Tyrime, kuriame dalyvavo trejų-aštuonerių metų vaikai, nustatyta, kad trejų-ketverių metų berniukai labiausiai mėgo knygų skaitymą - 76% jų sakė norintys, kad jų mama ar tėtis jiems dažniau skaitytų. Skaitymas yra toks populiarus, kad vaikai jį išrinko populiariausia laiko leidimo su tėvais forma (51%), be kitų pramogų formų, tokių kaip TV žiūrėjimas (17%) ar video žaidimai (7%).

„Disney/Cars Storyteller’s Collection“ tyrime taip pat nustatyta, kad skaityti knygas taip pat verta norint gero nakties miego. Aštuoniasdešimt du procentai apklaustų vaikų pasakė, kad skaitymas kartu su mama ar tėčiu prieš miegą padeda jiems miegoti geriau.

Kalbant apie gerą istorijų pasakojimą, vaikai rekomenduoja tėvams, kad geriausias būdas išlaikyti jų susidomėjimą yra kalbėti juokingais balsais skirtingiems personažams (71%), o visa tai palydėti netikėtais garso efektais (17%).

Taip pat 62% procentai vaikų įvardino mamą kaip geriausią pasakorę, tuo tarpu tėčiai tesulaukė trisdešimt vieno procento balsų.

Tačiau jau tiesiama pagalbos ranka tėčiams, kurie nori pagerinti savo skaitymo vaikams įgūdžius, ar norinčioms dar patobulėti mamoms. Disney/Pixar Cars kartu su žymiu vaiku psichologu dr. Richardu Woolfsonu išrado formulę idealiam istorijų skaitymui nustatyti, grįstą vaikų nuomone.

7(ST +PM +SuiB) x (V + SFX) = ZZZ = HC + HP

Paprastai tariant, tai istorijų skaitymas vaikams (ST) kasdien (7) vakare (PM) susirangius lovoje (SuiB). Tėvai skirtingiems charakteriams turėtų pritaikyti skirtingus balsus (V) ir daug garso efektų (SFK). Tai reiškia, kad vaikai gali miegoti geriau (ZZZ), todėl tiek vaikai (HC) tiek tėvai (HP) yra laimingi.

Komentuodamas tyrimą, dr. Richardas Woolfsonas „FemaleFirst“ sakė: „Tyrimo rezultatai patvirtina, kad tradicinis istorijų skaitymas vis dar lieka galingu mokymosi ir emociniu šaltiniu vaikų gyvenime. Nėra abejonės, kad vaikai vertina šią patirtį ir laiko ją geriausiu užsiėmimu dienos pabaigoje.

Tėvams gali būti labai sudėtinga rasti laiko paskaityti su savo vaikais, bet šios akimirkos gali padėti sukurti stiprius ryšius ir vaidina svarbų vaidmenį vaiko raidai. Kartais mamai ir tėčiui tereikia šiek tiek pagalbos, štai kodėl mes atlikome tyrimą ir išradome tobulo istorijų pasakojimo formulę.“