Tai Či išvertus iš kinų kalbos, reiškia "didžiąją ribą" arba "žmogaus galimybių ribą".

Pagrindinis Tai Či tikslas – išmokyti save valdyti ne tik fiziniu, tačiau ir dvasiniu lygiu. Taigi, Tai Či galima apibūdinti kaip tiesiog šių dviejų elementų pusiausvyrą.

Tai Či sveikatingumo mankštos metu yra lėtai kvėpuojama ir kartojamas ypatingų judesių kompleksas. Šie judesiai padeda išsaugoti kūno stiprybę, o taip pat jie teigiamai veikia ir žmogaus širdį, kadangi yra koreguojamas ir kraujospūdis.

Būtina pridurti, jog Tai Či arba Tai Chi Chuan yra senovinis kinų menas, kurio dėka galima pagerinti ne tik sveikatą, tačiau taip pat išugdyti savigynos įgūdžius.

Pagrindiniai Tai Chi Chuan principai – atsipalaidavimas, minkštumas bei harmonija. Šios dvasinės treniruotės būdas yra suderintas su ypatingu kvėpavimu bei specialiais judesiais itin gerai pagerina organizmo būklę, pašalina protinį ir dvasinį nuovargį.

Tuos, kurie dar neišbandė, Viešoji įstaiga „Sveikas miestas“ kviečia savaitgalio rytais į nemokamas Tai Či sveikatingumo mankštas, vyksiančias Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos, Šv. Kristoforo gimnazijos, Lazdynų, Mikalojaus Daukšos, Saulėtekio, Antakalnio vidurinių mokyklų salėse ir Kovos menų centre (Profsąjungos rūmuose).

Tai chi sveikatingumo mankštos užsiėmimus veda patyrusių profesionalių instruktorių grupė, kurios grėtose yra treneriai Wangas Xiyin iš Kinijos, ir anglas Bobas Honiballas.

MeistrasMankštos užsiėmimo vietaSavaitės diena ir valanda Savaitės diena ir valanda
Alvydas Makselis Vilniaus Simono Daukanto progimnazija  šeštadienis 9-11 val. sekmadienis 9-11 val.
Bob Honiball Kokoro - No - Kai Kovos menų centras (Profsąjungos rūmai) šeštadienis 11-13 val.sekmadienis 11-13 val.
Romualdas Petkevičius Vilniaus Lazdynų vidurinė mokykla šeštadienis 8-10 val. sekmadienis 15-17 val.
Wangas XiyinVilniaus Mikalojaus Daukšos vidurinė mokykla šeštadienis 8-9.45 val.sekmadienis 8-9.45 val.
Jevgenija Pavliuk Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazija šeštadienis 10-12 val. sekmadienis 10-12 val.
Maksimas ChaliapinasVilniaus Antakalnio vidurinė mokykla šeštadienis 8-10 val.sekmadienis 18-20 val.
Jevgenijus PiulskisVilniaus Saulėtekio vidurinė mokyklašeštadienis 9-11 val. sekmadienis 9-11 val.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją