Galimybė suteikta buvo, mat dalis čia esančių drabužių – ir iš S. Sandros kolekcijų, kuriuos ir pati dizainerė mielai mums pademonstravo. Ant pakabos šie drabužiai neatrodo taip įspūdingai, kaip juos dėvint – štai tuomet ir atsiskleidžia visas chameleono charakteris.

S. Straukaitės garderobe yra ne vienas drabužis, kurį galima dėvėti įvairiai, nes būtent drabužiai-transformeriai yra jos kūrybos objektas, skatinantis kaskart ieškoti vis įdomesnių konstrukcijų.

„Pavyzdžiui, šis paltas. Jį galima dėvėti ir trumpą, ir paleisti, kad būtų ilgas. Išorėje jis juodas, o viduje – šviesus, galima išversti ir dėvėti pagal nuotaiką ar orą, taip pat užsidėti ant nugaros kaip kuprinę. Ir įdomu, ir šilta.

Pasilikau jį sau, nes padariau klaidą – paltas pasiūtas iš plonos vilnos audinio, o viduje įdėjau iš tarybinių laikų likusią baltą vilnos medžiagą, kuri dabar pro visus galus lenda, - juokėsi dizainerė. - Žinoma, reikėjo dėti juodą, bet tokios spalvos tiesiog nebuvo“.

Besitransformuojančius drabužius S.Straukaitė kuria ir vyrams. Vieną ypatingą parodė ir mums.

„Drabužiai yra mano darbo dalis, todėl nėra tokio jausmo, kad štai – drabužiai! Nesureikšminu jų, bet kartais būnu nepatenkinta savo garderobu – norisi atsinaujinti, kokias kelnes pasisiūti ir pan. Bet dažniausiai išsirenku iš kolekcijų, - pasakojo S. Straukaitė. - Kartais pasisiuvu klientui drabužį, pati pasimatuoju ir apima pavydas: „Oho, kaip gražu!“ Pati tokio įsigeidžiu, pagalvoju, kad būtinai reikės pasisiūti, bet dažniausiai laiko nebelieka".

„Trippen“ batai su originaliu padu atkeliavo iš Vokietijos. Anot Sandros, juos galima užsisakyti ir internetu, bet jie pagaminti tiksliai pagal pėdą, todėl reikia žinoti tikslų savo batų dydį: „Šiaip visus batus imu didesnius – nemėgstu spaudžiančių, bet šie patogūs ir mano dydžio“.

"Iš tiesų, man svarbiausia, kad drabužiai ir batai būtų patogūs. Kitos dėl grožio aukojasi, pavyzdžiui, nuolat avi aukštakulnius, bet, visų pirma, tai pavojinga... Dėl įvaizdžio neaukosiu savo sveikatos“, - sakė dizainerė, tačiau jos spintoje nužiūrėjome ir aptemptą suknelę su žėrinčiomis sagutėmis, bei aukštakulnius...

"Žinoma, visokių drabužių yra, ir aukštakulnius aš turiu, - juokėsi dizainerė. Tik tai - tam tikromis progomis".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją