Pataria Rasa Povilaitienė, įvaizdžio bei stiliaus kūrėja, grožio technologijų ekspertė, "Bogomolov' Image School" dėstytoja:

Svarbiausi žingsniai

Rasa Povilaitienė, Algės Rykovos nuotr.
1.Labai svarbu žinoti žmogaus veido formos tipą. Nuo to, ar veidas apvalus, kvadratinis, trikampis, pailgas, trapecinis, priklausys ne tik antakių formos, bet ir makiažo bei šukuosenos parinkimas.

2. Atraskite, kas dominuoja žmogaus veide. Negalima ignoruoti esamų veido bruožų, o būtina surasti gražiausius veido elementus (kurie bus dar labiau paryškinami), ir nepatinkančius elementus (kuriuos norima maskuoti arba atitraukti nuo jų dėmesį). Išsiskiriančios veido dalys pritraukia daugiau dėmesio, todėl tinkamas antakių koregavimas gali atkurti vizualią veido pusiausvyrą.

3. Pagalvokite ir nuspręskite, kokį temperamentą ir dominuojantį charakterio bruožą antakių formos pagalba norėtumėte išreikšti savo veide.

4. Atidžiai išstudijavus veidą, galima apsispręsti, kaip reikia koreguoti antakius, norint sukurti harmoningą veido visumą.

*Apvaliam veidui labiau tinka siauri, truputį pakelti antakiai, kurių galai šiek tiek apvalūs.

*Kvadratiniam veidui - išpešiojamas apatinis antakio kraštas nuo nosies aukščiausio taško antakio lanko link ir nuo šio taško antakio išorinio krašto link. Antakiai gana ilgi, išlenkti kaip lankas.

*Trapecijos formos veidui - per daug neartinkite antakių prie tarpuakio įdubos. Antakiai nelabai platūs, galiukai truputį nusileidę žemyn.

*Trikampiam veidui - taisyklingu pieštuko brūkšniu brėžkite trikampę antakių liniją, išeinančią nuo antakio viršutinio krašto (nosies įdubos). Antakiai šiek tiek pakelti, bet neilgi.

*Kampuotam - antakius koreguojame panašiai kaip ir trikampiam veidui.

*Ovaliam veidui labiausiai tinka grakšti, tiesi antakių linija.

*Pailgam veidui tinka platesni ir išlenkti į viršų antakiai.

Antakių korekcijos būdai

Skutimas

Tai pati drastiškiausia plaukelių šalinimo priemonė. Prieš ryždamiesi procedūrai, turite žinoti, kad rizikuojate įsipjauti, po procedūros gali atsirasti nepageidaujamų spuogelių.

Skutimas neskausmingas, tačiau plaukeliai atauga kur kas greičiau ir daug storesni.

Pešiojimas pincetu

Tai pati populiariausia priemonė nepageidaujamiems plaukeliams šalinti. Procedūrą reikia kartoti kas 3 savaites.

Apsilankius pas stilistą, antakių formą prižiūrėti nesudėtinga ir pačioms, tereikia įsigyti kokybišką pincetą.

Jei oda jautri (po procedūros parausta, pabrinksta), prieš procedūrą šias vietas patepkite nuskausminančiu tepalu, o po to paraudusias vietas atšaldykite ledo gabaliuku.

Plaukelius peškite pagal jų augimo kryptį, dviem kitos rankos pirštais ištempusios odelę.

Plaukelius paprastai patartina šalinti tik vidinėje antakio dalyje, ir tik išskirtinais atvejais dailinti viršutinę antakio liniją.

Elektroepiliacija

Tai būdas visiems laikams atsikratyti nereikalingų plaukelių. Ši procedūra atliekama grožio klinikose, nes reikalauja didelio specialisto profesionalumo.

Procedūra brangi, be to, jei naujoji antakių forma klientės netenkins, bus labai sudėtinga ją pakeisti.

Epiliacija vašku

Atliekama tik grožio salone, nes išgauti norimą formą gana sudėtinga. Dažniausiai naudojama norint pakeisti tik labai vešlius antakius.

Ši procedūra greita ir nelabai skausminga. Reikalauja meistro įgūdžių, nes neprofesionaliai ar neatidžiai atliekant, galimos kraujosrūvos.

Epiliacija siūlu

Šis antakių formavimo būdas labiausiai paplitęs Rytuose. Principas gana paprastas - smarkiai įtemptu siūlu staigiais vertikaliais judesiais pašalinami nereikalingi plaukeliai.

Šis būdas plačiai žinomas ir tinka egzotinių pietų kraštų gyventojoms bei rytietėms, nes jų antakiai labai vešlūs, o epiliuojant pincetu joms tai tampa tikra kankyne.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)