Tai puikus ir vienintelis būdas „atverti“ kelią, kuriuo kraujas galės patekti į veido raumenis ir galimybė pasipraktikuoti juos tempti. Primename, jog tai daryti reikia pirštų pagalvėlėmis lėtai kylant per tą zoną, kuri, atliekant pratimą, buvo suspausta.

Treniruoti kaklą, reiškia, atpalaiduoti jo raumenis – juos suspausti, o paskui pro juos taisyklingai „prakeliauti“, t.y patempti. Tik dirbant tokiu principu galima turėti taisyklingą kaklo išlinkimą, proporcijas tarp priekinės ir galinės kaklo dalių. Tuo pat metu taip išsaugojamas arba atkuriamas veido grožis.

Pradėti dirbti su kaklo raumenimis reikia dar ir dėl to, kad išmokus tempti jo raumenis, bus labai paprasta treniruoti veidą – ten irgi galioja toks pat raumenų atpalaidavimo principas.

Kai pajausite kaklo raumenis, suprasite, kokiu stiprumu reikia juos spausti, kokiu greičiu reikia pro juos „prakeliauti“ – atliksite didžiausią darbą. Po jo galima sistemingai dirbti su kiekviena veido dalimi ir joje esančiais raumenimis.

Revitonikos (revitonica) metodo pratimai nesukelia pablogėjimo juos netaisyklingai atliekant, tačiau norint pasiekti rezultatų reikia suprasti, koks yra jų atlikimo principas.

Kaklo pratimai yra naudingi visiems – tiek vyrams, tiek moterims. Tad imkimės darbo ir mokykimės toliau.

Atlikimas

Uždėkite ranką ant juosmens. Maksimaliai pakelkite petį į viršų. Galvą laikykite tiesiai ir pamažu ausį spauskite prie peties (1 pavyzdys). Laikykite 30 sekundžių. Po to grįžkite į pradinę padėtį ir patempkite šoninės kaklo dalies raumenis (2 pavyzdys).

Atlikus šį pratimą treniruojamės toliau. Vis dar atpalaiduojame šoninės kaklo dalies raumenis. Pradedame dirbti nuo tos pačios pusės, kuriai darėme pirmąjį pratimą.

Atlikimas

Uždėkite ranką ant juosmens. Maksimaliai pakelkite petį į viršų. Galvą sukite peties link taip, kad smakro šoninė dalis prisispaustų prie jo (3 pavyzdys). Laikykite 30 sekundžių. Po to, neatpalaiduojant peties, pasukite galvą į kitą pusę ir taip būkite 30 sekundžių (4 pavyzdys). Tuomet grįžkite į pradinę padėtį ir patempkite šoninės kaklo dalies raumenis. (5 pavyzdys).

Padarius šiuos du pratimus, juos kartokite kitai šoninei kaklo daliai. (Jei darėte dešinei, tai antrą kartą darykite kairei ir atvirkščiai).

Teisingai atlikus pratimus iš karto pajaučiamas rezultatas – atsipalaiduoja kaklas, o po kelių dienų matomi ir vizualūs pasikeitimai – pailgėja kaklas, atsiranda taisyklingos proporcijos tarp priekinės ir galinės kaklo dalių, pradeda nykti horizontaliosios raukšlės kakle, o veidas įgyja gražų rausvą atspalvį. O kaip gi kitaip, juk kaklas, anot revitonikos metodą sukūrusios Natalijos Osmininos, tarptautinės veido fitneso mokyklos prezidentės, knygų apie veido atjauninimo teoriją ir praktiką autorės, yra jungiamasis tiltas, “vamzdis”, kuriuo vitaminai, fermentai, deguonis, maitinančios medžiagos atkeliauja iki mūsų veido odos.

"Sutrumpėjo" kaklas? Reiškia, kad slankstelių kompresija gali nulemti disko suspaudimą, o kartu su juo ir nervų užspaudimą, gali būti raumenų disbalansas – kraujagyslių ir limfos spazmai. Ir nebus nei sveikatos, nei veido grožio, nors ir kiek kaklą teptume kremais.

Apačioje pateikiame pavyzdžių, kokie rezultatai pasiekiami nuolat atliekant pratimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)