Tačiau jei nors vienas partneris nėra pasirengęs juos išgirsti, net pati meiliausia ir daug žadanti draugystė gali staigiai pradėti ristis nuokalnėn.

„Myliu“ yra vienas iš tų žodžių, kurie gali priversti šokinėti iš laimės arba žeminančiai pasitraukti. Daug sumaišties kelia tai, kad žodis „meilė“ turi daug reikšmių. Kai kuriems žmonėms meilė reiškia artumo jausmą kitam asmeniui. Daliai žmonių „aš tave myliu“ prilygsta klausimui „ar tekėsi už manęs?“.

Dar viena su meilės prisipažinimu susijusi problema ta, jog kai kurie žmonės jaučiasi nepatogiai kalbėdami apie meilę ar santykius apskritai. Jeigu jūsų išrinktasis ar išrinktoji augo negirdėję, kaip šiuos žodžius sako jo/jos tėvai, jam arba jai taip pat gali būti nelengva juos ištarti.

Maža to, šie žodžiai daug kam siejasi su įsipareigojimu. Jeigu jūsų partneris vengia sakyti „aš tave myliu“, tai gali būti ženklas, kad šie žodžiai jam asocijuojasi su pančiais, kurie įkinkytų jį į santykius, kuriems jis dar nėra pasirengęs. Kai kurie žmonės net naudoja šiuos žodžius manipuliavimui: sakant „aš tave myliu“ taip pat pasakoma, kad „negali nutraukti santykių su manimi – tai man bus pernelyg skaudu“.

Prieš pradėdami kalbėti apie tai, kada yra geriausias laikas ištarti šiuos tris magiškus žodžius, pažiūrėkime, kada tikrai negalima sakyti „aš tave myliu“:

• kai esate neįprastai emocingi ir negalite racionaliai mąstyti;
• kai pernelyg daug išgėrėte;
• kai esate seksualiai susijaudinę;
• kai norite atsilyginti už gražų gestą.

Taigi, kada tinkamas metas ištarti „aš tave myliu“? Geriausia palaukti bent kelis mėnesius, kol įsitikinsite, kad jūsų santykiai tęsis toliau.

Kai tikrai matysite, kad „įklimpote“ ilgam, turėtumėt pasikalbėti su savo partneriu apie savo jausmus – tai parodys, ar jūsų lūkesčiai sutampa. Paklauskite savo partnerio, kaip jis/ji įsivaizduoja bendrą ateitį su jumis ir ar jis mano, kad esate jam tinkama pora.

Ištyrę situaciją, jūs ne tik sužinosite, ką jaučia jūsų mylimasis, bet ir atskleisite savo paties jausmus bei paruošite partnerį žodžiams „aš tave myliu“, jei tikrai nuspręsite juos ištarti.

„Aš tave myliu“ geriausia sakyti bendraujant akis į akį, o ne telefonu ar elektroniniu paštu – tokiu atveju galėsite stebėti kūno kalbą ir pamatyti, kaip jaučiasi jūsų mylimasis ar mylimoji.

Laikas, kurį skirsite apgalvojimui, kada geriausia ištarti „aš tave myliu“, bus vertas laukimo. Galiausiai nėra nieko prasmingesnio negu žinojimas, jog kažkas tave myli ir tu atsakai tokiu pačiu jausmu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)