Nuostabi Londono atmosfera, nepakartojama greta parodų salių esančių Westminster, Parlamento rūmų, garsiojo Big Ben architektūra negali palikti abejingų. Tą patį galime pasakyti ir apie vykusį renginį. Palikę iš žiemos miego dar tik bundančią Lietuvą, grupelė Lietuvos orchidėjininkų draugijos narių savaitgaliui vyko į Londono orchidėjų parodą.

Penkiasdešimt devyni parodos dalyviai – didžiosios garsiausios pasaulyje orchidėjų fermos ir pavieniai entuziastai pristatė savo žydinčius eksponatus, nemažai augalų buvo galima ir įsigyti. Be daugybės augintojų iš Didžiosios Britanijos, parodoje dalyvauja daug svečių iš užsienio – Ekvadoro, Kolumbijos, Peru, Venesuelos, Tailando, Prancūzijos, Vokietijos.

Parodos ekspozicija buvo suskirstyta į keletą atskirų sektorių. Cimbidžių (Cymbidium) sektorius stebino įspūdingais hibridais – didžiažiedžiai įvairiaspalviai augalai buvo sutelkti į milžinišką klombą. Katlėjų (Cattleya) stendas lankytojus iš tolo traukė nuostabiais aromatais. Kai kurie katlėjų žiedai siekė net dviejų greta sudėtų plaštakų dydį. Kiti stendai buvo skirti rūšinių augalų ekspozicijoms. Įspūdingai atrodė retai Lietuvoje sutinkami augalai – Phaius tankervilliae, Angraecum sesquipedale, Pleione, Masdevallia, gilų įspūdį paliko klumpaičių (Paphiopedilum) ekspozicija.

Prie kiekvieno stendo buvo galima gauti įvairios informacijos apie skirtingas orchidėjų rūšis. Augintojai mielai pasakojo apie pražydintus augalus, taip pat negailėjo patarimų, kokius augalus rinktis konkrečioms auginimo sąlygoms mūsų šalyje. Šių metų populiariausios orchidėjos išlieka tokios pačios – katlėjos, klumpaitės, įvairių rūšių dendrobiai, vandos.

Lietuvos lankytojai į egzotinių kambarinių augalų parodas kviečiame nuo 2006 metų. Keletą metų šiuos renginius rengdavo būrys entuziastingų savanorių, o nuo pernai pradėtus darbus tęsia Lietuvos orchidėjininkų draugija.

„Į Londoną vykome siekdami pasisemti patirties“, – pasakojo Lietuvos orchidėjininkų draugijos pirmininkas Ramūnas Pileičikas. „Nors Lietuvoje parodose dalyvauja ne profesionalūs augintojai, o namuose ant palangių augalus puoselėjantys mėgėjai, sulaukiame daugybės susidomėjusių lankytojų. Siekiame supažindinti žmones su nuostabiu kambarinių augalų pasauliu, patarti kaip juos tinkamai prižiūrėti“.

Šių metų balandžio 15 – 17 dienomis prekybos centre Mega Kaune vyks kasmetinė augalų paroda “Žali horizontai”. Bus ne tik galima pasigrožėti įvairiais augalais, jų įsigyti, tačiau ir gauti išsamios informacijos apie įvairių augalų auginimo ypatumus, paklausyti paskaitų apie orchidėjų auginimą, pasikonsultuoti su Lietuvos orchidėjininkų draugijos nariais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją