Labdaros aukcioną organizavusios Žirgų globos asociacijos (ŽGA) atstovų teigimu, paaukoti pinigai bus skirti žirgų prieglaudai – už juos bus perkami pašarai, vitaminai, veterinaro paslaugos bei prieglaudai reikalingas inventorius. Dalį sumos teks atiduoti renginio išlaidoms padengti.

„Mūsų prieglaudoje Kairėnuose šiuo metu glaudžiasi šeši žirgai ir ponis. Tai gyvūnai, kuriems reikia ypatingos priežiūros, kadangi beveik visi turi rimtų sveikatos problemų. Esame dėkingi visiems, kurie nenumojo ranka į žirgų bėdas ir dalyvavo aukcione“, - sakė ŽGA vadovė Eglė Gerulaitytė.

Į labdaros aukcioną žirgams paremti susirinko kiek daugiau nei pusšimtis svečių. Renginyje, kurį savo dainomis pradėjo aktorius Andrius Kaniava, buvo parduodami 26 meno darbai – nuo tapybos ir grafikos, iki fotografijos ir medžio skulptūrų. Svečių susidomėjimo sulaukė 11 kūrinių.

Brangiausias aukcione parduotas darbas – grafikės Inesos Bačiuškaitės paveikslas, už kurį sumokėta 350 litų. Didelio populiarumo sulaukė du Vokietijos dailininkės Kerstin Tschech kūriniai su žirgais, kuriuos įsigijo europarlamentarė Laima Andrikienė, bei keramikės Agnės Kondrataitės skulptūros. Verslininkė Greta Šapkaitė nusipirko Aistės Kesminaitės juvelyrinį dirbinį, o aukcione koncertavęs Giedrius Arbačiauskas – Dovilės Tomkutės grafikos darbą. Garsios juvelyrės Vitos Pukštaitės darbas su opalu susidomėjimo nesulaukė, tačiau dirbinį „nusipirko“ pati autorė, įvertinusi jį šimtu litų.

Anot ŽGA vadovės, nors aukcione aktyviai dalyvavo vos keletas svečių, renginį visgi galima laikyti pavykusiu. Tikimasi, kad jis taps kasmetiniu.

„Vis daugiau žmonių pradeda suvokti, jog žmonių globos reikia ne tik šuniukams ir kačiukams, bet ir žirgams, su kuriais neretai elgiamasi ypač žiauriai. Ne visada toks elgesys yra sąmoningas, kartais tiesiog trūksta bendro supratimo apie šių nuostabių gyvūnų ypatumus. Tad vienas pagrindinių asociacijos tikslų yra edukacija“, - pažymėjo E. Gerulaitytė.

Dalis labdaros aukcione neparduotų darbų bus eksponuojami ŽGA internetinėje svetainėje, juos įsigyti galės kiekvienas, norintis pagelbėti žirgų prieglaudos gyventojams.

ŽGA – tai trejus metus veikianti ne pelno nesiekianti organizacija, besirūpinanti žirgų gerove ir edukacija, žirgų gerovės klausimais Lietuvoje, teikianti tiesioginę pagalbą žirgams bei arkliams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją