Į atmintį, apsilankius čia, tučtuojau krenta ir kitos detalės. Netoli viduramžius menančių pastatų – stikliniai dangoraižiai. Smagus zoologijos sodas tiesiog pačiame miesto centre. Gausybė turkų ir kitokių emigrantų Kreuzberg ir Neukölln rajonuose. Miesto rajonus sujungiantis žiedinis plentas, vinguriuojantis tiesiog aplink centrą. Didelės geležinkelio stotys ir modernūs oro uostai, jungiantys miestą su pasauliu. Iš Berlyno galima tiesiogiai pasiekti Niujorką, Katarą, Pekiną ar Bankoką.

Berlynas visuomet turėjo svetingo kitoms kultūroms ir įvairiausiems svečiams miesto reputaciją. Čia visada lengvai rasi reikalingos informacijos angliškai, dominančių suvenyrų bei tikrai nepasiklysi transporte – jo sistemą, nors ir nepigią, pagrįstai galima vadinti viena patogiausių visame pasaulyje. Ją sudaro autobusai, tramvajai, metropolitenas, priemiestiniai traukiniai, keltai. O kur dar nuomojami dviračiai, kuriems skirti takeliai yra net ir smulkiose gatvelėse.

Mieste veikia ir populiarūs universitetai, tad aplink tiesiog pilna įvairaus jaunimo iš įvairiausių pasaulio kampelių. Kita vertus, Vokietijos sostinės tinkamai apžiūrėti niekaip nepavyks nei per vieną, nei per dvi dienas. Čia tiek daug visko įdomaus...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją