Ketvirtadienio popietę „Vichy“ vandens parkas Vilniuje virte virė emocijomis – čia atvažiavo ypatingi svečiai, kuriems, ko gero, tai buvo pirmoji tokia pramoga. Čia viešėjo keliasdešimt Vilniaus vaikų globos namų „Gilė“ auklėtinių, kuriems didelės gerų žmonių širdys nusprendė padovanoti mažą dalelę smagių vaikystės prisiminimų.

„O tu matei, kaip aš nėriau?“ „O aš plaukiau!” „Auklėtoja, kada važiuosim vėl?”,- besišypsantys veidai tiesiog bombardavo auklėtojas klausimais, o rankos ir kojos vis dar plaukė ir maskatavo.

O viskas prasidėjo nuo...

„Turiu dukrytę ir viskas prasidėjo nuo jos. Ją fotografavau, labai patiko. Ypač didelis džiaugsmas, kai tu lygini po kiek laiko vaiko nuotraukas ir matai, kaip jis pasikeitė, paaugo. Tada man kilo idėja, kad reikėtų fotografuoti vaikučius iš kūdikių namų. Pamaniau, kad jų tikrai niekas nefotografuoja. Tuo metu dar nežinojau realios situacijos, tiesiog taip pamaniau. Pagalvojau, kad bet kokiu atveju, tiek nuotraukų, kiek turime mes, jie tikrai neturi“,- pasakoja kaunietė Aušra Banišauskaitė, šią savo mintį pristačiusi DELFI, kur buvo ieškoma idėjų TV laidai „Savanorių biuras“.

Aušra Banišauskaitė
„Manęs paklausė, ar aš žinau, kad taip yra iš tikrųjų. Sakau, kad nesidomėjau, tiesiog pagalvojau ir parašiau. Paskui susisiekiau su Kauno kūdikių namais, jie mane labai palaikė, sakė, kad jei padarytumėm albumus, būtų labai gerai, nes vaikus fotografuoja dažniausiai pačios auklėtojos kai turi laiko ir jas suklijuoja ant lapų. Tai nėra ilgalaikis atsiminimas, nors tame yra ir pliusas – šalia auklėtojos parašo savo palinkėjimus tiems vaikučiams“,- prisimena Aušra.

Moteris buvo pakviesta pristatyti idėją laidai „Savanorių biuras“, kur ji buvo patvirtinta. Tad liko ieškoti rėmėjų ir geras mintis realizuoti. Jaunos moters idėja buvo atrinkta ir patvirtinta, liko jai surasti rėmėjų.

Aušros teigimu, dabar didelė problema su albumais, nes jų nėra. „Kreipiausi į pagalbą daiktais, kurie remia būtent daiktais, ne pinigais. Prašiau, kad žmonės paaukotų albumus“,- sako jauna mama ir apgailestaudama prisimena, kad Vilniaus kūdikių namai išdidžiai atmetė šią vaikučių fotografavimo idėją.

Tačiau veikli moteris nenusimena – idėjų galvoje knibžda ne viena: reikia baigti teisės ir valdymo studijas Riomerio universitete, buvusiems bendramoksliams menininkams padėti realizuoti darbus elektroninėje parduotuvėje bei sugalvoti dar kokį gerą projektą... „Juk dabar kažkoks gerų darbų darymo metas“,- šypsosi Aušra, akimis glostydama vandenyje besitaškančius vaikus...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją