Renkantis lagaminą reikėtų atsižvelgti į keletą dalykų, kuriuos čia ir aptarsime.

Koks esate keliautojas?

Gali pasirodyti, kad stilius nėra svarbus veiksnys renkantis kelioninius lagaminus, bet blogas pasirinkimas bus kartu su jumis visą kelionę. Pavyzdžiui, jei labai rūpinatės savo rūbais, tai tikriausiai jums derėtų įsigyti rūbų maišų. Jie sumažins rūbų raukšlėjimąsi, bet juos gali būti nepatogu nešiotis. Arba galbūt esate minimalistas ir jūsų kelionė bus visiškai lengvabūdiška, neformali.

Tuomet jums derėtų pagalvoti apie tvirtą turisto krepšį. Kai kurie keliautojai renkasi kuprines, o kitiems labiau patinka tradiciniai lagaminai. Nepriklausomai nuo to, kokį stilių pasirinksite, įsitikinkite, kad jūsų lagaminas yra patvarus. Apie tai skaitykite žemiau.

Minkšti ir kieti šonai: kurie patvaresni?

Lagaminai minkštais šonais dažniausiai gaminami iš audinio, dengiančio dalinį rėmą ir konstrukciją sutvirtinančias plokšteles. Tokio tipo lagaminams galima įsigyti papildomų spynelių užtrauktukams. Sužinokite koks yra lagaminą dengiančio audinio siūlų linijinis tankis (denjė). Kuo daugiau denjė, tuo patvaresnė bus medžiaga. Pasitikrinkite, ar lagamino audinys yra atsparus vandeniui.

Lagaminai minkštais šonais ir kelioniniai krepšiai yra gana lengvi ir gali šiek tiek išsiplėsti. Kai kuriuose modeliuose yra užtrauktuku užsegamas įsiuvas. Atsegus užtrauktuką įsiuvas išplečia lagaminą maždaug 10 centimetrų, todėl sutelpa visi papildomi daiktai, kuriuos keliautojas gali panorėti parsivežti iš kelionės namo

Lagaminai minkštais šonais nesunkiai sutalpinami į saugojimo kameras, krovinių lentynas ar po sėdyne, tačiau jie nėra tokie patvarūs ir ne taip gerai apsaugo turinį.

Lagaminai kietais šonais paprastai gaminami iš plastiko liejimo būdu. Kitas tokių lagaminų tipas yra gaminamas iš dėžės rėmo, padengto oda arba vinilu. Dėžės rėmas gali būti gaminamas iš medžio ar metalo, kurie dengia visas lagamino puses taip suteikdami jam patvarumo. Lagaminuose kietais šonais neretai būna ir kodinės spynelės, padidinančios turinio saugumą.

Tokie lagaminai tvirtesni, jų turinys yra saugesnis. Tačiau jie nepasididina ir gali būti sunkoka sutalpinti po sėdyne ar saugykloje. Be to, tušti lagaminai kietais šonais yra sunkesni už tuščius lagaminus minkštais šonais. Kad ir kokį lagaminą bepasirinktumėte, pasitikrinkite, ar jis turi ratukus ir kokie jie. Taip pat atkreipkite dėmesį į užtrauktukus.

Ratukai ir užtrauktukai

Ratukai palengvina lagaminų manevravimą, apsaugo dugną nuo dėvėjimosi ir pažeidimų. Lagaminai turi du arba keturis ratukus. Keturių ratukų lagaminą patogiau manevruoti nei dviejų, tačiau pažeidimų tikimybė didesnė - ratukai išsikišę, todėl kraunant juos (tiksliau, mėtant, kaip įprasta) į lėktuvą kuris nors gali sulūžti.

Geriausia rinktis lagaminą su dviem guminiais ar guma vilktais (vežant mažiau barškės) bei kuo giliau įleistais dviem ratukais. Ieškokite ratukų, kurie prie rėmelio yra prisukti, o ne prikniedyti.

Užtrauktukai būna dviejų pagrindinių tipų: kilpiniai arba dantyti. Kilpiniai užtrauktukai gali atlaikyti gana stiprų perkrauto krepšio spaudimą. Dantyti užtrauktukai būna metaliniai arba plastmasiniai ir pasižymi išskirtiniu patvarumu. Jei pratrūksta kilpinis užtrauktukas, tai jį galima vėl sukabinti. Dantytų užtrauktukų sukabinti beveik neįmanoma.

Atidžiai apžiūrėkite sutvirtinimo taškus: išorėje daugiausiai krūvio patiriantys lagamino ar krepšio taškai – pavyzdžiui, vietos, kur tvirtinamos rankenos ar petnešos – turėtų būti sustiprintos kniedėmis arba papildomomis siūlėmis. Pageidautina, kad būtų viena ar dvi išorinės užtrauktuku užsegamos kišenės.

Stačiųjų lagaminų ištraukiamos rankenėlės mechanizmas turėtų būti paslėptas, o ne atviras. Daugelyje tokių lagaminų yra pagalbinė juostelė, kuria prie jo galima pritvirtinti dar vieną nedidelį krepšį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)