Reikės:

4 vidutinio dydžio baklažanų,
500 g kiaulienos faršo,
4 pomidorų,
2 nedidelės svogūnų galvutės,
pundelis petražolių,
3 valg. šaukšt. aliejaus,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Baklažanus perpjaukite per pusę, išskobkite šaukštu vidų, paliekant maždaug 1 cm storio sieneles. Ištrinkite visų druska ir palikite 10-20 min. Paskui nupilkite baklažanų viduje susidariusį skystį ir apkepinkite juos aliejuje.

2. Įdarui pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, susmulkinkite petražoles bei išskobtą baklažanų vidų ir sumaišykite su faršu. Pagardinkite druska ir pipirais ar kitais norimais prieskoniais.

3. Šio įdaro pripildykite baklažanus, ant viršaus išdėliokite susmulkintus pomidorus. Paruoštus baklažanus dėkite į kepimo skardą, prieš tai įpylę truputį vandens ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 min.

4. Pabaigoje ant kiekvieno baklažano uždėkite po riekelę sūrio ir dar šiek tiek pakepkite, kad jis išsilydytų. Patiekite papuoštus šviežiais žalumynais su pomidorų ar kitu mėgstamu padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją