Jus kamuoja nuolatinė depresija, o aplinkui visi ir viskas siaubingai siutina

Tai štai, sekso metu nuotaika smarkiai pagerėja. Be psichologinio pasitenkinimo lytinio akto metu žmogaus organizme išsiskiria hormonai endorfinai, kuris sukuria gerą nuotaiką ir pozityvų supančio pasaulio suvokimą.

O dar kai kurie mokslininkai tvirtina, kad nuotaikos pagerėjimas yra susijęs su organizmo hormonine būsena, kurią valdo kai kurių galvos smegenų centrų aktyvavimas. Nuo kokybiško sekso nuotaika gerėja cheminiame lygmenyje – ir tam visai nereikia labai stengtis. Tikrų tikriausias „Atsipalaiduok ir patirk malonumą“.

Jums nuolat ką nors skauda

Tuomet pirmyn į žygius lovoje – tai sumažins jautrumą skausmui. Prieš orgazmą į kraują išmetamas hormonas oksitocinas, kuriam veikiant susidaro skausmą slopinantys endorfinai – natūralūs morfino analogai.

O moterims seksas dar skatina estrogenų išsiskyrimą – šie hormonai slopina skausmus, susijusius su priešmenstruaciniu sindromu. Taigi, seksas – geriausias vaistas nuo skausmo. Žinoma, jei skausmas nesiliauja, reikia kreiptis į gydytoją.

Jūs nepatenkinta savo svoriu, nuolat laikotės dietų, bet tai nepadeda sulieknėti

Lova – tai geriausia sporto aikštelė, kada nors sugalvota žmogaus. Susijaudinusio žmogaus širdies susitraukimų dažnis padidėja nuo 70 iki 150 per minutę – visai kaip sunkiaatlečiui keliant štangą.

Vienas lytinis aktas sudegina maždaug tiek kalorijų, kiek 15 minučių bėgimo nemažu greičiu ant bėgtakio ir yra gerokai malonesnis. Ir dar aritmetinis pavyzdys „pasigardžiavimui“: per 30 minučių lytinio akto sudeginama 200 kilokalorijų. Kitaip tariant, mylintis kartą per dieną, per savaitę numesite pusę kilogramo. O per mėnesį?

Pritraukiate įvairiausių virusų

Stiprinkite imunitetą seksu! Žmonių, kurie TUO užsiima reguliariai, kraujyje yra 30 proc. daugiau antikūnų nei susilaikymo šalininkų kraujyje. Todėl seksualiai aktyvūs ponai ir ponios rečiau suserga gripu, sloga ir kitomis infekcinėmis ligomis.

O kalbant apie susirgimus, kuriais užsikrečiama kitu keliu – atsakymas akivaizdus: prezervatyvas, prezervatyvas ir dar kartą prezervatyvas. Žinoma, nekalbama apie trijų prezervatyvų užmovimą vienu metu – tiesiog nepamirškite jų įsigyti. Gerai, kad šiais laikais jų galima rasti visur – ir vaistinėse, ir prie prekybos centrų kasų.

Atmintis neretai apgauna, blogai įsisavinate informaciją

Tuo taip pat sunku patikėti, bet kiekvienas orgazmas padidina moters... IQ. JAV mokslininkai, nepaliaujamai tyrinėjantys dvikojų sutvėrimų seksualinius gebėjimus, išsiaiškino: orgazmo metu kraujotaka organizme vyksta maksimaliu greičiu, o deguonies prisotintas kraujas greitai pasiekia visus organus – galvos smegenis taip pat. O hormonų sistemos valdymo centras – pogumburis – taip pat kontroliuoja smegenų atminties ir mokymosi centrus. Tad studentams sesijos metu derėtų ne tik knygas graužti.

Suglebusi oda?

Sekso metu treniruojamos beveik visos kūno raumenų grupės. O ypač tokie moterims svarbūs raumenys, kaip dubens, šlaunų, sėdmenų, pilvo ir rankų raumenys. Be to, lytinio akto metu į kraują išskiriamas hormonas testosteronas, kuris teigiamai veikia atraminę-judėjimo sistemą.

Reguliarus seksas taip pat pagerina laikyseną. 20 minučių sekso prilyginama pusvalandžiui rytinės mankštos. Tad jei esate liekna, tačiau niekaip negalite atsikratyti nedingstančio pilvuko, oda atrodo suglebusi, dabar jau žinote ką daryti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją