Pusryčiai: trijų grūdų košė su džiovintomis figomis ir persikais, riekė duonos su dviem valgomaisiais šaukštais grūdėtosios varškės, žaliosios arbatos puodelis.
Priešpiečiai: natūralus jogurtas, stiklinė vandens.
Pietūs: salierų sriuba su mėtiniu padažu, orkaitėje keptas upėtakis su pankoliais, pomidorais ir prieskoninėmis žolelėmis, viso grūdo duonos riekė ir arbata.
Pavakariai: atšaldytas granatų sulčių gėrimas, didelis žalias obuolys arba kriaušė.
Vakarienė: Margaspalvis daržovių troškinys, mėtų arbata.
Trijų grūdų košė su džiovintomis figomis ir persikais
2 porcijos / Pasiruošimas: 2 min. / Gaminimas: 5 min.
Reikalingi produktai:
Po 4 valg.š. avižų ir kviečių dribsnių
1 arb.š. linų sėmenų
6 – 8 džiovintos figos
1 persikas
1 puodelis pieno
1 arb.š cukraus
Žiupsnelis gvazdikėlių
Gaminimas:
Sumaišykite dubenyje avižas, kviečius ir linų sėmenis. Užpilkite pienu ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 2 minutėms. Supjaustykite persiką gabaliukais ir sudėkite į košę. Įkiškite ją dar 30 sekundžių į mikrobangų krosnelę (kad persikų gabaliukai suminkštėtų ir išsiskirtų sultys). Pridėkite pjaustytų figų ir viską išmaišykite.
Vienoje porcijoje yra 264 kcal, 2,4 g riebalų, 63 g angliavandenių, 9 g ląstelienos, 8 g baltymų.
Salierų sriuba su mėtiniu padažu
8-10 porcijų / Pasiruošimas 15 min. / Gaminimas: 45 min.
Reikalingi produktai:
Sriubai:
1,5 l vištienos sultinio
500 g salierų šaknų
200 g bulvių
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2,5 valg.š. augalinio aliejaus
Padažui:
120 g pakepintų žemės riešutų
100 ml alyvuogių aliejaus
100 g mėtų
1 skiltelė česnako
Druskos, pipirų – pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves, salierų šaknis, svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pakaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite svogūnus 5 min. Sudėkite salierus ir bulves, pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Kepkite dar 4 minutes. Supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite česnakus ir virkite dar 15 minučių. Nukaiskite ir sutrinkite sriubą maišytuvu.
Padažui į maišytuvo indą sudėkite česnaką, riešutus, mėtas ir viską sutrinkite. Trindami supilkite alyvuogių aliejų.
Įpilkite sriubos į lėkštes, o ant viršaus uždėkite po 3 valg. š. padažo.
Vienoje porcijoje yra 219 kcal, 19 g riebalų, 11 g angliavandenių, 3 g ląstelienos, 3 g baltymų.
Granatų gėrimas
1 porcija / pasiruošimas: 10 min. / Gaminimas: 2 min.
Reikalingi produktai:
1 didelis granatas
1 arb.š. medaus
200 ml vandens
Druskos ir kmynų
Gaminimas:
Atšaldykite granatą šaldytuve. Supjaustykite jį į 4 – 6 dalis ir išimkite grūdelius (galite tiesiog nupjauti granato viršų ir nulupti odą). Grūdelius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, sudėkite į maišytuvo indą ir patrinkite vos 10 sekundžių, kad išsiskirtų sultys. Perkoškite masę per sietelį, įpilkite vandens, pridėkite medaus ir šviežiai maltų kmynų. Supilkite gėrimą į atvėsintą stiklinę.
Vienoje porcijoje yra 136 kcal, 0,5 g riebalų, 35 g angliavandenių, 0,9 g ląstelienos ir 1,5 g baltymų.
Margaspalvis daržovių troškinys
2 porcijos / Pasiruošimas: 15 min. / Gaminimas: 5 min.
Reikalingi produktai:
2 dubenėliai pjaustytų mėgstamų daržovių (brokolių, kopūstų, svogūnų, morkų, salierų, žaliųjų žirnelių, įvairiaspalvių paprikų)
50 g pievagrybių
2 arb.š. alyvuogių aliejaus
2 valg.š. vandens
0,5 arb.š. citrinos sulčių
1 arb.š. sojų padažo
Gaminimas:
Sudėkite į keptuvę visas pjaustytas daržoves bei grybus ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi maždaug 1 minutę. Sumažinkite ugnį, įpilkite vandens ir patroškinkite dar 4 minutes, kol vanduo išgaruos. Apšlakstykite citrinos sultimis ir sojų padažu.
Vienoje porcijoje yra 74 kcal, 5 g riebalų, 7 g angliavandenių, 3 g ląstelienos, 3 g baltymų.