Reikia išjudinti senus sąnarius, Įsijungiu senutę sovietinių laikų magnetolą, įdedu kasetę. Kambarį užlieja sodri daina: „Вдох глубокий, руки шире, не спешите, три-четире, выполняйте правильно движения. (Giliai įkvėpt, rankas plačiau, neskubėt, trys – keturi, atlikite teisingai judesius....).

Trumpai prabėgu kambaryje vietoje, keletas pasilenkimų pirmyn ir atgal, kairėn, dešinėn (kiek išeina). Kažkaip tas liemuo atgal nenori lenktis. Tenka prievartauti. Pagal muziką pakilnoju pečius, palankstau galvą: kairėn, dešinėn, išverčiu atgal kūlį. Jaučiu, gyslose kraujas pradėjo čiurlenti upeliu.

Gaila, dar žalia žolė neužaugo. Ateis vasara. Šienapjūtė. Ryte pasiimsi dalgį ir pradalgė po pradalgės. Pradžioj prakaitas upeliu tekės. Antrą dieną rankų kojų nepajudinsi. Bet trečią dieną pajusi, kad žmogus esi. Nereikia nei kavos, nei arbatos, nei prie kavos. Tiesiog šalto vandenėlio iš šulinio ar šaltinio ir duonos kriaukšlės su rūkytais lašiniais ir cibulėm (svogūnais).

Deja, vasara dar tolokai. Tenka lįsti po dušu ir apsipilti šaltu vandeniu. Na tuo, kuris iš vandentiekio bėga. Iššoki iš dušo, apsitrini rankšluosčiu iki raudonumo. Savijauta puiki.

Reikia kažko ir pusryčiams sugalvoti. Pasižiūriu šaldytuvan. Yra kiaušinių, lašinukų, Supjaustau lašinukus, pakepinu keptuvėje, sumušu ant viršaus porą kiaušinių, uždedu dar susmulkintų cibulių (svogūnų). Skanumėlis. Iš šaldytuvo pasiimu pienuko. Užsigeriu. Užmetu akį į laikrodį. Metas darban...

Čia Jūs labai įdomų konkursą sugalvojote. „Ką padarei, kad gyventum sveikiau“. Pasirodo, reikia kažką specialiai daryti? Pasižiūrėkit už lango. Paukštukai ūbauja, čirškia, volungės suokia.

Atsiprašau, užmiršau. Jums gi ne paukštukai, o automobiliai ūbauja, motociklai riaumoja, kaimynas už sienos savo brangiausiąją gyventi moko arba ši keptuve savąjį. Ir taip kas dieną... Košmaras.

Eretikas

*****

Tai konkurso „Ką padarei, kad gyventum sveikiau?“ dalyvio rašinys. Dalyvauk konkurse ir TU! Laimėk rinkinį „Arvi kalakutai“ produkcijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją