Parke įrengtų trasų ilgis siekia daugiau kaip penkis kilometrus, vidutinis plotis – nuo 2 iki 3 metrų. Įdomu, kad viena iš trasų driekiasi... pelkėje. Tiksliau – per pelkėje įrengtus medinius takus, padengtus storu sniego sluoksniu. Trasos prižiūrimos specialia technika, vakarais didelė dalis jų apšviesta. Neturintiems savo slidžių sudaryta galimybė jas, kartu su specialiais batais ir lazdomis, išsinuomoti čia pat veikiančiame slidinėjimo centre.

„Siekiame, kad parkas būtų atviras ir patrauklus tiek suaugusiems, tiek vaikams, tad įrengėme kelias trasas: viena jų kupina smagių nuokalnių ir posūkių, kita – paprastesnė, tinkama pradedantiesiems slidininkams. Vakarais ne tik apšviečiame trasas, bet ir užkuriame laužus – kad atmosfera bei nuotaika būtų dar jaukesnė“,- teigia poilsio ir pramogų parko „Tonyresort“ direktorius Linas Jasinskas.

Parko vadovo teigimu, vaikams taip pat turėtų itin patikti šimto metrų ilgio rogučių kalnas, nuo kurio nusliuogti galima ir specialiai pagamintomis pripučiamomis lenktyninėmis rogutėmis. Be to, artimiausiu metu parke pradės veikti ir nemokama čiuožykla.

Kad Anupriškėse žiemos sporto mylėtojai itin laukiami liudija ir faktas, kad šių metų vasarį čia vyko išskirtinis tradicinio slidinėjimo žygio „Snaigė“ etapas – „Anupriškių Snaigė 2012“. Tąkart renginyje dalyvavo net keli šimtai žiemos sporto entuziastų – tiek lietuvaičių, tiek ir svečių iš užsienio. Besidominčiuosius, ar renginys vyks ir vėl, L. Jasinskas užtikrina, kad „Snaigės“ žygio etapas Anupriškėse įvyks ir šį žiemos sezoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)