarėlį parodyti, kokias žalios spalvos daržoves jie užaugino. Kiekvienas svečias girsis savo daržovėmis. Puota vyks vienkiemyje, todėl jeigu atvykėliai daržovių neturės, bėgs į daržą išsirinkti kuo žalesnių ir gražesnių. Visi pristatinės: iš kokio baltų kaimo atvyko, kokias aukas atvežė. Vyks žaidimai, viskas susiję su žalia.

Suskirstysiu atsitiktine tvarka dvi komandas, kurios varžysis.

Pirmoji užduotis - dainos (tema - žalia, žolė arba daržovės (o jų tikrai yra nemažai - "aš, žaliasis agurkėlis", "žalia žolė, žalia žolė", "žalioj stotelėje" ir t.t. ), kuri komanda daugiau dainų padainuos, ta ir laimės prizą.

Kita užduotis - krokodilas (kai reikia vaidinti be garso, o kita komanda turi atspėti). Tema - žalia, žolė...

Rinksime gražiausiai apsirengusį svečią. O toliau - šokiai pokiai, estrada. Išrinksime geriausios daržovės savininką. Jam deivė Lada ir padovanos visas daržoves kaip simbolį, kad jo metai bus derlingi, turtingi ir sveiki .Vakaro stalas taip pat bus žalias: žalia staltiesė, žalios servetėlės, žali indai, o dekoracijos augalų.

Maistas - daug daržovių, gėrimai irgi tik tokie, kurių pakuotės yra žalios. Deivė vaišins dievų gėrimu "žalioke" (iš kivių suplaktas žalias kokteilis). Vakarėlio muzika - tautinė, lietuviška. O vakarėlis turi tęstis iki ryto, nes visi eisim pasitikti saulės.

Neringa L.

-------------------------------------------

Idėja, kaip mes planuojame švęsti vestuvių metines. Tikiuosi, viskas vyks
pagal planą.

Švęsime 4 draugų poros ir mūsų vaikučiai. Viskas vyks pas
mus namie. Tema - senoji animacija. Išsiunčiau draugams pakvietimus,
kad apsirengtų šia tema. Visus pakviesime į rūgpienių kaimą. Vyras bus
Pečkinas, aš būsiu berniuko mama (ta, kuri rengiasi 4 vakarinėm
suknelėm), 3 metų dukrytė bus katinas Matroskinas, o kaip rengsis
svečiai - jau jų išmonė.

Mes visą kambarį paversime kaimu. Visos vaišės bus kaimiškos: lašinukai, agurkiukai, svogūniukai, kepta karka, taip pat
vaišinsime rūgpieniu.

Viskas bus papuošta tik senoviškai: indai, samovaras, vaišės išdėliotos ant medinių lentelių.

Pečkinas turi paruošęs kiekvienam svečiui po laišką su užduotimis, o aš esu paruošusi koncertą - tiesioginį per televiziją; taip pat apdarus pakeisim 4 kartus per vakarą, kad būtų išnaudotos visos
vakarinės suknelės.

Jūratė K.

-------------------------------------------

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)