Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Problemiškai, riebiai odai ypač svarbu tinkama kasdieninė priežiūra, pasirinktos priemonės ir atliekamos profilaktinės-valomosios odos procedūros. Paprastai kosmetologai rekomenduoja visas odos priežiūros priemones: makiažo valiklį, toniką, losjoną, šveitiklį, serumą, dieninį ir naktinį bei paakių kremą pirkti vienos linijos, nes priemonės yra tarpusavyje „suderintos“, bei puikiai papildo viena kitą. Šveitiklį bei kaukes galima rinktis ir kitos linijos ar kompanijos, kadangi tai yra nekasdieninio vartojimo priemonės.

Konkrečios priemonių linijos ar gamintojo, deja, parekomenduoti negaliu, nes tai priklausys nuo tavo odos problematiškumo ir būklės, žinoma, ir finansų, kuriuos gali skirti priemonėms įsigyti. Patarčiau dažniau ir ilgiau pabūti didelėse, platų asortimentą turinčiose kosmetikos parduotuvėse, kurios gali pasiūlyti keletą skirtingų gamintojų priemonių riebios odos priežiūrai.

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
Pardavėjų-konsultančių paprašyk parinkti tavo odai tinkamą priemonių liniją, „testerių“, arba tiesiog vietoje pabandyk su jų siūlomomis priemonėmis nusivalyti makiažą, bei pasitepti rekomenduojamu kremu. Tuo pačiu jos gali tau patarti dėl specialių makiažo priemonių, skirtų tavo riebiai odai. Išbandyk jas, o po kelių valandų pažiūrėk, koks išsilaikymo efektas. Būtų gerai, kad taip galėtum išbandyti kelių gamintojų kosmetiką: ir pigesnę, ir brangesnę, nes tik bandymų keliu žmogus atsirenka jo odai tinkamus produktus.

Kad makiažas išliktų visą dieną ir nepriekaištingai atrodytų vakare, prieš tepant kreminę pudrą reikėtų naudoti makiažo pagrindą. Jis išlygina odą, paslepia nežymius jos defektus, suteikia odai spindesio. Riebiai odai rinkitės blizgesį sugeriančią, matiškumo efektą suteikiančią bealiejinę kreminę pudrą („oil free“). Tolygiai užtepusi kreminę pudrą, biriąja arba sausa kompaktine pudra, storu šepetėliu ar pūkine pagalvėle nusausinkite bei užfiksuokite visą veidą bei kaklo sritį.

Dienos eigoje patartina keletą kartų biria pudra papudruoti veidą, nes esant riebiai odai po kurio laiko ypač pradeda blizgėti kakta, nosis bei skruostai.

Kad geriau išsilaikytų šešėliai ir nesubėgtų į akių voko raukšleles, siūloma naudoti akių vokams skirtą pagrindą. Jis dažniausiai yra šviesios kūno spalvos ar balsvas, matinės tekstūros. Jis užpildo vokų odos nelygumus, užmaskuoja per plonytę odą persišviečiančias raudonas ar melsvas smulkiąsias kraujagysles, suteikia odai švytėjimo, padeda tolygiai užtepti ir išskirstyti šešėlius.

Jei norite, kad ilgiau išliktų lūpų dažai ar blizgis, pirmiausia biria pudra nupudruokite lūpas, tuomet pieštuku apveskite lūpų kontūrą. Visas lūpas dažykite lūpų dažais, o lūpų vidurį patepkite blizgiu.

*******************************

Nežinai, kokie drabužiai tinka tavo figūrai, o makiažas - būtent tavo veidui? O gal iš viso esi pasimetusi mados tendencijų jūroje ir neįsivaizduoji, kokia kryptimi pasukti savo drabužinės laivelį ir kaip puoselėti savo kūno grožį? Tuomet klausk įvaizdžio bei stiliaus kūrėjos, grožio technologijų ekspertės, "Bogomolov' Image School" dėstytojos Rasos Povilaitienės. Rašyk: stilius@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)