Sodas – tai ramybės, prieglobsčio ir grožio vieta. Pasivaikščiojimas su mylimu žmogumi po sodą sukelia malonius, romantiškus jausmus. Vaikštinėdami vieni atsikratysite ramybės neduodančių minčių. Žydras dangus, minkšti žali laukai ir gausybė nuostabių gėlių privers pasijusti tarsi gyventumėte danguje. Toliau pateikiamas išskirtinių sodų visame pasaulyje rinkinys.

Šalimaro sodai Pakistane

Persiškus Šalimaro sodus įkūrė Mogolų imperatorius Džahanšachas, Lahoro mieste, šių dienų Pakistane. Statybos prasidėjo 641 m. prieš mūsų erą ir baigtos per metus. Šalimaro sodai išdėstyti pailgo lygiagretainio forma ir apjuosti aukšta plytų siena, plačiai žinoma dėl sudėtingų raižinių.

Villa D‘este Italijoje

Šis sodas yra išskirtinis dėl ypatingo landšafto, kaip urvų ir krioklių srities, savo istorijos ir meninių dirbinių, kaip, pavyzdžiui svarbių senovinių vilų, tokių kaip Villa Adriana, griuvėsių. Įvairiausių vandens telkinių, fontanų ir tunelio po miestu įrengimas tik patvirtina Romos inžinierių nagingumą.

Karališki botanikos sodai Sidnėjuje, Australijoje

Karališki botanikos sodai yra vieni didžiausių iš trijų pagrindinių botanikos sodų Sidnėjuje. Čia piramidės tampa sodo puošmenomis, ne vien tik faraonų antkapiais. Būtent stiklinė piramidė-šiltnamis sukuria geresnes sąlygas augti augalams – jie gauna daugiau saulės, auga labiau tinkamoje aplinkoje.

Mineapolio skulptūrų parkas

Mineapolio skulptūrų sodas yra laikomas vienu iš Minesotos pasididžiavimų, o jo puošmena – skulptūra šaukštas-tiltelis su vyšnaite – jau tapo valstijos simboliu. Skulptūros bendraautorė Coosje Van Bruggen pasakoja, kad vyšnia – žaisminga sodo formos, primenančios Versalį ir Liudviko XIV-ojo ten įvestą perdėtą valgymo etiketą, interpretacija.

Butchart sodai Kanadoje

Nuotraukose užfiksuotas grožis niekuo nenusileidžia rojui. Butchart sodai ne tik vieni iš garsiausių sodų visame pasaulyje, bet ir priskiriami prie gražiausiųjų. Visais metų laikais – nuo vasarų iki šaltų žiemų, sodai atrodo itin įspūdingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)