Produktai:
300 – 350 ml kefyro arba vandens,
500 g miltų,
2 šaukštai cukraus,
po 1 šaukštelį mielių ir druskos,
3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
100 – 150 g smulkintų svogūnų laiškų,
žiupsnelis smulkintų krapų.
Kaip gaminti:
1. Persijokite miltus, sumaišykite su druska ir cukrumi. Supilkite pašildytą kefyrą ir aliejų, suberkite mieles. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.
2. Suberkite svogūnų laiškus, krapus, gerai išminkykite. Tešlą įdėkite į dubenį, apklokite ir palaikykite šiltoje patalpoje 5 – 6 valandas. 2 – 3 kartus perminkykite, paskui sudėkite į skardą su aukštais kraštais ir iškepkite.
Skanaus!