200 g cukraus,
175 g sviesto,
3 kiaušinių,
300 g miltų,
1 arb.šaukštelis kepimo miltelių,
1 arb.šaukštelis vanilinio cukraus,
3-4 (250 g) vidutinės morkos.
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve.
Sviestą su cukrumi išsukite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestą. Po vieną sparčiai sukant įmuškite kiaušinį ir suberkite vanilinį cukrų. Sudėkite tarkuotas morkas ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu, pabarstykite miltais ir išdėkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Jei pyrago viršus pradės svilti, pridenkite folijos lakštu. Patikrinti, ar iškepė, galima dantų krapštuku – įbedus į keksą, jis turi likti švarus ir sausas.
Skanaus!