11 proc. išsiskyrusių žmonių mylisi daugiau nei 21 kartą per savaitę – beveik dvigubai dažniau nei santuokoje gyvenantys britai ir dar dažniau nei kartu gyvenančios poros, vienišiai ir našliai.

Kai kurie pensininkai mylisi dvigubai dažniau nei jaunos, pilnu etatu dirbančios poros. Vienas veiksnių – jie nepatiria su darbu ir šeimyniniu gyvenimu susijusių stresų.

Apklausa, kurioje dalyvavo 1800 britų, atskleidė, kad 22 proc. vyresnių nei 55-erių metų vyrų yra vartoję Viagrą, o 37 proc. moterų turi vibratorius.

Svarbiausiu santykių aspektu tyrimo dalyviai laikė pasitikėjimą. Po jo sekė bičiulystė, humoras ir finansinis stabilumas. Seksas buvo 5-oje vietoje.

70 proc. vyrų žiūri pornografinius filmus, o vienas iš 20-ies 25-34 m. amžiaus heteroseksualių žmonių yra turėjęs santykių su tos pačios lyties žmogumi.

68 proc. išsiskyrusių žmonių mylisi 6-20 kartų per mėnesį – dažniau nei susituokę, vieniši ar kartu ne santuokoje gyvenantys britai (44, 38 ir 43 proc.).

„Išsiskyrę žmonės nori „atsiimti“ už neišnaudotas progas ir jaučiasi lyg „paleisti nuo pavadėlio, - sakė socialinė psichologė Rosie Campbell. - Žmonės, kurie tapo ar netrukus taps pensininkais - Britanijos kūdikių bumo „produktai“ - yra sveikesni, aktyvesni ir turtingesni nei to paties amžiaus ankstesnių kartų atstovai, todėl nenuostabu, kad jie dažniau mylisi.“

„Philip Larkin sakė, kad seksas buvo išrastas 1963 m., tad žmonės, kurie išeina ar netrukus išeis į pensiją, nebesigėdija sekso ir nori juo mėgautis ir sulaukę brandaus amžiaus“, - teigė ji.

29 proc. pensininkų mylisi dažniau nei 11 kartų per mėnesį.

Palyginimui – tiek kartų per mėnesį mylisi tik 24 proc. pilnu etatu ir 20 proc. ne visą darbo dieną dirbančių žmonių. Net 11 proc. pensininkų mylisi dažniau nei 21 kartą per mėnesį. Tarp pilnu etatu dirbančių žmonių tokių yra 6 proc, tarp dirbančių mažiau – vos 2 proc.

„Tipiškas ne visą darbo dieną dirbantis žmogus – tai 40-50 m. moteris, kuri stengiasi suderinti karjerą, vaikų auginimą ir šeimyninį gyvenimą, - sakė R. Campbell. - Nenuostabu, kad seksas nėra jų prioritetas.“

Tyrimas atskleidė, kad susituokę žmonės mylisi vidutiniškai 6 kartus per mėnesį.

Psichologas ir verslo dėstytojas Gary Fitzgibbon sakė: „Per pastaruosius 10 metų smarkiai išaugo darbe patiriamo streso lygiai, o tai atsispindi ir lovos reikaluose. Daugybė dirbančių žmonių mėgaujasi santuokoje patiriamu švelnumu, bet ne seksu.“

„Tai nereiškia, kad norėdami pagerinti savo seksualinį gyvenimą, turite laukti pensijos. Pozityvių pokyčių gali atnešti kad ir reguliarus sportas“, - sakė jis.

Daug britų (34 proc.) teigė, kad „geriausiu seksu“ mėgavosi būdami 25-34 metų, 23 proc. – 18-24 metų, 3 proc. – 55-erių ir vyresni, 1 proc. – 17 metų ar jaunesni.

Ketvirtadalis britų – 29 proc. vyrų ir 21 proc. moterų - prisipažino buvę neištikimi. Ištikimiausi buvo jauni žmonės: 35-44 m. amžiaus vyrai ir moterys buvo neištikimi du su puse karto dažniau nei 18-24 m. jaunuoliai.

Tyrimai taip pat atskleidė, kad seksualinis patrauklumas neturės jokios įtakos parlamento rinkimams: nė vienas britas nenorėtų sekso su Gordonu Braunu, tik 5 proc. norėtų pasimylėti su Deividu Kameronu, o 3 proc. – su Niku Klegu. 90 proc. atsakė, kad nemiegotų su nei vienu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)