Pusryčiai: trijų grūdų košė su džiovintomis figomis ir persikais, riekė duonos su dviem valgomaisiais šaukštais grūdėtosios varškės, žaliosios arbatos puodelis.

Priešpiečiai: natūralus jogurtas, stiklinė vandens.

Pietūs: salierų sriuba su mėtiniu padažu, orkaitėje keptas upėtakis su pankoliais, pomidorais ir prieskoninėmis žolelėmis, viso grūdo duonos riekė ir arbata.

Pavakariai: atšaldytas granatų sulčių gėrimas, didelis žalias obuolys arba kriaušė.

Vakarienė: Margaspalvis daržovių troškinys, mėtų arbata.

Trijų grūdų košė su džiovintomis figomis ir persikais

2 porcijos / Pasiruošimas: 2 min. / Gaminimas: 5 min.

Reikalingi produktai:

Po 4 valg.š. avižų ir kviečių dribsnių
1 arb.š. linų sėmenų
6 – 8 džiovintos figos
1 persikas
1 puodelis pieno
1 arb.š cukraus
Žiupsnelis gvazdikėlių

Gaminimas:

Sumaišykite dubenyje avižas, kviečius ir linų sėmenis. Užpilkite pienu ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 2 minutėms. Supjaustykite persiką gabaliukais ir sudėkite į košę. Įkiškite ją dar 30 sekundžių į mikrobangų krosnelę (kad persikų gabaliukai suminkštėtų ir išsiskirtų sultys). Pridėkite pjaustytų figų ir viską išmaišykite.

Vienoje porcijoje yra 264 kcal, 2,4 g riebalų, 63 g angliavandenių, 9 g ląstelienos, 8 g baltymų.

Salierų sriuba su mėtiniu padažu

8-10 porcijų / Pasiruošimas 15 min. / Gaminimas: 45 min.

Reikalingi produktai:

Sriubai:

1,5 l vištienos sultinio
500 g salierų šaknų
200 g bulvių
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2,5 valg.š. augalinio aliejaus

Padažui:

120 g pakepintų žemės riešutų
100 ml alyvuogių aliejaus
100 g mėtų
1 skiltelė česnako
Druskos, pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

Bulves, salierų šaknis, svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pakaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite svogūnus 5 min. Sudėkite salierus ir bulves, pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Kepkite dar 4 minutes. Supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite česnakus ir virkite dar 15 minučių. Nukaiskite ir sutrinkite sriubą maišytuvu.

Padažui į maišytuvo indą sudėkite česnaką, riešutus, mėtas ir viską sutrinkite. Trindami supilkite alyvuogių aliejų.

Įpilkite sriubos į lėkštes, o ant viršaus uždėkite po 3 valg. š. padažo.

Vienoje porcijoje yra 219 kcal, 19 g riebalų, 11 g angliavandenių, 3 g ląstelienos, 3 g baltymų.

Granatų gėrimas

1 porcija / pasiruošimas: 10 min. / Gaminimas: 2 min.

Reikalingi produktai:

1 didelis granatas
1 arb.š. medaus
200 ml vandens
Druskos ir kmynų

Gaminimas:

Atšaldykite granatą šaldytuve. Supjaustykite jį į 4 – 6 dalis ir išimkite grūdelius (galite tiesiog nupjauti granato viršų ir nulupti odą). Grūdelius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, sudėkite į maišytuvo indą ir patrinkite vos 10 sekundžių, kad išsiskirtų sultys. Perkoškite masę per sietelį, įpilkite vandens, pridėkite medaus ir šviežiai maltų kmynų. Supilkite gėrimą į atvėsintą stiklinę.

Vienoje porcijoje yra 136 kcal, 0,5 g riebalų, 35 g angliavandenių, 0,9 g ląstelienos ir 1,5 g baltymų.

Margaspalvis daržovių troškinys

2 porcijos / Pasiruošimas: 15 min. / Gaminimas: 5 min.

Reikalingi produktai:

2 dubenėliai pjaustytų mėgstamų daržovių (brokolių, kopūstų, svogūnų, morkų, salierų, žaliųjų žirnelių, įvairiaspalvių paprikų)
50 g pievagrybių
2 arb.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. vandens
0,5 arb.š. citrinos sulčių
1 arb.š. sojų padažo

Gaminimas:

Sudėkite į keptuvę visas pjaustytas daržoves bei grybus ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi maždaug 1 minutę. Sumažinkite ugnį, įpilkite vandens ir patroškinkite dar 4 minutes, kol vanduo išgaruos. Apšlakstykite citrinos sultimis ir sojų padažu.

Vienoje porcijoje yra 74 kcal, 5 g riebalų, 7 g angliavandenių, 3 g ląstelienos, 3 g baltymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)