Anot pagrindinės festivalio „Mados infekcija" ir „Maybelline“ vizažistės Lauros Kreivytės bendra tendencija pavasarį ir vasarą - makiažas lengvesnis ir skaidresnis, „oda po šaltojo sezono išsausėjimo ir blyškumo atsigauna, todėl jos natūralų švytėjimą galima pabrėžti šviesą atspindinčiais produktais: pudra skaistalais, šešėliais“.

„Tačiau tokios priemonės netinka riebios, porėtos ar spuoguotos odos savininkėms, - DELFI teigė L. Kreivytė. - Spuogelius patogiausia maskuoti pieštuku ir skysta arba kremine maskavimo priemone; tinka gelsvi arba žalsvi atspalviai".

Anot L. Kreivytės, šį sezoną populiari retro tema, makiaže atsispindi skirtingi praėjusio amžiaus dešimtmečiai.

„Akių pravedimai įspūdingi - prailginti arba stori, spalvoti, grafiški. Akių šešėliai - tiek pasteliniai, tiek ryškių, rėkiančių spalvų, daug baltos arba pieno spalvos. Vasarą galima rinktis kreminius - jais padengti vokai atrodo gaivūs ir švytintys, tik, žinoma, reikėtų pasirinkti kokybiškas priemones", - DELFI teigė L. Kreivytė.

Lūpos pavasarį arba matinės, arba sudrėkintos, be perlamutro.

„Pagrindiniai atspalviai: skaistūs rožiniai, lašišos, persiko, bet jei tinka, tuomet ir raudona, kakavos, vyno", - vardino L. Kreivytė.

Šį pavasarį ypač ryškus trečiojo dešimtmečio stilius, kai lūpos buvo dažomos tamsiomis spalvos ir itin išryškinami antakiai, taip pat septintojo dešimtmečio įvaizdį primenantys veidai, kurių akcentas – didelės, į lėlės panašios akys.

Anot vizažistės, yra ir tikrų priešybių, pavyzdžiui, itin ryškiomis spalvomis dažomos lūpos, ir natūralaus grožio atskleidimo priemonės, kai subtiliai paryškinami skruostikauliai bei antakiai.

Atskleisti skirtingas makiažo tendencijas padėjo skirtingi moterų tipažai.

„Grožio infekcijos“ renginiai penktadienį ir šeštadienį vyksta prekybos ir pramogų centre „Panorama“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją