Kavos pupelių kavą pakeičiau ąžuolo gilių kava. Ąžuolo gilės žinomos kaip gyvenimiškos energijos donoras. Jos jauną žmogų daro gražų ir ištvermingą, vyresniam grąžina jaunystę, suteikia naujų jėgų.

Cukrų pakeičiau medumi. Medus yra skanus, gerina virškinimą, be to, tai produktas, tinkantis visais gyvenimo atvejais. Medus naudojamas kaip stiprinanti, tonizuojanti ir jėgas atstatanti priemonė.

Nemėgstu nuo vaikystės košių, tačiau nekeliu sau tikslo valgyti jas kas rytą - juk yra ir kitų sveikų ir vertingų pusryčių alternatyvų.

Neprisikišu skrandžio pietų metu, tačiau valgau po nedaug 5 kartus per dieną. Nepatinka bėgiojimas stadiono ratu, tačiau patinka važinėjimas dviračiais, riedučiais, o žiemą man priimtiniausios slidės (kaip gerai, kad jau ir Lietuvoje atsirado vietų, kur galima pasimėgauti šio sporto privalumais). Ir sveika, ir teikia malonumą.

Niekada nemėgau miesto šurmulio, tai pakeičiau gyvenamąją vietą į miesto pakraštį - ramiau, tyliau, gražiau, sveikiau, daugiau žalumos ir oras tyresnis.

Nesigręžioju į praeitį, Stengiuosi greitai pamiršti praeities nesėkmes, nes dažnai neigiamų emocijų priežastis būna blogi prisiminimai. Tad pradėjau gyventi šia diena, o ne prisiminimais.

Norint gyventi sveikiau, tereikia gerai pažinti savę, savo poreikius, rasti motyvaciją, priimti iššūkį tapti sveikesniu ir laimingesniu (o kas nemėgsta iššūkių?).

Jei nori būti sveikesnis, turi tam pasiryžti ir būsi laimingesnis!

Jonas

*****

Tai konkurso „Ką padarei, kad gyventum sveikiau?“ dalyvio rašinys. Dalyvauk konkurse ir TU! Laimėk rinkinį „ARVI KALAKUTAI“ produkcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)