„Shido Sushi maki” – (baltasis suši ritinėlis jap.) Vakarų Japonijoje yra prabangių vaišių ženklas ir gaminamas ypatingomis progomis.

Sviestažuvė yra ypatinga šiltųjų vandenų žuvis, gaudoma net iš 200 metrų gylio. Japonijoje ši prabangi žuvis vadinama “Managatsuo” ir ypatingai vertinama dėl turtingo, švelnaus ir išskirtinio skonio.

“Šios žuvies paruošimas reikalauja išskirtinio dėmesio, nes joje gausu riebalų, kurių žmogaus organizmas gali nesuvirškinti. Tačiau suši meistrai išmano egzotiškų žuvų gamybos ypatybes, todėl rekomenduojame pirmąjį “Shido sushi maki” paragauti restorane” – sako „Shimai Sushi & Wine” įkūrėjos seserys Laura ir Ieva. O drąsiausieji gali pabandyti pasigaminti šį išskirtinį suši ritinėlį namuose.

Ingredientai:

- Japoniški virti ryžiai
- Jūros dumblio „Nori“ ½ lapo
- Krabų lazdelės
- Filadelfija kremas
- Salotos lapas
- Svogūnų laiškai
- Agurkas, pjaustytas ~1 cm storio lazdelėmis, sėklytes išimti
- Sviestažuvė
- Vasabio krienai
- Marinuotas imbieras
- Sojos padažas
- Pomidoro griežinėlis be sėklyčių
- Ryžių actas
- Druska
- Cukrus

Išverdame ryžius, į išvirtus ryžius įpilame ryžių acto, kurį prieš tai pakaitiname su druska ir cukrumi – neužverdame.

Pasiruošiame bambukinį kilimėlį: apvyniojam maistine polietileno plėvele ir sutepame aliejumi, kad vyniojant nepriliptų prie dumblio ar ryžių.

Ant kilimėlio pasidedame pusę Nori lapo, ant jo dedame saują ryžių ir juos paskirstome paliekant išilgai~ 1,5 cm neuždengtos juostelės Nori lapo. Priešingoje pusėje ryžiai turi išlįsti iš už Nori lapo ~1,5 cm.

Nori lapą su ryžiais apverčiame, kad ryžiai liktų apačioj ir ant apverstosios Nori lapo pusės išilgai užtepame Philadelfijos kremą, sudedame salotos lapą, kelis svogūno laiškus, agurką, krabų lazdeles, pomidorą.

Visą Nori lapą prisitraukiame prie kilimėlio apačios. Imame kilimėlio kraštą ir sukame iki vidurio, tada patraukiame kilimėlio kraštą ir baigiame sukti ritinėlį, suteikiant jam kvadratinę formą. Ritinėlio kraštus pirštais paspaudžiame, kad visi ingredientai būtų savo vietoje.

Sviestažuvės filė pjauname išilgai. Atsipjauname 4 gabalėlius, kuriuos įstrižai dėliojame ant suši ritinėlio. Kilimėliu prispaudžiame uždėtos sviestažuvės gabalėlius.

Peilį prieš pjaustant suši reikia sudrėkinti, kad prie jo nepriliptų ryžiai. Ritinėlį aštriu peiliu padaliname į dvi lygias dalis. Šias dalis dar daliname pusiau ir gauname 8 gabalėlius.

Suši gabalėlius išdėliojame lėkštėje, šalia padedame vasabi krienų, marinuoto imbiero ir indelį su sojos padažu. Suši valgome su pagaliukais.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)