„Kuriu papuošalus su gėlėmis, jas dievinu, ypač vasarą, kai norisi tos romantikos, gėlyčių. Tačiau mano stilius yra kiek kietesnis, galbūt alternatyvesnis. Pavyzdžiui, mėgstu didelius veidrodinius papuošalus. Derinu šiuolaikinius ir senovinius daiktus“, - prisipažino dizainerė.

Ateinantis pavasaris, kaip ir kiekvienai moteriai, pažadino norą keistis ir spalvų troškimą.

„Pats pavasaris automatiškai padiktuoja kitą spalvų gamą, norisi šviežumo, gaivumo. Man pavasaris asocijuojasi su balta spalva, mėlyna... Dabar visos mintys sutelktos į kolekciją, kurią pristatysiu „Mados infekcijoje“, joje pasirinkau konkrečią spalvų gamą, tai pagal ją ir savo garderobą kuriu“, - juokėsi dizainerė.

Anot jos, kuriant kolekciją, į ją sukoncentruojamas visas dėmesys, tuomet pastebi viską: įvairias gamtos detales, architektūros momentus – visa, kas padėtų kurti, įgyvendinti viziją. Ir kūryboje, ir gyvenime Laura sako mėgstanti išlaikyti pusiausvyrą. Kalbant apie drabužius – ir jų siluetas turi būti harmoningas.

„Kai kas priklauso nuo tendencijų, tačiau jei drabužis viršutinėje dalyje yra platus, tai apačia – būtinai prigludusi, - sakė dizainerė. - Pati mėgstu dėvėti patogius drabužius, kad nevaržytų judesių, nes visur lekiu ir skubu. Norisi ir natūralių audinių (lino, šilko, medvilnės, vilnos) kad kvėpuotų kūnas“.

Dizainerei artimos ir ekologijos, gamtosaugos idėjos. Kartu vyru, žinomu vitražistu Viktoru Dailidėnu, ji dalyvavo ne viename projekte ekologijos tema.

„Dalyvavome ir dizainerių projekte, kur buvo pristatyti drabužiai iš ekologinių medžiagų, skatinamas vartojimas antrą kartą. Vyras iš žmonių suneštų šiukšlių maišų darė skulptūrą – Žemės gaublį. Pati prieš porą metų pristačiau kolekciją „Ozonas“, kurioje buvo narpliojama gamtos užterštumo tema. Tai atsispindėjo papuošaluose: vienuose buvo vaizduojama didelė žmonių minia (kurie ir sukelia užterštumą), kituose – rūkstančių Vilniaus kaminų, kuriuos pati fotografavau, motyvai“.

Šiuo metu dizainerė sako atradusi eko odą - tai natūralios ir dirbtinės odos mišinys, perdirbta oda. Iš jos sukurta ne viena mėgstama Lauros rankinė.

Gamta menininkę įkvėpė kurti ir papuošalus iš stiklo su viduje įšaldytomis gėlėmis ir kitais augalais.

„Kadangi vyras - stiklo menininkas, to išmokau iš jo, o dabar viską darau pati. Stikle galima įamžinti bet ką – nuo augalo, iki ryklio dantų, kuriuos yra atnešęs vienas klientas, - juokėsi dizainerė. - Kartą moteris paprašė sukurti papuošalą su sudžiūvusiu driežiuku, kurį rado,  – labai jau mielas jai pasirodė.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją