Pasirodo ir šiek tiek susirūpinęs Giedrius, nes reikia atsitraukti nuo darbų. „Darboholikas",- išduoda sesuo.

"O kalbant apie drabužius, labai mėgsta puoštis visokioms progoms, tik kad nėra kada, nes visą laiką dirba“,- pajuokauja. Kol dizaineris, suraukęs kaktą mąsto, ką čia mums parodyti, Aušra sako, kad jo stilius turbūt nesikeičia metų metais, svarbiausia – fantazija. Ir, žinoma, naujovės.

„Naujovės jam labai svarbu. Jeigu jis atranda kažkokią naujovę, kuri dar nebuvo gal išrasta, tai labai džiaugiasi. Kartais padaro, pasikviečia ir rodo – žiūrėk, kokia čia naujovė! O aš dažniausiai nesuprantu, kame čia tos linijos kirpimo naujovė, reikia būti kažkokiu kostiumo dizaino istoriku... Man atrodo – švarkelis su rankovėmis, na, ir kas. O jam – baisus konstrukcijos atradimas“, - juokėsi moteris.

Giedrius atbilda laiptais su glėbiu drabužių. Kažkada vaidinęs pantomimos teatre, menininkas turi ypatingą fantaziją kūno išraiškai, tad mielai ir artistiškai pozuoja su savo keliais mylimiausiais drabužiais. Dizaineris prisipažįsta, kad labai mėgsta pakvailioti su draugais įvairių švenčių ar gimtadienių metu – pasipuošia ir fotografuojasi.

G. Šarkauskas pasididžiuodamas rodo juodas linines kelnes. Jos yra ypatingo kirpimo, kad gražiai kristų, su siūle užpakalinėje dalyje bei skeltuku ir labai patogios. Dar labai mėgsta ir dažnai dėvi visus pašiltintus dalykus, tad žiemai pasisiuvo juodą paltuką. Prie jo dabar labai dera naujutėlis šalikas su juodais simboliais - čia būsimos kolekcijos dalis.

Ant galvos - ne mažiau įspūdinga skrybėlė. Jas dizaineris mėgsta jau nuo senovės. Dabar ne tik dėvi, bet ir pats kuria. Giedrius prisipažįsta, kad labai ilgai ieškojo, kol išrado, kaip padaryti tą katiliuką, būtent šitos, o ne kitos formos... Bet mielai dėvi ir Čaplino skrybėlaitę iš praėjusios kolekcijos.

O štai čia - mėgstamas Giedriaus lininis švarkelis. Jis pakankamai aptemptas, tačiau nesunkiai „pralaisvėja“, jeigu jį užsegi su apačioje dėvimos liemenės sagomis. Štai kokia gudrybė!

„Kas man patinka jo drabužiuose – juos gali vartyti visomis pusėmis – jie yra tobuli iš visų pusių, ir iš vidaus, ir iš išorės - jis nepristato vien tik idėjos. Galima imti drabužio vidų ir nagrinėtis – čia bus auksinė juostelė, kažkoks siūlas, ir dažnai man net vidus būna gražesnis už išorę. To nesimatys, bet tai ne esmė. Jam nebūtina, kad matytų. Pavyzdžiui, demonstruojant vieną kolekciją, jis neleido nusivilkti paltų ir parodyti nuostabių suknelių – maždaug, tu turi nujausti, kad ji graži. Tai galima buvo atspėti pagal rankomis siuvinėtas apačias“,- pasakoja Aušra, kol mūsų herojus vėl įlenda į savo spintą.

Giedrius pasirodo apsivyniojęs didžiuliu šaliku - tai vienas mylimiausių jo aksesuarų, be kurio dabar savęs neįsivaizduoja. Jis ne megztas, o nupintas naudojant pagaliukus. Dizaineris prisimena jį pirkęs sostinės Pilies gatvėje ir sumokėjęs nemenką sumelę - net 500 Lt. Tas šalikas tiesiog įstrigo į širdį, tad negalėjo nepirkti. Užtat nešioja jau gal 7 metus!

G. Šarkauskas prisipažįsta, jog jam labai svarbu, kad drabužis būtų patogus. Dabar jis turi galvosūkį: švarkelių rankovės galvutės forma turi būti išgaubta kaip katiliuko. Ilgai ieškojęs, jis galiausiai išgavo savo.

Dizaineriui labai patinka šis vasarinis baltas kostiumas – su juo dažniausiai eina į svečius. Jo visos dekoratyvinės siūlės prasiūtos rankomis tamsiu siūlu, tad atrodo tarsi dryžuotas. Marškinėliai - liemenė be apykaklės ir be rankovių – puikus variantas karštai dienai.

Na, o batus menininkas sako mėgstantis paprastus, vasarą juos nešiojantis be kojinių. Labai patinka vario spalvos, smaragdo spalvos batai. Tačiau kai pradeda juos rodyti, paaiškėja, kokios yra svarbios detalės: ploni padai, įlinkimas, štai čia siūlė... Labai patogūs. Ir leopardo kailiukas viduje.

Giedrius juokaudamas prisimena, kad vieni batai parduotuvėje labai patiko, bet buvo per dideli. Jis juos vis tiek nusipirko. Apsiauna per fotosesijas.

O štai čia - pats mylimiausias daiktas - laikrodis, kuriam menininkas jaučia daug sentimentų. „Tačiau man regis, jis ketina sugesti“,- Giedriaus veidą persmelkia liūdesys...

Be ko tikrai negalėtų gyventi? „Be juodo šokolado“, - juokiasi dizaineris ir čia pat ima lukštenti naują plytelę.

Iki pasimatymo „Mados infekcijoje“...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją