• Morkų sultys, sumaišytos su kopūstų sultimis, turi šarminį poveikį ir apsaugo nuo rūgščių susidarymo.
• Morkų sultys – puikus vitaminų B ir C, kaip ir kalcio pektato, šaltinis – pastarasis mažina cholesterolio kiekį.
• Kasdien geriamos morkų ir špinatų sultys suteikia plaukų šaknims gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, stabdo plaukų slinkimą ir atkuria natūralią spalvą.
• Morkose daug angliavandenių, galinčių pakeisti žarnyno florą į nepūvančią formą.
• Vienas svarbiausių morkų sulčių privalumų – jose gausu antioksidanto beta karotino, alfa karotino, gliutamino, kalcio ir kalio, vitaminų A, B1, B2, C ir E, kurie taip pat yra antioksidantai, apsaugantys ir maitinantys odą.
• Morkų sultys pasižymi šarmingumu, kuris valo ir atnaujina kraują.
• Šiose sultyse yra beta karotino. Organizme beta karotinas virsta vitaminu A, kuris svarbus stiprinant imuninę sistemą, palaikant sveiką odą, plaučius ir žarnyną, skatinant sveiką ląstelių augimą.
• Diuretinis poveikis padeda sutvarkyti šlapinimosi procesą ir saugo nuo inkstų uždegimo.
• Morkų sultys mažina riziką susirgti širdies ligomis ir aukšto kraujospūdžio grėsmę.
• Jos padeda kontroliuoti anemiją, kepenų problemas, opas, kraujo apytakos sutrikimus.
• Šios sultys valo kepenis, o reguliariai vartojamos padeda kepenims pašalinti riebalus ir tulžį.
• Neabejotina, kad morkų sultys – didžiausias vitamino A šaltinis. Vitaminas A svarbus gerai savijautai ir sveikoms akims.
• Morkose taip pat rastas augalinis hormonas tokokininas. Jis panašus į insuliną ir labai naudingas diabetikams.
• Morkos padeda išlaikyti šarmų pusiausvyrą organizme.
• Morkų sriuba yra efektyvus natūralus viduriavimo gydymo būdas.