Kaip ir kada geriausia tepti paakių kremą, kokias kaukes galima naudoti, norint sumažinti šią problemą? Ar paakiai gali patamsėti dėl kontaktinių lęšių?

Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
Deja, nėra vienareikšmio atsakymo, kodėl atsiranda „pajuodę“ paakiai. Paakių oda yra labai plona, joje beveik nėra riebalinio sluoksnio. Todėl per ploną epidermio sluoksnį dažnai persišviečia kapiliarai. Sausėjant odai, esant drėgmės ir maitinančių medžiagų trūkumui, odos sluoksnyje mažėjant kalogenui ir elastinui, atsiranda kapiliarų sienelių trapumas. Plyšus kapiliarui, toje vietoje gali atsirasti hematoma (poodinis krayjo išsiliejimas, arba mėlynė). Senstant, odos suplonėjimas gali būti toks didelis, kad kontraste su blyškia oda išryškėja visas paakių kapiliarų tinklas.

Paakių sritis labai jautri, todėl būtina visas priemones naudoti nespaudžiant, netrinant, nedirginant odos. Labai svarbu naudoti būtent paakių sričiai skirtus kremus. Savo sudėtimi jie smarkiai skiriasi nuo veido kremo. Atliekant veido šveitimą ar kitas grubesnes procedūras, paakių sritis paprastai yra neliečiama. Naudojant kaukes, paakių sričiai yra naudojamos taip pat atskiros specialios priemonės. Atliekant veido masažą, paakių sritis masažuojama labai lengvais patapšnojimais, be jokio spaudimo judesiais, pagal limfos tekėjimo kryptį. Makiažo valymo priemonės akių ir paakių sričiai taip pat būna specialios (nors šiuo metu yra ir akių, ir veido makiažo valymui skirta viena unikali priemonė ar specialus ploviklis).

Patamsėjusių paakių atsiradimo priežastys gali būti kelios:

- tai gali būti paveldima;

- „juoduliais“ dažnai skundžiasi tie, kurių oda sausa, plona, linkusi į uždegimus, alergiška.

- jei žmogui trūksta miego, tamsumas po akimis išryškėja, nes oda pabąla, paryškėja kraujagyslės. Silpnėjant hemoglobinui, greitėja kraujo oksidacijos procesas, audiniai blogiau aprūpinami deguonimi, tamsėja ir ryškėja kraujagyslės.

- Moterims ratilų ir maišelių po akimis gali atsirasti dėl hormoninių pokyčių mėnesinių ar nėštumo metu.

Prevencijai siūloma atlikti akių zonos limfos masažą arba magnetinę terapiją kartu su veido taškų masažu. Masažuoti reikėtų 30-40 dienų, vieną ar du kartus per dieną po keletą minučių. Tokiu atveju suaktyvinama kraujotaka, audiniai geriau aprūpinami deguonimi, pagreitinama hemoglobino gamyba.

Išnyksta ar sušvelnėja tamsumas, sumažėja raukšlių ir dingsta „maišeliai“ po akimis (kuriuos dažniausiai sukelia dėl nepakankamo poilsio, miego ir blogos kraujo apykaitos po akimis susikaupę riebalai ir vanduo).

Kiekvieną dieną kremą ant veido ir paakių zonos tepkite lengvais, sukamaisiais masažuojamais judesiais - taip pat bus atliekamas švelnus veido masažas, atpalaiduojami veido raumenys, skatinama kraujotaka.

Paakiams maskuoti naudojamos specialios kreminės pudros, maskuotojai arba korektoriai. Paakių zonos kreminės pudros-korektoriaus spalvą reiktų rinktis vienu tonu šviesesnę nei naudojama veido kreminė pudra.

Didelėse kosmetikos parduotuvėse galite rasti komplektą: kreminę veido pudrą ir pritaikytą paakių zonos korektorių. Jei paakių zona yra labai tamsios violetinės, geltonai pilkos ar raudonos spalvos, pirmiausia prieš kreminę pudrą reikėtų naudoti specialų spalvinį korektorių-maskuotoją. Jų galite rasti tik profesionalia vizažui ar grimui skirta kosmetika prekiaujančiose parduotuvėse, atitinkamą spalvą parenkant pagal Jūsų odą.

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)