Skaitytojų idėjos

Mielas DELFI Gyvenime,

pamačiusi jūsų skyrelyje šį konkursą, iškart nusprendžiau, kad turiu būtinai pasidalinti vieno nuostabaus vakarėlio, kuris ilgam atgulė į mano širdį spalvomis. Kaip visada, artėjant mergvakariui, pagrindinė užduotis - sugalvoti, ką įdomaus galima būtų nuveikti, kad vakaras įsimintų ilgam.

Visada norisi kažko nepaprasto, ypatingo, vienintelio ir nepakartojamo. Kadangi viena draugė visai neseniai buvo organizavusi kelionę į Indiją, mano galvoje ši šalis nuolat leisdavo apie save priminti: prieskoniai, sariai, smilkalai, papuošalai, nuostabi idėja vakarėliui - „Prieskonių princesė“.

Vakarėliui buvo kruopščiai ruošiamasi ir apgalvojama kiekviena smulki detalė. Paslaptis būsimą nuotaką lydėjo nuo pat jos namų iki įžengiant užrištomis akimis į vakarėlio erdvę, kur ją pasitiko malonus, nosytę kutenantis smilkalų kvapas, bei jaukūs indiškos muzikos garsai.

Čia paslapties šydas ir buvo praskleistas. Būsima „prieskonių princesė“ negalėjo atsitokėti pamačiusi viską aplinkui: kambarys skendėjo malonioje šviesoje, vaišių stalas traukė akį spalvų gausa, ant lovos puikavosi nuostabusis saris...

Nuotakos puošimo procesas buvo išties malonus: sario rišimas, šventinis makiažas, plaukučių šukavimas, indiški aksesuarai ir paskutinis akcentas - bindis.

Visą pasiruošimo procesą lydėjo fotoaparatų blyksėjimas, nuostabus merginų juokas bei kiti malonūs darbeliai...

Kai būsima nuotaka galiausiai virto „prieskonių princese“, o skani vakarienė puošė stalą, visos maloniai sutūpusios prie jo mėgavomės vištiena švelniame kario padaže.

Vakarienę lydėjo malonūs pokalbiai ir neįtikėtinai jauki atmosfera žaidimų sūkuryje. Taip mums besišnekučiuojant atėjo metas meniškai minutei, pasineriant į mėgiamo papuošalo kūrimą. Kaip smagu buvo stebėti kiekvieną merginą, tarp karoliukų ieškančią savo spalvos, tinkančios detalės... Smagu buvo dalyvauti šiame kūrybiniame procese ir jo pabaigoje gėrėtis rezultatais.

Kūrybai įsiliejus į mūsų erdvę, sekė kita maloni dalis - dovana būsimai nuotakai, kurią radome indiškų papuošalų bei suvenyrų parduotuvėlėje. Toliau - smagi fotosesija...

Šiai pasibaigus, nejučia atėjo ir arbatos ceremonijos valanda. Po švelniojo kario, laikas aštriajai masalai. Tikriausiai norėsite sužinoti kaip ją pasigaminti? Paprasta.

Į metalinį dubenėlį tereikia įberti tris sklidinus arbatinius šaukštelius masalos prieskonių, užpilti verdančiu vandeniu ir pavirti apie 20 min., o po to arbata pagardinama pienu bei medumi. Pagal skonį. Hmm... Dieviška!

Taip maloniai ir jaukiai, kūrybiškai ir neįprastai baigėsi nuostabus vakaras, pagardintas įvairiais prieskoniais, kvapais bei nuostabios melodijos garsais.

Mielos merginos, kiekvienai iš jūsų linkiu pažadinti savyje nuostabiąsias kūrybos fėjas ir surengti vakarėlį kitaip, taip, kaip dar niekas nėra daręs, sėkmės Jums!

Gintarė

---------------------

Galiu drąsiai teigti, kad esu teminių vakarėlių maniakė. Esu įsitikinusi daugybę kartų, kad tam tikra tema ar tiesiog keli būtini akcentai vakarėlį padaro įsimintiną, suvienija draugų idėjas ir vėliau išpiešia šypseną, bežiūrint nuotraukas.

Taigi, 2009 metų sutikimas buvo ne išimtis dar vienam linksmam pobūviui. Vakarėlio idėja gimė bežiūrint filmą „Mama Mia“ . Aš ir draugės buvom sužavėtos Meryl Streep ir jos draugužių kostiumų spalvingumu. Naujųjų metų vakarėlis bus pilnas disko muzikos, ryškių spalvų ir blizgučių, nusprendėme mes.

Mūsų vyrukai nesipriešino idėjai ir sutiko avėti platforminius batus, žaižaruojančius apdarus ir perukus...Netgi mano draugės šuo buvo įtrauktas į projektą.

Vienintelė taisyklė: niekas negali rodytis savo kostiumų prieš vakarėlį.

Naujųjų sutikimas buvo šaunus. Be perstojo juokėmės vienas iš kitų, nes ne kasdien gali pamatyti vienas kitą su kvailais perukais, aptemptais blizgančiais drabužiais, rėkiančiu makiažu ar beprotiškai aukštomis platformomis. (Svirduliuoti ant ledo su šampano taurėm ir dainuoti „Ilgiausių Metų“ pasirodė ne taip jau paprasta.)

Dekoracijoms naudojom daug lempučių girliandų, šventinių blizgučių, netyčia radau vienkartinių lėkščių su užrašu „Disco“. Idealiai tiko didžiulis disko skritulys, kuris patalpoje žaidė šviesos atšvaitais. Manau, kad tokiam vakarėliui gali panaudoti neribotą fantaziją, žaisti su spalvomis ir idėjomis.

Vakarėlis buvo pilnas šokių, „karaoke“ dainavimo, fotografavimosi ir neužmirštamų akimirkų disko fanais virtusių draugų būryje.

Lina B.

---------------------------------------------------

Sveiki, taigi neseniai buvome išvykę į Afriką. Dalyvavome tikrame afrikietiškame vakarėlyje, kuriame stebėjome jų tautinius šokius, o po to į tai įsijungėme ir mes. Ir po to, be abejo, - šokiai iki paryčių. Tokiame vakarėlyje dar nebuvome dalyvavę.

Galima suorganizuoti kažką panašaus.

---------------------------------------------


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją