Tešlai reikės:

15 sausainių,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
50 g sviesto arba margarino.

Pirmajam įdaro sluoksniui:

4 rūgštokų obuolių,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 valgomojo šaukšto cinamono,
25 g sviesto arba margarino.

Antrajam įdaro sluoksniui:

250 g varškės,
200 ml grietinėlės,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.

Papuošimui: 150 ml grietinėlės,
žaliosios arba paprastos citrinos.

Sutrinkite sausainius ir sumaišykite juos su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Gautą tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.

Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos ant sviesto kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą ant sausainių masės.

Suplakite grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.

Suplakite grietinėlę. Jei norite, galite ją pagardinti žiupsneliu cukraus ir šlakeliu citrinos sulčių. Nuimkite formos kraštą nuo atšalusio pyrago ir papuoškite jį grietinėle. Galite apibarstyti tarkuota žaliosios arba paprastos citrinos žievele.