Tai yra: problemos atsiradimo priežastį, žmogaus amžių, ligas, paveldimumą, darbo sąlygas ir gyvenimo būdą, mitybos įpročius bei vartojamus vaistus ar papildus, naudojamas plaukų priežiūros priemones, plaukų dažus, pageidaujamą pasiekti rezultatą ir t.t.

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Plaukų gydymui bei stiprinimui gali būti naudojami:
- specialūs šampūnai, losjonai, kondicionieriai,
- gydomosios kaukės, aliejai, ampulės,
- atliekami įvairūs galvos odos masažai,
- atliekama krioterapija (kriomasažas)
- atliekama akupunktūra ar akupresūra,
- atliekama mezoterapija.

Reikėtų žinoti, kad vien šampūnų, losjonų, kondicionierių bei masažo plaukų gydymui nepakanka. Plaukų slinkimo nesustabdysim vien pagerinę kraujotaką. Svarbiausia, plauko svogūnėlis turi gauti pakankamai vertingų medžiagų kartu su visaverčiu žmogaus maistu, o taip pat dar papildomai plauko svogūnėlį pamaitinant per galvos odą preparatais ar tirpalais su aktyviomis medžiagomis (baltymais, amino rūgštimis, mineralais).

Esant labai silpnam plaukui arba intensyviam plaukų slinkimui ir plikimui labai efektyvaus rezultato nereikia tikėtis vien skalaujant plaukus tik žolių nuovirais - juose nėra pakankamai veiksmingų medžiagų, apsaugančių ar stiprinančių plauko svogūnėlį.

Įvairūs žolių nuovirai suteikia plaukams blizgesio, švelnumo - tai yra matomas vizualus efektas, bet veiksmingesnis stiprinimas ir gydymas bus į pagalbą pasitelkiant papildomas kosmetines procedūras ir preparatus.

Atliekant plaukų gydomąsias procedūras, kartą per savaitę reikia atlikti galvos odos šveitimą. Užteptas šveičiamasis kremas ant galvos odos palaikomas apie 10min ir nuplaunamas šilto tekančio vandens srove. Kartu su juo pašalinamos raginės odos ląstelės, kurios trukdo susigerti gydomiesiems preparatams.

Gydomuosius tirpalus (kaukes, aliejus, ampules) į galvos odą reikia įtrinti sukamaisiais judesiais, atsargiai slankiojant galvos odą. Preparatai nelašinami ant vatos tamponėlio, o tepami ar lašinami tiesiai ant galvos odos pagal gamintojo instrukcijos nuorodas (kai kurios priemonės turi būti nuskalaujamos šiltu vandeniu, bet yra priemonių, kurių nuplauti nereikia).

Masažas gerina kraujo cirkuliaciją, skatina ląstelių atsinaujinimą, greitina plaukų augimą, atitolina plaukų slinkimą. Masažo metu galima naudoti pašildytą eterinį aliejų, gydomąsias ampules, vitaminus - procedūros efektyvumas bus daug didesnis.

Kriomasažas - masažo rūšis, naudojant skysto azoto garus. Krioterapija – tai šiuolaikinis aukštos technologijos fizioterapinio gydymo metodas ypač žema temperatūra, naudojant medicinines CO2 dujas (-78 laipsniai). Kriomasažas yra itin efektyvus, kovojant su galvos plaukų srities riebaline seborėja, apskritiminiu nuplikimu, per dideliu plaukų slinkimu. Šią procedūrą atlieka klinikose arba medicininį išsilavinimą turintys kosmetologai.

Akupunktūra - kiniško masažo forma. Stimuliuojami energetiniai taškai, pagerinama kraujotaka aplink plauko folikulą. Akupunktūrai naudojamos specialios adatos, pagamintos iš sidabro, aukso, vario, nerūdijančio plieno, platinos, arba nikelio ir chromo lydinio. Tokios adatos ilgis- 1,-9cm, ir skersuo 0,2-0,5mlm.

Akupunktūros poveikis priklauso nuo to, kokie pasirenkami biologiškai aktyvūs kūno taškai. Žmogaus kūne yra daugiau nei 1000 biologiškai aktyvių taškų, ir gydymas akupunktūra remiasi šių taškų dirginimu (aktyvinimu arba slopinimu) specialiomis adatomis. Akupunktūra - labai efektyvus metodas, kovojant su plaukų slinkimu ir plikimu. Ši procedūra atliekama tik klinikose.

Akupresūra - masažo metu spaudžiami ir stimuliojami galvos bei kaklo srityje esantys biologiškai aktyvūs energetiniai taškai. Šių taškų veikimas ir stimuliacija padeda organizme nustatyti balansą tarp kraujo cirkuliacijos ir energijos meridianuose.

Mezoterapija - tai medicininė invazinė gydymo technika, kurią naudojant į probleminės kūno vietos odą 1,5-11 mm gyliu plonytėmis adatomis mikroinjekcijomis sušvirkščiamas norimas ar būtinas veikliųjų preparatų mišinys. Šio gydomojo mišinio aktyvieji elementai pasiekia ir stimuliuoja vidurinį odos sluoksnį - mezodermą, kur nepatenka nei vienas paprastas kremas.

Dėl ypatingos odos sandaros, gydomasis mišinys neišsisklaido ir lieka įvedimo zonoje, ir praktiškai neįtakoja kitų organų ir sistemų (tuo mezoterapija skiriasi nuo raumenų injekcijų, kuriose į probleminę zoną veikia tik 15 % suleistos medžiagos, o kita jos dalis išsisklaido po organizmą).

Į galvos odą suleisti atitinkami aktyviųjų medžiagų mišiniai pailgina plauko augimą ir vystymosi ciklą- jie mažiau slenka ir pristabdomas plikimas.

Šią unikalią medicinos metodiką pirmą kartą panaudojo prancūzų gydytojas Michaelis Pistoras 1958m. Iš pradžių mezoterapija buvo naudojama reumatologiniams, kraujagyslių, infekciniams susirgimams, sporto traumoms gydyti, skausmui malšinti. Šiandien ši metodika sėkmingai taikoma ne tik tradicinėje, bet ir estetinėje medicinoje. Mezoterapiją galima atlikti rankiniu būdu (manualinė mezoterapija), taip pat su specialiais aparatais (aparatinė mezoterapija).

Šiandien ypač plačiai mezoterapija taikoma kosmetologijoje: veido, kaklo raukšlių lyginimui, odos patempimui, riebios ir porėtos odos gydymui, pagurklio mažinimui, tamsių ratilų po akimis naikinimui, pigmentacijos mažinimui; kūno formų korekcijai: celiulito gydymui, lokalaus nutukimo gydymui, strijų ir randų gydymui ir t.t.

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)