Sukurta ir įgyvendinta pagal paskutinį technikos žodį, stotis savo patogumu ir svarba niekuo nenusileidžia tarptautiniam oro uostui – viduje madingos ir brangios parduotuvės, daugybė policijos aplink, puiki navigacinė sistema. Tai – svarbiausia iš visų 4,5 tūkst. Vokietijoje esančių geležinkelio stočių, čia sustoja visi svarbiausi pro Brandenburgo žemę važiuojantys traukiniai.

Stotis (išoriškai ir viduje) atrodo tikrai reprezentatyviai ir gali būti drąsiai vadinama miesto vizitine kortele. Čia darbuojasi virš tūkstančio žmonių, tad galima gauti visas paslaugas ir informaciją apie geležinkelius, keliones ir Berlyną – tam stotyje skirtas 44 tūkst. kvadratinių metrų plotas, kuriame galima rasti apie 80 įvairiausių parduotuvių. Nusipirkti miesto suvenyrų pakeliui, skaniai pavalgyti, apsirengti naujais drabužiais, suplanuoti tolimą kelią ar apsilankyti banke...

Spaudos parduotuvėse laukia šimtai laikraščių ir žurnalų iš viso pasaulio, veikia budinti vaistinė, o šalia stoties lūkuriuoja naujos ir jaukios taksi mašinos. Tradiciškai stotyje įrengta ir pasiturintiems keleiviams skirta pusiau uždara laukimo salė su patogumais („DB Lounge“), niekuo nenusileidžianti savo analogams svarbiuose oro uostuose.

Įdomu ir tai, jog aukščiausias stoties peronas išdėstytas 10 metrų virš gatvės lygio, žemiausias – 15 metrų po žeme. Būtent žemiausiame galima patekti ir į naujausią Berlyne U55 metro liniją, kuria galima nuvažiuoti iki pat Brandenburgo vartų.

Apskaičiuota, jog Berlyno geležinkelio stotį kasdien aplanko 1,8 tūkst. traukinių ir trečdalis milijono žmonių. Ir tai nenuostabu, nes čia kursuoja ir susikerta tarptautinių traukinių maršrutai. Ilgiausias jų, vadinamas „Sibiriak“, tiesiogiai sujungia Vokietijos sostinę su Novosibirsku (Rusija) ir Astana (Kazachija).

Įdomesnės milžiniškos Berlyno geležinkelio stoties vietos – nuotraukų albume.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją