Septynios blogerės iš CT Working Moms nusprendė nusifotografuoti ir visiems parodyti, kaip iš tiesų atrodo moters pilvas po gimdymo.

Fotosesijos rezultatus mamos pavadino „Deivių galerija“, kuri, anot jų, turėtų padrąsinti ką tik pagimdžiusias moteris nesibodėti savo kūno, o pokyčius priimti kaip natūralius ir lydinčius daugumą moterų.

Anot idėjos autorių, faktas, kad po gimdymo moters kūnas keičiasi, ir dar nė viena moteris po gimdymo neatrodė kaip modelis – kūno linijas grąžina laikas ir, žinoma, mankšta, kuris neturėtų virsti manija, siekiant kuo greičiau „atgauti formą“, kaip tai daro pasaulio įžymybės.

„Beyonce, Victoria Beckham ir kitos pasaulio įžymybės, kurios rodomos visuomenei kaip grožio idealai ir siekiamybės, turėjo nemažai paplušėti, kad po gimdymo atgautų kūno formas. Be genetinių duomenų ir pan., reikia suvokti ir faktą, kad šios moterys kūnui tobulinti pasitelkė visą arsenalą grožio specialistų, pradedant asmeniniais treneriais, mitybos specialistais, baigiant žmonėmis, kurie retušuoja jų nuotraukas, kad mes jas pamatytumėm idealias; auklėmis, kurios prižiūri vaikus ir pan. Šios moterys yra išimtys, o ne taisyklė“, - sako viena idėjos autorių, blogerė Dena Fleno.

Anot fotosesiją suorganizavusių mamyčių, visuomenę reikia šviesti siekti „sveikos dvasios sveikame kūne“, skiepyti meilę savo kūnui bei „priimti kitų žmonių išvaizdą, kūną, kurie yra skirtingi ir vieno idealo būti negali“.

Visgi psichologė Ann Kearney-Cooke teigia, jog moterys dar turės nueiti ilgą kelią, kad pamiltų savo kūną tokį, kokį jos turi. Nuoširdžiai.

Taip atrodo neseniai pagimdžiusios moters pilvas
*
*
*
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (509)