Žemiau rasite 10 svarbiausių vyro emocinio nebrandumo požymių: jei jūsų partneris atitinka dauguma šių savybių, turėtumėte gerai pagalvoti, ar santykiai su tokiu vyru jums tikrai priimtini.

Jis nemoka pripažinti savo klaidų

Galbūt jūsų partneris niekuomet nepripažįsta savo klaidų, ir nuolatos kaltina aplinkybes ar kitus asmenis? Psichologai teigia, kad tai yra vienas pagrindinių emocinio nesubrendimo požymių.

Turime sutikti, kad vyrai, nemokantys pripažinti savo klaidų, yra tikrai kūrybingi: net ir tada, jei pateiksite nenuginčijamus faktus, kad tai buvo būtent jo klaida, jis tikrai ras būdų kaip išsisukti nuo atsakomybės tai pripažinti.

Jis neturi nuolatinio darbo

Jei vyras jau yra sulaukęs brandaus amžiaus, tačiau nė vienoje darbovietėje neišbūna ilgiau nei tris mėnesius, tikrai galite įtarti, kad jis nėra emociškai subrendęs. Taip, jis tikrai pateiks daugybę pasiaiškinimų, kodėl išėjo iš vieno ar kito darbo, tačiau besikartojantis scenarijus turėtų kelti nemenką įtarimą.

Pastovaus darbo neturintis vyras taip pat negali susikurti ir stabilios finansinės padėties, todėl jums gali tekti savo partnerį išlaikyti. Žinoma, gyvenime pasitaiko visokių situacijų, kuomet tenka šiek tiek susiveržti diržus, tačiau pernelyg dažnas darbo keitimas prie gero tikrai neprives.

Jis nebuvo užmezgęs rimtų santykių

Žinoma, jei jam 18 ar 20 metų, tame tikrai nėra nieko blogo, tačiau tuomet, kai vyras yra vyresnis nei trisdešimties, tai gali išduoti apie jo emocinį nesubrendimą.

Jei vyras nieko negali papasakoti apie užmegztus ilgalaikius santykius, tačiau nuolat tauškia apie vienos nakties nuotykius, tikėtina, kad ir jūsų santykiai ilgai netruks.

Jis pernelyg greitai įsižeidžia
Taip, viskam yra ribos, ir vertėtų pasistengti jų neperžengti, tačiau dėl menkniekių įsižeidžiantis vyras paprasčiausiai yra nesubrendęs. Jei jam sunku suvaldyti savo emocijas, ir dėl kiekvienos smulkmenos jis gali iškelti tikrą dramą, tikėtina, kad palaikyti tokius santykius bus tikrai nelengva. Maža to, kartais įsižeidimo priežastis taip ir lieka neaiški: emociškai nesubrendęs vyras nori, kad moteris pati „susiprastų“, dėl ko jis įsižeidė.

Jis neturi ilgalaikių planų

Žmonės, gyvenantys vien tik šia diena, gali atrodyti verti susižavėjimo, tačiau nepamirškite, kad su tokiu asmeniu taip pat nepavyks susikurti bendros ateities...

Jei jis yra susitelkęs vien tik į šios dienos teikiamus privalumus, jis tikrai nesusimąstys apie tai, ką galėtų padaryti dėl geresnio rytojaus. Deja, tokie vyrai dažniausiai nė nesusimąsto apie galimybę susituokti ir susilaukti vaikų.

Jis elgiasi kaip vaikas

Šis emocinio nebrandumo bruožas neabejotinai yra pats akivaizdžiausias. Emociškai nesubrendę vyrai nežino, kaip elgtis tam tikrose situacijose, todėl dažniausiai tiesiog bando laidyti juokelius. Kartais toks elgesys paprasčiausiai yra netoleruotinas, todėl partneris jums gali pridaryti gėdos.

Jis labai prisirišęs prie savo mamos

Puiku, jei jūsų partneris palaiko gerus santykius su savo motina, tačiau viskam yra ribos. Jei jis savo mamai skambina kelis kartus per dieną, nutaikęs progą važiuoja jos aplankyti, o prireikus patarimo pirmiausia kreipiasi būtent į ją, turėtumėte skambinti pavojaus varpais. Deja, perauklėti mamyčiuką gali būti tiesiog neįmanoma – nebent pati mama galiausiai nuspręstų nukirpti bambagyslę...

Jis yra savanaudis

Niekam ne paslaptis, kad maži vaikai įsivaizduoja, kad visas pasaulis sukasi vien tik apie juos. Būtent tokie yra ir emociškai nesubrendę vyrai, kurie savo poreikius visuomet iškelia aukščiausiai. Žinoma, nėra nieko blogo gerai galvoti apie save, tačiau tuomet, jei vyras yra savanaudis, jūs tikrai tai pastebėsite.

Jis nekalba apie savo jausmus

Jei norėsite pasikalbėti apie savo jausmus, emociškai nesubrendęs vyras tikrai pradės išsisukinėti ar stengsis viską paversti juokais. Puoselėjant santykius su antrąja puse abu partneriai turėtų mokėti kalbėtis apie savo jausmus.

Jei vyras bando šmaikštauti ar tiesiog nukreipinėja temą, tikėtina, kad jo emocinė branda dar nėra tinkamoje stadijoje. Žinoma, nereikėtų pamiršti, kad kartais vyrai išsisukinėja ir tuomet, kai negali tinkamai atsakyti į jūsų jausmus. Vis dėlto, ir vienu, ir kitu atveju tai nieko gero nežada.

Jis bėga nuo problemų

Emociškai nesubrendę vyrai bijo ne tik įsipareigojimų, bet taip pat ir iškilusių problemų, todėl sudėtingose situacijose jie gali tiesiog atsitraukti ir visą naštą perkelti ant savo partnerės pečių.

Net ir tuomet, jei esate įpratusi viską kontroliuoti, anksčiau ar vėliau nuo to pavargsite. Atminkite, kad iškilusias problemas turėtų spręsti abu partneriai, todėl turėtumėte gerai pagalvoti, ar eiti gyvenimo keliu nebūtų lengviau vienai, bet ne su emociškai nesubrendusiu vyru.