Tiesa, vieną vaikelį vilnietė jau palaidojo - tai buvo tie nelemtieji katastrofos Černobylio atominėje elektrinėje metai. Dėl įgimtos ligos kūdikis išgyveno vos pusantrų metų. "Šiandien auginu 7 sūnus ir 7 dukras, - ilgai po blogus prisiminimus neklaidžioja moteris. - Vyriausiajai dukrai - 23-eji. Jau turiu ir dvejų metukų anūkę". Irena yra ištekėjusi antrąkart. Iš pirmosios santuokos ji augina 12 vaikų, iš antrosios - du. Motina tikina, kad visi vaikai buvo planuoti ir laukiami. Tik štai ką tik gimęs sūnelis - netyčiukas.

Kelių mėnesių dukrelę supusiai Irenai žinia apie nėštumą buvo labai netikėta. Tačiau moteris, iki tol nesiryžusi nė vienam abortui, atsisakė jo ir tą kartą: "Kiek Dievas davė, tiek gimdžiau". "Išmaitiname tiek vaikų, užteks maisto ir dar vienam", - lyg kirviu nukirto ir šeimos galva. Nuolat besišypsanti Irena negaili gerų žodžių antrajam vyrui Vladimirui - kaip jis myli ir globoja vaikus iš pirmosios santuokos, kaip gražiai rūpinosi jo kūdikių besilaukiančia moterimi.

Netrukus 41-ąjį gimtadienį švęsianti vilnietė patikina - daugiau vaikų nebus. Kol kas keturiuose kambariuose sutelpanti gausi 15 žmonių šeimyna (trys Irenos atžalos gyvena su pirmuoju vyru Sankt Peterburge) gegužės mėnesį kelsis į nuosavą namą. Irena prisipažįsta gyvenanti puikų gyvenimą ir neturinti kuo skųstis - vaikai jau prižiūri vienas kitą, o buitis palengvės, kai darže prie namo užsiaugins daržovių, galbūt ir naminių gyvulėlių. "Svarbiausia, kad visi gražiai sutariame, net vaikai ilgai vienas be kito negali būti", - švyti Frolenkova.