Jums reikės:

· 300 gramų pačių paprasčiausių sausainių
· 0,5 stiklinės cukraus
· 150 gramų sviesto
· 0,5 stiklinės pieno
· 100 gramų šokolado
· 1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių
· 1 stiklinės riešutų
· 2 arbatinių šaukštelių romo
· Cukraus pudros ir kakavos miltelių – apvoliojimui

Gaminimas:

1) Pieną supilkite į puodą, supilkite ten cukrų ir kakavos miltelius. Puodą pastatykite ant viryklės ir leiskite užvirti. Tuomet sudėkite sviestą ir gabalėliais sulaužytą šokoladą, maišykite, kol masė taps vientisa. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti.

2) Sausainius sulaužykite gabalėliais ir kartu su riešutais sumalkite mėsmale. Į šokolado masę supilkite romą. Tuomet į sausainių masę pilkite šokoladą, gerai išmaišykite. Palikite maždaug 20 minučių.

3) Iš paruoštos masės formuokite kamuoliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir kakavos milteliuose. Galima papuošti riešutais ir šokoladu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)