Tyrimas atskleidė, kad ankstyva žiauraus auklėjimo patirtis gali lemti smurtą namuose vėlesniame gyvenime. Nesaugumo jausmas, vienišumo nerimas, intymumo nebuvimas taip pat veikia meilės ryšius.

Be to, su smurto santykiuose galimybe susiję tai, kaip pora reaguoja ir bendrauja vienas su kitu. Pavyzdžiui, vyrai linkę žiauriai elgtis su savo partnere, norėdami asmeninės erdvės ar vengdami emocinių problemų, reaguodami į partnerės „priekabų“ ar įkyrų elgesį.

Tyrime pabrėžiama smurto namuose prevencijos svarba, pradedant nuo vaikystės, tiek nuo namų aplinkos, tiek nuo mokyklos ir bendruomenės. Prevencijos pastangos leidžia aukai suvokti skausmingą vaikystės patirtį ir pakoreguoti vidinius įsitikinimus, kurie neleidžia užmegzti visaverčių santykių ir kurti šeimos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)